Monthly Archives

april 2011

Weekmenu

Weekmenu 30/4 – 6/5


(Ik waag mij nog eens aan lasagna, al lijkt die vervloekt te zijn… De voorlaatste keer beviel ik een paar uren nadien, de laatste keer bleitte het kind een hele avond – niet omwille van de ingrediënten voor alle duidelijkheid, want er zat niets gevaarlijks in. Benieuwd wat er dit keer gaat gebeuren.)

Weekmenu

Weekmenu 23/4 – 29/4

Ola, wacht, we zijn er nog! Beetje vertraging wegens paasdinges en zalig weer, u kent dat wel.

 • Zaterdag: Jamieburgers en ovenfrietjes
 • Zondag: Bedoeling was afhaal, maar lief at om 17u nog de overschot van gisteren op en had natuurlijk geen honger meer. Ik at dan maar een doosje macaroni dat nog in de diepvries zat.
 • Maandag: BBQ bij mijn ouders
 • Dinsdag: Verse rabarbermoes, kalkoenschnitzel, ovenpatatjes (dat stond vorige week op het menu maar geraakte niet klaargemaakt.)
 • Woensdag: Witloofslaatje met appel, walnoot, oude kaas en spekjes (Meus) + stokbrood
 • Donderdag: Parmezaanse visfilet van Jamie Oliver met een slaatje en gebakken patatjes (U vindt dat alweer overal op tinternet, een mens vraagt zich af waarom nog recepten te posten).
 • Vrijdag: Frikandellen met krieken en puree (Dat gaat nog vaak terugkomen, ik vind dat zalig lekker.)
Weekmenu

Weekmenu 16/4 – 22/4

Hm, heb ik er nog iets over te vertellen? Ah jaak. Ik had jullie een recept beloofd van de Jamie Oliver salade, maar ik heb daar dit keer zo mee gesukkeld dat ik er geen zin meer in heb. (Waarvoor excuses). Het had iets te maken met kippenbouten waar ik amper vlees af kreeg, pancetta die een vreemd geurtje had en een dressing die ik uiteindelijk heb moeten wegkieperen wegens veel te veel en een lief dat ze niet lustte. Ik ben geëindigd met de zinsnede ‘Waarom maak ik toch in godsnaam niet gewoon alle dagen patatten met een hamburger!’, dus dat zegt misschien genoeg. Wel lekker hoor, daar niet van. Wie het toch nog wil maken: hierzo.

Gelukkig was er de dag nadien een Meus topper, dat maakte het weer goed. Ik ga trouwens binnenkort misschien eens een lijstje maken van echte aanraders uit het weekmenu tot nu toe, want er zaten er een paar pareltjes tussen. Meer daarover later dus.

Ah, wat ik ook nog eens wilde vragen… Ik maakte deze week ook de verse mayonaise van meneer Meus, maar ik vind die geweldig slapkes, eerlijk gezegd zo. Misschien hoort dat zo, maar voor bij frietjes bijvoorbeeld vind ik dat niet zo smakelijk. Ooit maakte ik ze met de mixer, dat was wel beter, maar ook niet helegans mijn gedacht. Heeft iemand hét perfecte recept?

Trouwens, I haz the book! Juij!

 • Zaterdag: You know the drill, stoofvlees met frietjes (Er stond schoon stoofvlees in reclame en ja, die mayonaise moest toch op? Of: elk excuus is goed.)
 • Zondag: Een mini-BBQ’tje voor onszelve (Om eens te oefenen voor we volk vragen. Of: elk excuus is goed.)
 • Maandag: Eitjes in zalmsaus met puree
 • Dinsdag: Ovenpatatjes met verse rabarbermoes en kalkoenschnitzels
 • Woensdag: Pizzabaguette (Meus)
 • Donderdag: Kip van de markt, appelmoes (diepvriesportie), gebakken patatjes
 • Vrijdag: Scampi Diabolique (Meus) maar dan niet te diabolisch, stokbrood, slaatje
handenarbeid, zever, gezever

Give away. Wuk? Jawohl, give away!

Ik weet niet of u zich dit nog herinnert en daarbij dacht ‘Pff, de oplichtster, ze piept er niet meer over’, maar er zijn wel degelijk 3 mensen die toen een pakketje hebben toegezonden gekregen. Sarah wegens dichtst bij het gewicht, Wendy wegens correcte datum en Tamara wegens correcte voorspelling van geen navelplop.

Nu moet u weten: door heel het anticlimaxgedoe en de 3 weken ziekenhuis voor de eerstgeborene, is de kraamtijd hier een beetje in de soep gedraaid en hebben we toch wel minder bezoek gekregen dan eigenlijk verwacht. Bovendien was ik op het einde der zwangerschap sowieso al een beetje in een haak-overdrive geschoten, waardoor er nu toch nog wel wat sleutelhangertjes over zijn. Om ze te gebruiken voor een volgende gebroedje zijn het er veel te weinig, en dat zou voor dat gebroedje natuurlijk ook best wat zielig zijn, dus dat plan laten we varen.

De leuke give aways op andere blogs brachten me op het idee om er aan jullie wat uit te delen, omdat jullie zo lief zijn natuurlijk. Akkoord, het is niet zo’n spectaculaire give away als elders, maar bon. Wie er graag eentje zou krijgen, laat uw voorkeur achter in comments, ik geef er van elk eentje weg. (Van de octopi – meervoud van octopus, uiteraard – zijn er trouwens maar 2 meer, benieuwd of die ook hier de populairste wordt).

U mag gerust naar hier linken opdat ik ze kwijt geraak, want vele van mijn lezers kennen me irl en hebben er al eentje. Ik zal binnen een week of 2 eens testen of het hier ten huize aanwezig onschuldig kinderhandje al briefjes kan trekken.

Uncategorized

Paswoord

Een nieuwke, wegens een ander onderwerp. U weet mij wel te vinden: Twitter, Facebook, comment of lieveberckmoes@hotmail.com.

Weekmenu

Weekmenu 9/4 – 15/4

de hulplijn, Nino

Vraagstjen

Aangezien er hier toch wel wat moedertjes lezen denk ik, ook maar even de vraag.

Zijn hier ervaringsdeskundigen betreffende baby’s van pakweg 7 maanden die nog zeker om de 2u nachtvoeding vragen? Zoja, kunt u mij hoop geven dat dit ooit voorbij gaat? Ik ben gelijk een beetje moe, zo.

(Wie weet waar ik die optie moet uitvinken bij de bestelling van toekomstige exemplaren, mag dat ook meedelen.)


Weekmenu

Weekmenu 2/4 – 8/4

Bij het typen van de weekplanning dacht ik ‘Hé, van dat kalkoendingske uit het Colruytboek zou ik best nog eens een recept kunnen posten’. Waarna ik het toch maar even op Google intikte en mij alweer iemand blijkt voor te zijn geweest. U ziet, het is geen kwade wil van mij, maar dubbel werk leveren is ook maar zinloos niet waar. Volgende keer beter dan maar.

De verse spinaziepuree van Meus is zoveel keer lekkerder dan een spinaziepuree met diepvriesspul, dat ik het niet meer over mijn hart krijg om dat laatste nog te gebruiken daarvoor. We eten er wel saus bij uit een pakje, om het evenwicht wat te behouden qua te leveren inspanningen, maar vooral omdat ik nog maar zelden een zelfgemaakt sausje lekkerder heb gevonden dan dat. (Kijkt Knorr, gratis reclame! Schenkingen zijn welkom.) De andere varianten heb ik nog niet geprobeerd en ik ambieer dat ook niet, maar die voor vis: een aanrader. Gooi daar wat garnaaltjes in en het resultaat is super.

Voor zaterdag staat er traditioneel stoofvlees op het menu. (Ik ben nu trouwens echt wel de stoofvleesreceptenexpert geworden, met al die vergelijkende studies. Indien interesse in de resultaten, geef een gilletje.) Tenzij ze dat echt menen van dat geweldig schoon weer… Durven we dan al denken aan zonnige barbeques, of ben ik nu te optimistisch?

 • Zaterdag: Stoofvlees Meus met verse frietjes en rauwkost
 • Zondag: Afhaal
 • Maandag: Kalkoenfilets op Hawaiaanse wijze (uit Colruyt 1 dus) met rijst (eerst wat bakken in olie, nadien bouillon er op en evt kruidentuiltje toevoegen -> duizend keer lekkerder dan koken in gewoon water) en eventueel nog wat rauwkost
 • Dinsdag: Stoofpotje van kip en oude Geuze met gekookte patatjes en sla
 • Woensdag: Vervolg gisteren
 • Donderdag: Gebakken zalmfilet van de markt met verse spinaziepuree en garnaalsausje
 • Vrijdag: Kippenworst met verse appelmoes en puree