Monthly Archives

mei 2011

Weekmenu

Weekmenu 28/5 – 3/6

We zijn een beetje op de sukkel. Allez, niet echt, want er wordt nog steeds veel en vers gekookt. Maar de planning is niet wat ze geweest is. U moet weten: vroeger had ik zelden overschotjes, wegens een lief dat thuis at ’s middags en dan netjes alles wegwerkte. Door een jobwissel is dat echter niet meer zo en eten wij veel meer overschotjes ’s avonds de dag nadien. Zomaar eten weggooien omdat uw planning anders niet klopt, is immers een beetje not done, toch. Zodoende keert er al eens een eerder gepland gerecht terug in de volgende week… (Pas op, wij zijn flinke eters, maar ik kook uit gewoonte altijd redelijk grote porties. Ooit zal dat weer van pas komen, nu zijn we natuurlijk maar met 2 ‘echte’ eters.) Het tabblaadje ‘weekmenu’ wordt nog steeds correct onderhouden met wat we dan wel echt op tafel hebben getoverd.

De tajine werd trouwens uitgesteld omdat ik 1) geen recept vind volledig naar mijn goesting en 2) geen ras el hanout vind. Recepten en tips zijn heel erg welkom, maar jullie reageren hier nooit (bleit).

 • Zaterdag: verse vol au vent met frietjes
 • Zondag: vervolg gisteren
 • Maandag: Caesar salade met kip
 • Dinsdag: vervolg gisteren
 • Woensdag: pasta pesto en gebakken scampi
 • Donderdag: vleesbroodje, verse appelmoes, puree
 • Vrijdag: tajine met kip en groentjes + couscous/aardappelen (Misschien wel genetische gemanipuleerde, als ik er hier nog wat vind langs de straat!)
Nino

Al een behoorlijke tijd Nino

We gaan nog eens voor een full blown babypostje. Hij is nog niet echt 9 maanden, maar aangezien hij een week vroeger is geboren, zal hij nu ergens ongeveer wel even lang uit mijn baarmoeder zijn als hij er in heeft vertoefd. Bovendien slaapt hij en heb ik even tijd, now is as good a time as any dus. Er moet hier toch nog wel eens wat anders verschijnen dan weekmenu’s hé. Tsk. Om het wat minder saai te maken (want ik weet dat, het is immers uw kindeke niet), gooi ik er wat foto’s en filmpjes tegenaan.

Wat kunnen we daar over vertellen…

Inmiddels eet hij als volleerde pap-eter pap. Maar volgens mij verdikt hij al een maand niet meer, daar krijg ik volgende week bij K&G ongetwijfeld een preek over. Ik zou niet weten waarom, want hij eet 250 à 300g groenten- en fruitpap en krijgt nog een 5 à 6 tal voedingen. Helaas impliceert dat dat hij nog steeds geen 7 kilo weegt en daarmee – vermoed ik dus – zelfs de P3 curve heeft verlaten. Niet over stressen, veronderstel ik? De culinaire interesse is verder gezond, zoals u ziet.

Photobucket

Koeken en stukjes fruit eet hij ook al eens graag, maar een week of 2 geleden verslikte hij zich zo hard dat ik durf bekennen dat ik hem er geen meer gegeven heb. Ik ben een mietjesmoeder, ja. Ik ben een paar jaar van mijn leven kwijt, ik zeg het u. Er schieten er volgens mij eigenlijk niet echt veel meer over.

Photobucket

Hij heeft stilaan wat meer fijne haartjes, die zien er overwegend blond uit en ik vind ze erg grappig. Sommige zijn kort, andere erg lang en dat geeft een grappig effect. Al moet ge wel nog een beetje met het vergrootglas kijken.

Photobucket

Hij heeft naast 2 zeer opvallende tandjes onderaan (en een moeder met een stom hoedje) nu ook een tand bovenaan, die ge niet ziet op de foto.

Photobucket

Hij kan zitten en valt maar af en toe meer om.

Photobucket

Liefst dan wel met zijn hoofd ergens tegen, waar ge net geen deken of zacht voorwerp hebt voorzien. Rollen lukt goed, kruipen en dergelijke is nog toekomstmuziek. De grootste stimulans om hem tot beweging in gelijk welke richting aan te zetten: mijn handtas. Ze is dan ook schoon, aja. Vader maakt zich daar een klein beetje zorgen over.

Photobucket

In de wipper liggen is sedert een maand voor baby’s. Nino heeft zo een techniek op zijn eigen.

Photobucket

Recentelijk heeft hij ontdekt dat hij naast handen ook aparte vingertjes heeft. Tot onze verbazing kon hij die ineens ook al behoorlijk fijn gebruiken.

We betreden stilaan de fase van het ‘opvoeden’. Er wordt al eens keihard overdreven gebruld als de patatten niet snel genoeg worden toegediend, wat we niet toejuichen. Hier en daar valt er al eens een noodzakelijke ‘neen, dat mag niet’ wanneer hij labello tracht te eten of de poes hardhandig streelt. Het kind snapt er uiteraard nog niets van.

Maar het is in feite gewoon een zeer leuk, vrolijk, grappig, opmerkzaam, alert, intrigerend en schattig ventje. Geen klachten over.

OH WAIT. Dat ik al 9 maanden niet meer slaap, dat is misschien wel een klein beetje een klacht. (Ok, het is ook een klein beetje overdreven.) Het gekrijs bij het in bed leggen, dat is voorbij. En daar ben ik zeer dankbaar voor, want dat vond ik echt verschrikkelijk. Het slaapritueeltje verloopt meestal vlot en hij is niet boos of verdrietig meer, dat bleek een fase (laat mij voor deze uitspraken ALSTUBLIEFT niet gestraft worden).

Helaas wordt hij nog steeds toch wel zeker om de 2-3u wakker. Heel soms is dat een dag beter en slaapt hij eens 5 uren door, waardoor de hoop groeit dat het eindelijk eens voorbij zal zijn. Maar niets daarvan. De krijstijden hebben mij geleerd dat het veel erger kan, dus ik klaag niet te hard. Prima anticonceptie trouwens, een slechte slaper. Broeders of zusterkes? Hij zal er wel een stokje voor steken. (Niet dat ik dat in de nabije toekomst van plan was, maar goed.)

Photobucket

Nu zijn we weer goed voor een paar maand, ik ga wat verder geeuwen.

Weekmenu

Weekmenu 21/5 – 27/5

Vorige week heb ik perfect het schema gevolgd zeg, applaus! Iets zegt mij dat dat deze week niet het geval gaat zijn (wegens nogal wat tegenpruttelingen van de huisgenoot bij bepaalde *kuch* *bijna alle* gerechten) maar we zien wel.

 • Zaterdag: afhaal (pizza)
 • Zondag: een stoofpotje met rundvlees en groentjes uit de Kookrevolutie met patatjes op bovenaan -> geslaagd
 • Maandag: bloemkool in kaassaus, varkenshaasje, gekookte patatjes en een honing-mosterdsausje
 • Dinsdag: Luikse salade
 • Woensdag: Pasta met verse pesto en gebakken scampi
 • Donderdag: Gebakken vis van de markt, puree, ik denk wat gebakken kastanjechampignons opgewerkt met verse kruiden en room
 • Vrijdag: Tajine met kip en groenten en couscous of patatjes erbij
Weekmenu

Weekmenu 14/5 – 20/5

Vorige week liep een beetje anders dan gepland (what’s new). Zodoende vindt u het pastadingske van meneer Meus hier nog op zaterdag terug, wanneer het éindelijk klaargemaakt geraakte. En gelukkig zeg dat ik dat nog deed, want het was tegen mijn verwachtingen in echt heerlijk. Kudos Jeroen.

Vrijdag was ik jarig, aten we teveel chips en cupcakes en eindigde ik wegens toch nog een laat hongertje met een chickenburger van de McDonalds. Ik weet het, schandalig. Maar anderzijds: geef toe, om daar vlak naast te wonen eten wij dat zeer weinig. Ge moet dat positief bekijken, voila.

Het enige dat echt niet klaargemaakt geraakte was de chili con carne. Het was ook een beetje een raar plan, want ik geef nog steeds BV dus wilde ik daar alles uit weg laten dat tot mogelijke bleitsessies zou leiden. (Rode paprika, chilipoeder, etc). Veel echte chili con carne blijft er dan natuurlijk niet meer over, dus we stellen dat misschien beter gewoon uit.

handenarbeid, Nino

Giving away

Zoals u kan zien, kan het onschuldige kinderhandje ten huize al behoorlijk goed briefjes trekken.

Photobucket

Hij kan ze ook bijzonder goed opeten, zo blijkt. Maar dat terzijde.

Ik had zo al een vermoeden: een give away dat blijkt niets voor mij te zijn. Ik vind jullie allemaal lief en sympathiek en dacht bij iedereen die reageerde: ‘Oh, maar die mag van mij eigenlijk ook echt zo’n beestje hebben, anders moet ik er nog eentje extra opsturen’. Maar dat dacht ik dus meer dan 30 keer en zoveel beestjes heb ik niet eens meer, dus bij deze toch maar  4 winnaars:

1. Jessie -> ontvangt een uiltje

2. Kaat -> ontvangt een octopusje

3. Caroline/moetie2 -> ontvangt een lieveheersbeestje

4. Marleen -> ontvangt een eendje

Sturen jullie mij via mail of andere weg jullie adres door?

Weekmenu

Weekmenu 7/5 – 13/5

Arg, het is al dinsdag! Geweldig leuk hoor, zo’n iPhone-dink, maar mijn aantal uren achter de laptop zijn daardoor drastisch afgenomen. Maar we gaan de blog niet verwaarlozen, neen neen. Met veel vertraging bij deze nog het weekmenu.

 • Zaterdag: dat werd een home made slaatje met voor mij garnaalkroketten, voor het lief gebakken kip (die eet niet graag garnaalkroketten, stel u dat nu eens voor)  + verse frietjes
 • Zondag: hetzelfde als gisteren wegens van alles genoeg over en te warm voor iets anders
 • Maandag: pikante appelmoes van Jamie O, ovenpatatjes, gebakken kalkoenlapjes
 • Dinsdag: bloemkoolgratin met puree en gehakt (Meus)
 • Woensdag: Pastadingsken met wat vanalles van Meus
 • Donderdag: Een visje van de markt gehuld in spek en rozemarijn (recept uit de Kookrevolutie) met preistoemp
 • Vrijdag: Chili con carne (mix van het recept van Jamie O – Kookrevolutie & Lilith) met guacamole en pitabroodjes

Trouwens, die lasagna van Meus vorige week… Niet gemaakt hé. De associatie met oprukkende weeën en al wat volgde doet precies rare dinges met eens mens. Voorlopig berg ik maar het plan op om nog lasagna te maken/eten.

De resultaten van de give away komen er binnenkort ook aan! En nu moet u mij excuseren, ik heb nog wat virtueel fruit te doorklieven.