Monthly Archives

juni 2011

Weekmenu

Weekmenu 25/6 – 1/7

Een paar herhalingen wegens een paar dingen die vorige week niet werden klaargemaakt.

  • Zaterdag: Varkensgebraad, gratin dauphinois, gestoofde boontjes, sausje
  • Zondag: Afhaal
  • Maandag: Quiche met broccoli, prei, wilde gerookte zalm
  • Dinsdag: Vistaart Jamie Oliver
  • Woensdag: Vervolg gisteren
  • Donderdag: Pasta met spinazie, champignons, gehakt, spekjes, boursin (via een zeer appetijtelijke foto en receptje op het FB profiel van Karen)
  • Vrijdag: Deze tajine + kipfilet toegevoegd
Weekmenu

Weekmenu 18/6 – 24/6

Het is, zacht uitgedrukt, ons weekje niet. Bovendien zijn er in mijn huishouden wat fundamentele veranderingen… Maar we gaan proberen het concept weekmenu vol te houden, het is veel te handig om dat niet te doen. Het zal vermoedelijk wel allemaal wat meer basic en saai worden, trant ‘patatten – vlees – groensels’, we zien wel waar we eindigen.

  • Zaterdag: ik kan geen betere manier bedenken om mijn lief en schoonpapa te troosten dan een pot dampend stoofvlees en een reusachtige berg verse frietjes, dus daar gaan we nog eens voor.
  • Zondag: mijn lieve ouders hebben ons geïnviteerd om wat BBQ te komen eten, om mij wat te ontlasten. Waarvoor grote dank.
  • Maandag: Worstjes met appels en prei uit de oven & puree
  • Dinsdag: Bloemkoolgratin met gehakt
  • Woensdag: Vervolg gisteren
  • Donderdag: Quiche met wilde gerookte zalm, prei en broccoli
  • Vrijdag: Tajine volgens dit recept maar met kipfilet toegevoegd
Weekmenu

Weekmenu 4/6 – 10/6

Vorige week geraakte eindelijk mijn eerste tajine bereid. De ras el hanout werd gevonden in de plaatselijke Delhaize (maar dank voor de tip Charlotte, ik kom al graag eens in de Lidl dus daar ga ik misschien ook nog een potje halen). Ik moet zeggen: ik vind het helemaal geweldig. Bijzonder gemakkelijk, lekker en ook nog eens gezond. Het lief was een tikje minder overtuigd, maar hij heeft ze mij cadeau gedaan en moet dus niet zeuren. (Nee serieus, ik ben hem uiteraard wreed dankbaar, kijk eens wat een schoon gerief!)

Photobucket

Deze week gaan we niets opwerken want dit arme schaap kreeg er bijna een oogaandoening van, we gaan dus niet meer pogen om nog gedistingeerd over te komen. Straks schrijven ze mij nog in voor Komen Eten om over cuissons te palaveren, arg!

  • Zaterdag: BBQ
  • Zondag: afhaal
  • Maandag: Cheeseburgers met bacon (ze zijn zo lekker, mensen) en ovenfrietjes
  • Dinsdag: Bobotie met rijst en rauwkost
  • Woensdag: Vervolg gisteren
  • Donderdag: Pladijs met verse tartaar, puree en salade
  • Vrijdag: Broccoligratin, gekookte patatjes, kaasburgers