Monthly Archives

oktober 2011

Weekmenu

Week 22/10 – 28/10

  • Zaterdag: steak, champignonsaus, frietjes en sla
  • Zondag: we kregen van mijn lieve zus een prachtig Turks brood, het kind at een stuk op, met de rest maakten we pita (met zelf gemarineerde kipfilet, groentjes, saus)
  • Maandag: lief kookt: Jamieburgers en ovenfrietjes
  • Dinsdag: Spaghetti Bolognese
  • Woensdag: Varkenshaasje, gestoofde boontjes, gekookte patatjes, honingmosterdsausje
  • Donderdag: Vervolg spaghetti
  • Vrijdag: Pladijsfilets in panko met lauwe aardappelsalade
zever, gezever

U kijkt toch ook mee?

Ik heb net zoals de halve vrouwelijke bloggemeenschap zonet ook maar eens mijn handtas uitgekieperd. Het levert leuke postjes op én het brengt een mens ertoe wat orde in de sjakoschenchaos te scheppen: dat is gewoon win-win! Bovendien is het eindelijk eens wat anders  dan een weekmenu en daar ben ik minstens even blij om als u.

Nu moet ik bekennen dat ik dat best goed vind meevallen, de inhoud van die handtas van mij. Ik heb trouwens een vast merk, wist u dat? Het merk met de mooiste sjakoschen ooit. Zeer grote liefde is dat tussen mij en mijn merk. Het is geen staatsgeheim, maar ik ga er u wel niet rechtstreeks naartoe leiden, als dat niet geeft.

Photobucket

  • Een agenda en notitieschriftje, werkgerelateerd
  • Een boekje voor het kind, ik kan hem daar echt minstens 2 minuten mee entertainen! Zoals die keer dat ik hem mee nam naar mijn huisarts toen ik ziek was, en ik daar ANDERHALF uur moest wachten. Dolle pret is dat, met een kind dat alles na 5 minuten beu is. Het moederschap is een leerproces, die keer heb ik geleerd dat ik dat dus gewoon nooit meer moet doen.
  • Een pocket-deo, omdat ik niet graag stink
  • Een snoepke. Ik heb dus echt in elke handtas minstens 1 snoepke, gekregen in 1 of ander hotel of restaurant. U ook?
  • Mijn portefeuille, ook van mijn merk
  • Mijn uurwerk. Het is wreed mooi, maar soms wat onhandig om aan te doen en ’s ochtends heb ik daar meestal het geduld niet voor.
  • Balpennen. Twee maar! Ik ben een balpennen-hamsteraar, dus dat valt geweldig goed mee.
  • Een kam. Om mijn haar te kammen.
  • Een elastiekje, voor bad hairdays.
  • Een tampon. Schreeuw nu allen #tmi!
  • Pijnstillers. Ze dateren nog van de dagen na mijn bevalling, want normaal gezien neem ik dat bijna nooit. Toen wel. U weet waarom.
  • Een halve vitabis. Om het kind stil te houden als hij ook het autoritje na 5 minuutjes al beu is. Zeer pedagogisch verantwoord.
  • Een werk-gsm. Met de iPhone nam ik de foto, dus die staat er niet op. Erg, want ik zie hem nog liever dan mijn handtas + inhoud zelve.
  • Een shitload aan zakdoeken. Ik ben namelijk al heel mijn leven chronisch verkouden of allergisch en kan echt geen halve dag zonder zakdoek.
  • Een labello. Nog zoiets dat ik ten allen tijde bij me moet hebben. Als ik die per ongeluk vergeten ben, dan ga ik gewoon een andere kopen. Ik kan het gevoel van lippen-zonder-labello niet meer uitstaan, namelijk. Allemaal de schuld van mijn moeder, eveneens labello-verslaafd. Ach, het is beter dan drugs!
  • Een plastiek zakje. Dat komt altijd wel voor iets van pas, meestal om cadeautjes van de hond op te rapen. Wij zijn propere mensen.
  • Een papier dat volgens mij beter in mijn auto zou liggen. Iets met autoverzekering. Oeps.
  • Een wollen draadje, van die keer dat ik dat zotte werk deed en ik om de haverklap terug moest naar de hobbywinkel om nieuwe bollen.


Ik zou toch precies ook graag de inhoud van haar zelfgemaakte handtas eens zien, maar ik wacht nog steeds op haar communiefoto’s en haar punten in de Moederschapswedstrijd, dus veel hoop heb ik niet.

Maar laat u gaan dames en kieper om die tas, wij lezen het graag!

Weekmenu

Week 15/10 – 21/10

Tips van de week:

  • Wij zijn een vergelijkende studie van diepvriespizza’s gestart! Voorlopige topper: de Casa di mama. De tradizoniale gaat volgens onze bescheiden mening iets te ver in knapperigheid, waardoor ge door het gekraak uw tafelgenoot niet meer kunt horen. Gratis pizza’s in ruil voor de reclame mag u altijd hierheen gooien, beste Dr. Oetker. Ik moet toch eens vragen aan Tante Tweet hoe zij dat doet.
  • Die penne al forno, maak dat alleen als ge een vrije dag hebt of ziek zijt. Komt dat even goed uit dat ik mij al dagen kapot hoest! (Hargl. Met hoofdletter H, ja.) Bij Mister Meus duurt dat misschien 10 minuutjes, maar vergeet dat maar. Het is wel zeer lekker en ge kunt er een klein legertje mee voeden.
  • Ik ga vrijdag de scampi diabolique van Piet eens proberen. Eigenlijk heb ik het niet meer zo voor de beste man, maar met de scampi diabolique van Jeroen schortte er ook iets. Dat wordt spannend.


Weekmenu van de week:

Weekmenu

Week 8/10 – 14/10

Met wat retard… Het maandag en het donderdag-eten, dat past wonderwel tesamen als u ook niet houdt van eten weggooien (of zakjes met beschimmelde groenten uit uw frigo plukken, het is maar hoe ge dat bekijkt). Voor beiden dient u immers vakkundig wat rucola en parmezan op het gerecht te gooien, en ook de pijnboompitjes komen in beiden voor. U ziet, meervoudig gebruik van ingrediënten en al, daar zit allemaal denkwerk achter.