Monthly Archives

december 2011

Weekmenu

Week 24/12 – 30/12

Mijn weekmenu-ambities zijn niet groots de laatste tijd, ik ben gewoon al blij als we niet teveel van frituur en fastfood doen. Het zijn hier immers alweer geen toptijden. U mag altijd een extra kaarsje aansteken voor mijn kanjer van mijn mama, die momenteel een onverantwoord hard gevecht moet vechten. En een duim of duizend in de lucht steken. Of tienduizend. Waarvoor mijn heel oprechte dank.

  • Zaterdag: ik hostte kerstavond, die helaas niet was wat het zou moeten zijn… Maar bon: aperitief en hapjes, venkelroomsoep met garnaaltjes, gourmet & uitgebreide toebehoren, dessert gemaakt door neefje.
  • Zondag: overschot van de gourmet
  • Maandag: koken en eten bij schoonpapa
  • Dinsdag: ik ging werken, lief maakte pappardelle met ragu van gehaktballetjes
  • Woensdag: vervolg gisteren
  • Donderdag: Afhaalkieken van de markt met appelmoes en ovenpatatjes
  • Vrijdag: Luikse salade
Weekmenu

Week 17/12 – 23/12

Jahaa, er was wel een weekmenu. Maar er waren ook veel andere dingen. Late werkavonden, drukke agenda’s, het kind amper zien, zware verkoudheden, tristesse in ziekenhuizen. En het was allemaal een beetje veel. Duimt u eens met mij mee dat de feestdagen toch minstens een klein beetje rust met zich meebrengen?

  • Zaterdag: Steak met champignonsaus, frietjes en rauwkost
  • Zondag: Afhaal
  • Maandag: Veggiehamburgers en ovenfrietjes
  • Dinsdag: Overschotjes
  • Woensdag: Gebakken vis met kokos en basilicum en rijst
  • Donderdag: Frituur
  • Vrijdag: Gevulde tomaten met puree en veldsla
Weekmenu

Week 10/12 – 16/12

Weekmenu in de war deze week, wegens wééral ziekte door agressieve crèchebeestjes die kind en ouders besmetten (oh mijn God, gaat dat heel de winter zo zijn? Help!) en onverwachte optredens en zo. Maar goed, als ik Jamie Oliver mag geloven, dan kan ik die macaroni prepareren in amper een half uurtje. Of neem een kwartier, want het dessert en de salade laat ik zelfs voor wat het is. Dat moet dus nog wel lukken tussen enkele niesbuien door. Die Jamie kan maar zien dat hij gelijk heeft.

  • Zaterdag: Brunch met deze mevrouw en haar meneer, plantrekkerij ’s avonds (dat is een eufemisme voor frituurtroep).
  • Zondag: Stoofpotje van kip en oude Geuze met kroketjes, vorige week niet gemaakt wegens ziek.
  • Maandag: Rode kool met fricandon en puree
  • Dinsdag: Overschotjes
  • Woensdag: De bloemkoolmacaroni van Jamie O.
  • Donderdag: Vervolg gisteren
  • Vrijdag: lief moet naar ’t schijnt optreden, plantrekkerij dus maar weer.
Weekmenu

Week 3/12 – 9/12

Een veggiedag, het is wat overhip, maar wel een fijn initiatief. Ik eet helaas zeer graag vlees en heb er niet onmiddellijk grote principiële bezwaren tegen, maar wel tegen de gang van zaken in de vleesindustrie. Niet dat ik daar zoveel over weet, maar het weinige zegt al genoeg. Liefst zou ik gewoon al mijn vlees bio kopen, maar organisatorisch wil dat voorlopig precies niet lukken. Mijn ‘eerste’ poging tot vegetarisch koken vorige week was geen denderend succes. De hele dag heb ik lopen twijfelen of ik er geen half kilootje gehakt zou doordraaien, wat ik toch maar niet deed. Om daar dan spijt van te hebben omdat het mij toch niet compleet smaakte. Daarom gaan we voor de vervangproducten, vreemd genoeg eet ik die graag. En het lief ook. Wij zijn raar, ja. Of het een wekelijks gebeuren zal worden, dat weet ik nog niet, maar we zien wel.

Trouwensss… Blijkt toch wel niet dat we al aan een jaar online weekmenuten zitten zeker? Dan kan ik nu gewoon de boel herhalen, ha! Een jaar geen denkwerk! Enfin, ook dat zien we wel.