Monthly Archives

mei 2012

Weekmenu

Week 26/5 – 1/6

Jaweeel, we zijn er nog! Maar het is warm en zo, en ik begin lichtjes te stressen over een verplaatsing naar een Canarisch eiland binnen anderhalve week (met peuter! oh boy!), dus het weekmenuten schiet er een beetje bij in. We houden het de komende tijd dus vrij simpel. Allez hup, over tot de orde van de dag.

  • Zaterdag: bbq @ home
  • Zondag: bbq op verplaatsing (geef toe, we mogen wat inhalen)
  • Maandag: Pappardelle met een ragu van gehaktballetjes
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Quiche met prei en spek (zonder patatjes) + slaatje
  • Donderdag: Vervolg gisteren
  • Vrijdag: ik was zoiets van plan met gebakken zalm ipv gerookte, maar ik zie dat sausje precies niet zo zitten. Vermoedelijk wordt dat uitgesteld en wordt het nu iets eenvoudigs, we zien nog wel.
Weekmenu

Week 12/5 – 18/5

En Lieve, wat hebben we deze week weer geleerd?

Ten eerste, dat ik recepten beter moet lezen voor ik iets in het weekmenu gooi. Zo tomatensaus staan zeven op zondag, ik vond dat er een beetje over. Zondag rustdag, weet ge wel. Wat een arbeid zeg.

Ten tweede, dat ik recepten toch écht wel beter moet lezen. Dan zou ik het spek dat moest meesudderen netjes verwijderd hebben in plaats van het gewoon mee te mixen. Balletjes in tomatenspeksaus dus. Het viel uiteindelijk nog mee en ze waren zonder spek de lekkerste ballen ooit geweest, maar ik vrees dat ik volgende keer toch weer voor de luiewijvenversie zal gaan. Saus zeven is gewoon de stap te ver, ik kan daar niet aan doen.

Ten derde, ik heb een slechte oven. De papillot blies niet op en de vis bleef rauw. Terwijl ge daar zelf weinig kunt aan doen, denk ik. Het is goedgekomen, maar toch.

En ten vierde, ik heb wél een goed pattatenmes. Dat snijdt vlot groenten, duimen en wijsvingers.

Photobucket

Ah en ten vijfde: als ge een man dwingt om te koken, dan eindigt ge in de frituur. Aan dat concept moeten we dus nog wat werken.

Weekmenu

Week 5/5 – 11/5

En Lieve, wat hebben we vorige week geleerd? Wel Piet,

ten eerste: ik ben nog altijd geen fan van koriander. In mijn guacamole en quesadilla’s mag daar een spoortje van terug te vinden zijn, maar voor de rest: brr.

ten tweede: pindakaas is yukkie. Gerechten met pindakaas er in daardoor ook toch wel een beetje. Voor mij persoonlijk toch, het is een kwestie van smaak natuurlijk. Als iemand die wel fan is een pot wenst, geef maar een gilletje.

ten derde: mijn kind lust wel pap van mijn spaghetti. Dat geeft toch een nieuwe dimensie aan het graag koken, zo’n smakkende peuter die maar niet genoeg van uw brouwsel kan krijgen. De opkuis achteraf nemen we er bij.

Photobucket

Deze week gaan we Jeroen zijn ballen eens maken. (Ooh!) De mijne zijn een pàk luiewijveriger, maar bij hem zitten er dan weer echte groenten in enzo, dat heeft mij over de streep getrokken. Volgens mij wordt dat een lekker weekje.