Monthly Archives

september 2012

Weekmenu

Week 22/9 – 28/9

U zal misschien opmerken dat er iets meer aandacht aan het weekmenu wordt besteed en dat er al eens een nieuw probeerseltje in zal verschijnen, in plaats van de zoveelste bloemkoolgratin of pasta Jeroen (al blijven deze keilekker en dus hoog in mijn favorietenlijstje staan). Mijn nieuwe bestaan als fulltime huisvrouw wegens moederschapsbeschermingsrust heeft daar alles mee te maken. Vanaf nu is hier dagelijks versgebakken brood, verse soep en zien mijn lunches er altijd zo uit! (U gelooft dat allemaal zonder meer, dat gaan we afspreken. Maar dat gelinkte boterhamke moet u wel proberen, dat is ZO lekker!)

Om het helemaal af te maken ben ik ook maar ineens met naailessen begonnen en verdiep ik mij weer in oude liefdes. Spijtig dat ik geen wijn mag drinken, of dat werd hier de leutigste tijd van mijn leven. Misschien moet ik ook terug wat meer gaan bloggen. Of u het nog wil lezen dat weet ik niet, want ik moet een beetje hetzelfde vaststellen als zij. Dat miljardste weekmenuutje is waarschijnlijk niet het literaire hoogtepunt van uw week, ik weet dat ook wel. Of een zoveelste update over zwangerschapskwalen dat dan wel zou zijn, dat is natuurlijk nog maar de vraag. We zien wel. We beginnen met de herfst te vieren met de lekkerste herfst/winterkost die er bestaat! Dat de huisgenoot het niet lust, laat ik niet meer aan mijn hart komen.

  • Zaterdag: Fricandon met rode kool en puree
  • Zondag: Familiefeest – ’s avonds zien we wel
  • Maandag: Witloof in de oven met puree voor mij, voor S iets uit de diepvries
  • Dinsdag: Idem gisteren
  • Woensdag: Kipzakkip met witloofslaatje en ovenpatatjes
  • Donderdag: Preischotel met gerookte zalm (Libelle)
  • Vrijdag: alleen thuis – overschot of iets uit de diepvries
le nouveau bébé est arrivé

Twee!

Photobucket

Het kon niet meer zijn. Al die gemoedsrust, lijfelijke rust, quasi elke dag een vlot slapend kind en wijn in de zetel. Een huishouden dat best te handhaven lijkt als ge de kasten dicht houdt en de poetsvrouw frequent laat passeren, stapels was waar ge gerust al overheen kunt kijken. Mooi geplande weekmenuutjes, georganiseerd boodschappen doen. Amper nog ‘help-boehoe-ik-kan-het-niet-aan’ en ‘thistooshallpassthistooshallpassthistooshallpass’. Zelfs de hysterische peuterbuien aanschouw ik meestal met de glimlach en de woorden: ‘mijne lieve jongen, als ge ooit eens klaar zijt met schreeuwen, kom dan maar bij mama.’ Het kon dus eigenlijk wérkelijk niet meer zijn, al die zen. Bah zeg.

Wees dus welgekomen, rustverstoordertje nummer 2. Wij verzoeken u vooral vriendelijk om een met een klein beetje minder poeha ter wereld te komen dan nummertje 1. En ook natuurlijk om een grotere fan te worden van nachtrust (slapen is echt de max! luistert maar gewoon naar uw moeder!). Maar goed, ook al uw fratsen zijn u bij deze al vergeven. Wees zeer welgekomen, nummertje 2! We’ll see you ergens omtrent half maart!

Ik weet niet of we nog een werktitel in het leven gaan roepen. Nummer 1 was hummeltje, dus opperde ik voor nummer 2 even pummeltje, maar dan belt u weer de kinderbescherming. Door de collegae werd het arme kind Abdurrahman gedoopt, echter geheel zonder mijn akkoord. Ach ja, werktitels zijn zo 2010.

Weekmenu

Week 1/9 – 7/9