Monthly Archives

maart 2013

Weekmenu

Week 30/3/13 – 5/4/13

Ik heb deze week ontdekt dat mijn 2,5 jaar aan verzamelde weekmenuutjes onder het tabblaadje bovenaan quasi allemaal verdwenen zijn… Gelukkig ben ik te moe om dat heel erg te vinden, maar ik moest toch even slikken. Ik heb daar namelijk toch wel euhm, wat werk ingestopt. Ik zal de huis-IT’er eens bij de kraag moeten vatten, maar dat is met IT’ers gemakkelijker gezegd dan gedaan.

We lassen vanaf nu ook de veggiedag(en) in, ik heb besloten dat ik daar maar niet zoveel over moet zeuren en het gewoon moet doen. Als we eens iets niet zo lusten, is dat ook geen wereldramp. (Daar knelde ondermeer het schoentje: ik eet heel erg graag en ik weet graag zeker dat ik mijn avondeten lekker zal vinden. Dat vond ik trouwens ook 1 van de leukste dingen aan alleen gaan wonen: alle dagen kunnen kiezen wat ge eet: wat een feest! Met vleesloos eten heb ik hoegenaamd geen ervaring dus dat is op dat gebied wat spannender, maar een mens heeft wat spanning nodig in het leven.)

 • Zaterdag: Ziek: no food for me. Restjes voor het lief.
 • Zondag: Ardeens varkenshaasje met gestoofde boontjes, mosterdroomsaus en gekookte patatjes
 • Maandag: Plantrekkerij (al 3 weken geen frietjes, dat kan niet zijn!)
 • Dinsdag: Hachis van konijn en witloof
 • Woensdag: Vervolg gisteren
 • Donderdag: Veggie ovenschotel van Lilith
 • Vrijdag: Komen Eten bij L (met baby, dat wordt interessant…)
Weekmenu

Week 23/3 – 29/3

Kijkt, een weekmenu typen met 1 hand, dat gaat! Het maken met 1 hand gaat helaas niet, dus af en toe moet de dochter haar favoriete bed (zijnde: moeder) wel verlaten. Voorlopig zijn we hier redelijk goed bezig: allen nog in leven, niet verhongerd, niet bedolven onder de was… Dankzij een drukbezette huisgenoot ben ik voor de volle exposure moeten gaan en ben ik inmiddels reeds bedreven in het fulltime zorgen voor een huishouden en 2 kinders tegelijk, en het diep ademhalen en doorgaan als ze allebei tegelijk hun keelgat open zetten. Wat meer slaap (en minder gegoogel naar leutigheden zoals krampen en reflux) en wat minder lastige peuterbuien staan momenteel wel hoog op mijn verlanglijstje, ideetje voor de paashaas misschien… Bon, over tot de orde van de week!

Weekmenu

Week 16/3/13 – 22/3/13

Bon, eten moet er zijn en boodschappen eigenlijk ook eens ge een gezin hebt (een gezin!), dus we kunnen evengoed proberen ineens verder te doen met het weekmenuten. Koken voor 2 dagen blijft absoluut mijn ding dus we breiden dat wat uit. Ik heb deze week al een bloemkoolgratin weten te fabriceren, dus ik ben best hoopvol. Al vrees ik dat het op de dagen dat ik de 2 kindertjes in huis heb wel eens de mist in zou kunnen gaan… Dan zal dit meer van toepassing zijn.


 photo Pinterest_zpsaa24a4ee.jpg

Helaas was ik ook vergeten dat ik vorige keer met een grote boog rond bepaalde dingen heen moest lopen (vnl paprika en ajuin) wilde ik geen krijsbaby creëren. Dit keer ga ik dat precies gewoon maar niet uittesten, dus dat perkt wel wat in qua koken… Redelijk wat eigenlijk, als ge daar bij stil staat. Jammer, maar het is tijdelijk.

 • Zaterdag: Fishsticks (van moetens want we lieten een hele doos per ongeluk ontdooien… beetje moe, wij?) met appelmoes en puree
 • Zondag: Lief heeft schoonpapa uitgenodigd voor stoofvlees met frieten (dat hij gaat bereiden, we spreken zoiets niet tegen)
 • Maandag: Jamie’s vistaart
 • Dinsdag: Vervolg gisteren
 • Woensdag: BV proof Spaghetti bolognese
 • Donderdag: Vervolg gisteren
 • Vrijdag: ik-weet-het-nog-niet
le nouveau bébé est arrivé

Nanou!

 photo Nanou1_zpsb6201bbe.jpg

Voorlopige feitjes:

 • Geboren op 6/3/2013 omstreeks een uur of 6 ’s ochtends.
 • Weegt 2.945kg en meet 48cm.
 • Probleemloos de uitgang gevonden!
 • Al kan ik wel melden dat de woorden ‘Bel Brigitte maar af!’ de ergste ter wereld zijn, als Brigitte de anesthesiste is die uw epidurale zou zetten.
 • Dat Brigitte hare pree heeft gemist omdat ik binnen kwam met 2cm ontsluiting, waarop ik 20 minuten later in allerijl naar het verloskwartier werd gerold. Mijn water brak ergens onderweg. Alle aanwezige vroedvrouwen stonden langs de zijlijn om dat rappe (en huilende en tierende) geval eens te bekijken. Ik vertel er u ongetwijfeld ooit meer over, al valt over zo’n bevalling eigenlijk niet veel te vertellen…
 • Behalve dat BEVALLEN NIET LEUK IS. Merde toch. Maar dat ik enorm blij ben dat het voorbij is, want BEVALLEN IS NIET LEUK.
 • Het lief vond het raar dat ik een miljoen keer ‘neeeen!’ brulde en smeekte om mij te helpen (dat deden ze toch, en het kind moest er toch uit?). Het lief denkt dus dat ge rationeel nadenkt over wat ge er uitflapt tijdens weeënstormen en persingen. Dat mannen bevallingen nooit zouden overleven, zeg ik. Grmbl.
 • Verblijven op de materniteit is dan weer niet rustgevend, want als de poetsvrouw de vloer niet komt schuren dan is het de kinesiste die u komt laten sporten of de gynaecoloog die u komt controleren of de kinderartse die het kind komt checken of de Kind&Gezin verpleegster of de vrijwilligster van de bibliotheek of de mevrouw die het menu voor morgen komt voorlezen of de vroedvrouw om u te verzorgen of…
 • Al bijna een chance dat de vorige ervaring zo slecht was, het doet mij nu genieten en minimaliseert de ergernis aan deze dingen. Ik heb gewoon een verse mooie baby, ze is gewoon OK, ik mag ze voeden en verzorgen en bij mij houden en doopsuikertjes uitzetten… JEEJ!
 • De naam lijkt te hard op Nino en neen, dat is niet ‘bewust’ (integendeel, ik vind dat eerder niet zo tof), maar het was de naam die we beiden echt de mooiste vonden. Ach ja, ze moeten niet met elkander trouwen niet waar. (Echt liefst niet, eigenlijk.)
 • De rest vertel ik u later, want het kindeke pruttelt en wenst ongetwijfeld weer aan een geweldig onderbroken nacht te beginnen. Ah, sweet memories. Al heb ik zo al een voorgevoel dat er niet veel geblog meer zal inzitten de komende tijden… U ziet mij wel terug verschijnen!
Dingeskes

Doet die ook al van gesponsord? Jawel!

Maar met die titel bent u onmiddellijk gewaarschuwd, dus als u dat niet graag leest dan bent u nu reeds verdwenen. Een tijdje geleden kreeg ik van de – het moet gezegd – bijzonder vriendelijke mensen van Oogappel.be de vraag of ik zin had om enkele producten te testen. Ik voelde me op slag een echte blogster en pinkte een traantje weg. Want geef nu toe, zoveel weekmenuten en waarlijks nog geen zakje droge saus krijgen, het kan toch eigenlijk niet zijn. (Ooit wist iemand me wel een keer te melden dat ze mijn stukje over maandstonden hilarisch vond en me daarom iets wilde aanbieden, maar aangezien ik nooit over maandstonden heb geblogd, heb ik dat maar zo gelaten. Ge weet toch ook maar nooit wàt zo iemand u dan precies wil aanbieden, niet waar.)

Zeer technische gedetailleerde reviews zult u hier niet terug vinden, voor die dingen kan u ook op hun site terecht. Wij testten voor u het Oxo tot eetsetje uit, dat inmiddels eigenlijk dagelijks wordt gebruikt en onbewust maar zeker het vorige setje heeft vervangen. Veel kunt ge daar niet over zeggen: het is handig, mooi, degelijk en er past zelfgemaakte cake in: meer heeft een peuter niet nodig, zoals u kan zien. (Helaas voor hem passen er ook spruiten in, een foto daarvan bespaar ik u.)

 photo Eetset_zps43bde02a.jpg

Ik mocht ook de  3-in-1 Dot.pot testen (enfin, niet ik, dat zou wat raar zijn), maar voorlopig moet ik u daarover helaas het oordeel verschuldigd blijven… Peuter vindt het alvast wel OK om daar eens op plaats te nemen en zich intussen wat te amuseren met een boekje of de iPad (tja, het kind van zijn vader…), maar er belandde nog nooit iets in.

 photo Potje_zps94219350.jpg

Of wacht, één keer een plasje, maanden geleden, compleet onbedoeld en toevallig. En ons feestgezang en -gedans nadien ter proficiatering (woorden uitvinden dat mag op uw eigen blog) haalden duidelijk niets uit, dus dat telt niet. Het ziet er dus naar uit dat we het een tijd met 2 pamperkindjes zullen moeten doen… Enfin, volgens mij is dat verder echt wel een puik potje hoor, ik weet het u nog te vertellen. Rather sooner than later!

(Ps. Zakjes droge saus zijn nog altijd welkom.)

Weekmenu

Week 2/3 – 8/3

Toegegeven: deze week had ik maar wat losgeweg in mekaar geflanst (mogelijks nakende bevalling, weet u wel. Zei ik al eens ieks? IEKS!). Het zou daardoor kunnen dat er uiteindelijk nog het 1 en ander verschuift en/of verandert. (Evengoed blijft het kind natuurlijk ook nog 3-4 weken zitten, wie zal het zeggen..).

 • Zaterdag: Plantrekkerij
 • Zondag: Stoofpotje van kip en oude Geuze met witloofslaatje en kroketten
 • Maandag: Vervolg gisteren
 • Dinsdag: Balletjes in tomatensaus met puree
 • Woensdag: Kipfilet met currysausje, rijst en komkommer
 • Donderdag: Vervolg eergisteren
 • Vrijdag: ik-weet-het-nog-niet