Monthly Archives

december 2013

Weekmenu

Week 28/12 – 3/1

Als u het woord veggie niet meer kan lezen, dan moet u misschien wegklikken. En noteren dat ik niet aansprakelijk kan worden gesteld. Maar ok, ik ga nu echt niet meer zeuren en het gebeuren omarmen. True hippie style! Zo erg is dat niet hoor, vegetarisch eten. En ik ben oprecht wel blij dat er minder dood beest op mijn bord ligt, want ik kan niet ontkennen dat ik daar al lang mee worstelde.

Ik mis in mijn gerechten geen vlees, maar wel sommige gerechten met vlees, als u dat begrijpt. Voorlopig houdt dit in dat het lief geweldig veel kookt, wat hij vroeger nooit deed, dus ik kan het alleen maar toejuichen. Want ik weet dat het gauw ook weer over gaat. Ik ken mijn pappenheimer.

Ik word intussen in spoedtempo kenner van vleesvervangers, vegetarische weekmenu’s opstellen en vleesgerechten omturnen tot veggie-gerechten. In de ogen van echte vegetariërs zal dat wel mietjes-style zijn, maar dat geeft niet. Al vrees ik dat ik deze week wel al linzen aan mijn been ga hebben. Help!

  • Zaterdag: Alleen thuis: diepvriesportie (balletjes in tomatensaus)
  • Zondag: Eten @ Gijzenzele
  • Maandag: Home made veggie burgers
  • Dinsdag: Oudejaar: wat (veggie) gourmet met groentjes etc
  • Woensdag: Kaasschotel @ Gijzenzele
  • Donderdag: Lief maakt ? (spaghetti linzenbolognese?)
  • Vrijdag: Vervolg daarvan
Weekmenu

Week 22/12 – 27/12

Iets minder gepland deze week zoals gewoonlijk in feestweken. Dat draait toch meestal anders uit dan gedacht. De meneer des huizes, die meent het. Technisch gezien is hij nu geloof ik pescotariër, want vis mag wel nog af en toe. Jeej. Zelfs weekdagvegetarisme om het wat haalbaar te houden krijg ik niet verkocht. Enfin, ik ga er niet meer over zeuren (of toch wel), we zien wel waar het ons brengt.

  • Zaterdag: Home made pizza
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Gebakken patatjes, quorn cordon bleu en appelmoes
  • Dinsdag: KERSTAVOND: ik sta in voor de bloemkoolsoep met garnaaltjes en het maken van een zelf gevuld kalkoenbeest, geïnspireerd door dit. Als dat maar goed komt!
  • Woensdag: Spaghetti bolognese. Ik ga gedwongen worden om daar vegetarisch gehakt in te draaien, ik voel het.
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Restjes of …
Weekmenu

Week 14/12 – 20/12

Deze week sprak mijn grootste huisgenoot de nu al legendarische woorden: “Ik denk dat ik in 2014 eens een vegetarisch jaar ga inlassen”. Amusant vond ik dat wel, aangezien mijn inspanningen op dat vlak hem eerder weinig leken te boeien. En ik daarin een geweldig evenwicht had gevonden. En ik de weekmenu’s maak. En de boodschappenlijsten. En ook wel het eten eigenlijk. Maar goed, u leest het al, wij hadden hier een rustig weekend zonder discussies, gezucht en ooggerol. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (Ik ben verder wel tof hoor. En hij ook. Alleen vervelen wij ons nooit samen.)
Weekmenu

Week 30/11 – 6/12

  • Zaterdag: Schoonpa op bezoek: steak, witloofsla en frieten
  • Zondag: Eten @ Gijzenzele
  • Maandag: Spaghetti Jeroen
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Gebakken visje, rode pestopuree en rucola/tomaatjes
  • Donderdag: Naanbrood met stukjes en yoghurtsaus (zal het er eindelijk van komen? Spannend!)
  • Vrijdag: Restjes of …