• koken met Lieve

    Zoetzure noedels

    Zeer zeer lekker, maar ik mispak mij wel altijd een beetje aan het te verrichten werk. Elke keer weer denk ik ‘oh ik maak dat nog eens, dat is geen werk’, om dan te staan vloeken omdat ik tegelijk eiers sta te bakken, groenten flinterdun moet snijden, noedels moet weken en scampi moet prepareren. Maar enfin, zeer lekker. Nodig: 3 el vissaus 2 el azijn 2 el bruine suiker 2 el tomatenpuree zonnebloemolie 2 teentjes look een pakje rijstnoedels een bussel lente-uitjes een wortel of 2-3 een prei of wat sojascheuten 2 eieren, geklopt scampi Doen: Meng vissaus, azijn, tomatenpuree en suiker in een kommetje. Zet opzij. Snij alle groentjes…

  • Weekmenu

    Week 19/7/2014 – 25/7/2014

    Zaterdag: Frituur. Ik maakte vrijdag ook nog een grote kom pastasalade voor doorheen het weekend (middagen, zondagavond). Iets op dit gedacht maar met volkoren penne, zonder vlees en plus mozzarella, kerstomaten en rucola. Zondag: Eten @ opa Maandag: Balletjes, kriekjes, puree. Met de balletjes van Garden Gourmet. Qua kriekjes ben ik ook lui, die komen uit een bokaal (Eldorado – Colruyt). Eerste keer vervegetariseerd, en het heeft wreed gesmaakt. 8,5/10. Dinsdag: Spaghetti bolognese. Toegegeven, hiermee blijf ik een beetje worstelen. Er gaan – naast de standaard groenten – al een hele hoop champignons in ter vervanging van vlees. Lekker veggie gehakt nog steeds niet echt gevonden. (Het seitan gehakt van Hobbit waar…

  • le nouveau bébé est arrivé

    Hoe gaat dat met het experimentkind?

    Ge weet wel nog. Van die keer dat ik alweer zo’n kind aan mijn been had dat alleen maar content was dicht bij moeder. Zo eentje dat niet van plan was in een eigen bed te slapen zonder bleitconcerten. Zo eentje dat aanvankelijk de cosleeper zelfs een brug te ver vond. En van die keer dat ik eigenlijk een beetje een trauma had opgedaan van mijn eigen acties bij het eerste kind, dat ook zo was. (Ge zoudt bijna denken dat ze zo geboren worden, de loedertjes.) En dat ik keihard gedecideerd was om dit keer géén kind te laten krijsen/huilen tot het in slaap sukkelde. We moeten daar eerlijk…

  • Weekmenu

    Week 12/7/2014 – 18/7/2014

    Zaterdag: burgers (V) -> Ge kunt dat bezwaarlijk koken noemen, maar wij zetten dat al eens graag op het menu op zaterdag. In de vleestijd kwam daar nog wat gehaktkneedwerk aan te pas, maar dat moet nu ook al niet meer. Ha! Veggie hamburgers bakken, hamburgerbroodje beetje grillen, wat rauwkost, een sausje naar keuze en een plakje kaas ertussen en hup, klaar. De hamburgers van Garden Gourmet zijn heel goed, die van Vivera ook recentelijk goed bevonden, en die van Damhert lijken zo wat meer op gemengd dan rundsgehakt. Ook erg lekker. 8/10. Zondag: Eten @ opa Maandag: Spaanse stoofschotel met patatjes (V) -> Awel, jummers! Lijkt op chili no carne. Ik gebruikte…

  • Weekmenu

    Week 5/7/2014 – 11/7/2014

    Zaterdag: Onze prefab trouw, met als afsluiter frietjes. Zo zijn wij, ja. Zondag: Eten @ opa Maandag: Courgetteschotel met ui, salie en taleggiokaas + schnitzel (V) -> Lekker, maar de Chaumes (dat mocht ge van Meus gebruiken als vervangkaas) zou ik er niet meer in doen. Liever neutrale geraspte kaas dan. Ik eet nochtans graag Chaumes, maar het was wat raar zo. En dat ik ook eventjes genoeg courgetten heb staan grillen. 7,5/10. Dinsdag: Vervolg (V) Woensdag: Restjes (V) Donderdag: Pasta halloumi (V) -> Komt vaak terug, dus lekker! Halloumi is de max maar wat rubberig, dat moet gezegd. Het helpt om hem onmiddellijk van de pan op te eten,…

  • Weekmenu

    Week 28/6/2014 – 4/7/2014

    Er werd mij verzocht om gerechtjes te quoteren. Ik wil dat gerust doen, maar misschien is het dan handiger om het weekmenu te posten van de voorgaande week ipv de volgende. Het lukt me precies toch niet echt meer om ze tijdig te posten en bovendien valt er vaak een gerechtje weg door overschotten. Dus, voor de geïnteresseerden: nu met commentaar! Zaterdag: Frituur (no comment needed. Hoewel, kent u mijn vaste recept al? Een kleintje met mayonaise apart en een kaas- en garnaalkroket voor moest het ooit van pas komen. Dank bij voorbaat.) Zondag: Eten @ opa + koken voor andere opa Maandag: Lasagna met gegrilde groenten (V) (Hoge score…