Monthly Archives

september 2014

Weekmenu

Week 20/9/2014 – 26/9/2014

  • Zaterdag: Wok (prei, ui, kastanjechampignon, quorn, cashewnoot) met rijst
  • Zondag: Eten @ opa + koken voor andere opa
  • Maandag: Gevulde paprika’s met yochurtsausje en groentenburger –> Zij die haar volk linzen en volwaardige rijst leerde eten! Ik vind dat echt een heel lekker receptje. Ik gebruik enkel prei en doe een half busje room door het geheel. Linzen uit blik zijn een verademing, ik maakte ze ooit al eens zelf maar dat was niet zo geslaagd. Het zal wel vast aan mij gelegen hebben. 8,5/10.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Folieke van de wederhelft: zin in mosselen met friet (kaaskroket voor mij)
  • Donderdag: Simpele courgettestoofpot van Dorien met spaghetti -> Ik gooide daar nog wat rucola en parmezaan op, en realiseerde me toen dat ik daardoor ongeveer dit had gecreëerd. En ik had dat binnenkort eens gepland dus daar ga ik nu iets anders moeten voor verzinnen. Niet erg, het was lekker. 7,5/10.
  • Vrijdag: Zuiderse stamppot met gepocheerd eitje -> Wel hé, dat moet u dus echt eens maken. Geweldig lekker vind ik persoonlijk. Dat moet in een kookboekje verschijnen! 9/10.
Weekmenu

Week 13/9/2014 – 19/9/2014

  • Zaterdag: Veggie vol au vent met verse frietjes (V)
  • Zondag: Eten @ opa (wij maakten pasta voor wie geen varkenswangen wenste te degusteren) (V)
  • Maandag: Vegetarische lasagna (V) -> ik heb een vegetarisch hoofdstuk gevonden in een pasta-kookboek. Het was niet slecht, maar ook niet spectaculair. En er kwam grillen aan te pas. 7/10.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Griekse rondo met mediterrane aardappelsalade (V) -> In de Colruyt geen Italiaanse carré, maar de Griekse rondo werd zeer gesmaakt. De salade was ook lekker. 8/10.
  • Donderdag: Vervolg (V) -> Mits wat opfrissen en nog wat extra’s toevoegen, bleek er genoeg salade voor 2 dagen. Ik haalde er nog een spinaziekaasrondo bij uit de Spar naast de deur.
  • Vrijdag: Restjes -> Er was voor 1 persoon nog eens over, ik at een portie macaroni ham-kaas uit de diepvries. Het smaakte mij niet zo. Tijd voor nog eens een vegetarische update me dunkt.
Weekmenu

Week 6/9/2014 – 12/9/2014

  • Zaterdag: Restjes (V)
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Bloemkoolgratin met puree en seitangehakt (V) -> Ja ik weet het, ik was geen fan van het seitangehakt. Maar toch is het dat geworden waar ik naar grijp als ik gehakt nodig heb. Het blijft een acquired taste, ik ga niet beweren dat het vleeseters zal overtuigen. Maar ik ben er inmiddels goed aan gewend en deze schotel is lekkerrr. 8/10.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Alleen thuis: restje (V)
  • Donderdag: Pasta Halloumi (V) -> al eens besproken. Komt vaak terug, dus lekker hé.
  • Vrijdag: Salade met nieuwe aardappel, tomaat en gekookt ei (V) -> Uit Veg!. Ok, maar de salade niçoise van vorige week vond ik veel lekkerder. 7/10.
Weekmenu

Week 30/8/2014 – 5/9/2014

  • Zaterdag: Burgers (V)
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Chili no carne met rijst (V) -> Ik snapte vroeger niet goed wat men zo geweldig vond aan wat bonen in een tomaten/vleessaus. Ik had het dan ook nog nooit gegeten. Gelukkig denk ik nu, want de 1e kennismaking was die met de vleesloze variant. Totaal geen last van het spaghetti-fenomeen hierbij. Ik vind dit echt heerlijk, op voorwaarde dat ik er een royale portie zure room mag over kwakken. Mmmm. 8,5/10.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Nog eens vervolg (V)
  • Donderdag: Stoofpotje met schnitzels (V) –> Het verschil tussen mezelve en de bedenkster is meteen duidelijk: bij mij komt alles helaas uit de supermarkt en ik maak er dan ook nog eens een vuile vleesvervanger bij ipv een extra bordje mooi bereide groenten. Maar het is heel heel lekker. Ik ben zo fan van dingen die ge rauw samen in een pot moogt gooien en die vervolgens gewoon zelf hun magische ding doen! 8,5/10.
  • Vrijdag: Salade niçoise zonder vis (V) -> Uit Veg!, nieuw boek. Bedroevend werkelijk hoe weinig vegetarische kookboeken er in de boekhandel te vinden zijn. Ik ben daar van geschrokken. Ik heb dit dan maar online besteld. Heel inspirerend boek! En ik had de helft van een zak boontjes over, dus voilà. Het geheel was bijzonder smakelijk. 8,5/10.