Monthly Archives

oktober 2014

Weekmenu

Week 18/10/2014 – 24/10/2014

  • Zaterdag: Frituur
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Hutsepot van spruitjes met rookworst (V) -> Vervang de kippenbouillon door groentenbouillon, koop ergens een veggie rookworst (Albert Heijn!), (laat die vooral niet meekoken maar gewoon even opwarmen) et voilà, heerlijke hutsepot zonder beest! 9/10.
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Bubble & squeak met kerrie (V) -> Uit Veg! Was ideaal om aan de slag te gaan met wat overblijvende patatjes en spruitjes. Maar ik vond het geheel niet meer worden dan de onderdelen eigenlijk. Hoor mij eens pedant klinken zeg, straks moet ik nog meedoen aan Komen Eten! Het eiers pocheren blijft ook moeilijk, al doen we dat nu veel en volledig volgens de regels van de kunst. Vermoedelijk zijn ze gewoon niet kraakvers genoeg. Tijd voor kipkes in de hof zeg ik! 7/10.
  • Donderdag: Eiers in zure sause (V) -> Hmmm mja. Dat zag er zo lekker uit en was zeker niet slecht, maar het was toch ons ding niet. Ik gebruikte minder mosterd dan nodig en toch overheerste dat wreed. (Ik had precies een kritische week.) 6/10.
  • Vrijdag: Farfalle met groentensausje (diepvries) met quordon bleu en rauwkostslaatje (V) -> Wegens geen restjes genoeg, impro met wat in huis was.
Weekmenu

Week 11/10/2014 – 17/10/2014

  • Zaterdag: Vol au vent met frietjes (V)
  • Zondag:  Eten @ opa
  • Maandag: Spaghetti Bolognese (V) -> We zijn er denk ik! Ik gooide er dan toch maar eens 2 pakjes seitan gehakt in wegens het vleesgemis, en ook nog wat extra Heinz-passata omdat die echt duizend keer lekkerder is dan andere soorten. Ook nog een kletske room (ok, teveel room, volgende keer wat minder). Verder de standaard groenten (wortel, paprika, courgette, ui) en een bakje champignons. En jawel, ein-de-lijk was dat gewoon heeeel lekker!
  • Dinsdag: (ik niet thuis) Vervolg (V)
  • Woensdag: Vervolg (V)
  • Donderdag: Luikse salade (V) –> Ook alweer zo’n grote stap, want de Luikse salade is een topfavoriet van mij. Heerlijk vind ik dat. En wel, met de veggie spekjes van de Colruyt was dat echt wel meer dan ok. Ik word met de dag enthousiaster over het feit dat ik geen dode beesten meer eet zeg.
  • Vrijdag: Restjes (V)
Weekmenu

Week 4/10/2014 – 10/10/2014

  • Zaterdag: Burgers met rauwkost
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Quesadilla’s met guacamole en zure room -> Ik wilde dat maken gelijk Dorien in haar boek, maar zwarte bonen vond ik niet en toen sloeg ik wat in de knoop. Het werd uiteindelijk meer zoiets. Lekker. Het recept van Jamie ligt mij toch nog iets beter, dus daar volgende keer eens gewoon de kip uit weglaten. 8/10.
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Savooistoemp met kaasschnitzels -> Ik kreeg van mijn pa een potje verse savooi vorige week, dat ging de diepvries in en kwam er nu weer uit. Stoemp is altijd goed! De kaasschnitzels van Garden Gourmet zijn lekker, maar de gewone schnitzels nog lekkerder. 8,5/10.
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Risotto met paddenstoelen -> Ik deed de gehele mise en place en liet meneer de echtgenoot de risotto roeren omdat hij dat vorige keer zo goed deed. Dit keer, mja. Hij hield nog even vol dat het gewoon al dente was, maar moest uiteindelijk toch toegeven dat het echt niet gaar was. Spijtig maar niet oneetbaar, en volgende keer beter.
Weekmenu

Week 27/9/2014 – 3/10/2014

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Lasagne met pompoen en venkel -> Uit Veg!, zie ook hier. Ik had wat twijfels wegens de geitenkaas (ooit eens zoiets van Meus weggekieperd) maar het veel enorm goed mee, echt superlekker! Zelfs de echtgenoot die niet houdt van venkel en ook al niet van geitenkaas vond het geslaagd, stel u dat voor. Ik moest wel beloven volgende keer enkel venkel in de helft van de schotel te doen. 9/10. (Wel eens een kanttekening: met het inschattingsvermogen van de Hugh schort er iets, ofwel zijn wij heel grote eters. Dingen voor 4 eten wij met 2 op en deze lasagne was echt niet voor 6.)
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Pompoen-paddenstoelpakketje met slaatje  -> Uit een Njam-tijdschift. Ik heb er zelfs een foto van gemaakt (u weet dat of u weet dat niet, maar ik ben de eternal 365’er en soms is uw avondmaal nu eenmaal het boeiendste van de dag), misschien eens bloggenswaardig. Heel lekker! 8/10.
  • Donderdag: Ovenaardappelen met feta & schnitzel -> Al eens besproken, blijft toch geweldig hé. Hoe simpel kan koken zijn.
  • Vrijdag: Restjes.