Monthly Archives

december 2014

Weekmenu

Week 20/12/2014 – 26/12/2014

  • Zaterdag: Risotto met gebakken worteltjes en kastanjechampignon (V) -> Ik wilde eigenlijk per se deze maken, maar de echtgenoot deed maar liefst 3 winkels aan en vond nergens een pompoen. Ik ben er nog niet uit of er een acute pompoenschaarste heerst in het land, of de echtgenoot pompoenen met iets anders verwart, of hij stiekem gewoon geen pompoen wilde eten. Enfin. De risotto maken we tegenwoordig zo, dat lukt dus perfect en is een pak minder gedoe.
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Gevulde paprika’s met rijst, linzen en mozzarella, yoghurtsausje en groentenburger (V)
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Kerstavond -> Ik maakte bouillabaisse met rouille en stokbroodjes, risotto voor de echte veggies (en weer vond de echtgenoot geen pompoen). Lekker en allen waren enthousiast, maar misschien moet ik Freecycle eens aanspreken want ik heb precies 20 liter over.
  • Donderdag: Plantrekkerij (V) -> Of eerlijk: ik kon werkelijk geen bouillabaisse meer zien na uren boven die potten te hangen, en haalde en diepvriespizza uit. Op kerstdag, ja.
  • Vrijdag: Ovenaardappelen met feta en griekse rondo (V)
Weekmenu

Week 6/12/2014 – 12/12/2014

  • Zaterdag: Opa A op bezoek, menu op vraag -> gebakken patatjes, steak en rauwkost (wij veggieburger)
  • Zondag: Eten @ andere opa
  • Maandag: Quesadilla met guacamole en zure room -> Ik keerde terug naar mijn lievelingsrecept. Met een bonenmix vond ik dat toch wat zwaar. Ik volgde Ilse haar goede raad en verving de kipfilet door quornfilet, en deed er verder helemaal hetzelfde mee. Dat werkte prima. Mmmm!
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Worstjes met appel en prei uit de oven en puree -> De veggie worstjes van Garden Gourmet zijn goed, maar u weet dat ik niet lieg, vleesworstjes zijn natuurlijk beter. Maar ik hou van dit recept en het smaakte!
  • Donderdag: Wok van eiernoedels, groentenmix, sojastukjes, gebakken cashewnoten en ketjap -> Ik was laat thuis, een beetje van slag door wat ik net meemaakte, en morgen zou nog meer onaangenaams volgen. Het moest een beetje snel gaan dus. Kunt ge dat geloven dat ik voor het eerst een zak diepvriesgroenten kocht? Ik wilde precies nooit toegeven aan dat soort gemak. Maar zeg, wat een gemak! De sojastukjes van Alpro zijn – sorry Alpro – niet lekker. Maar het kon de pret niet bederven. Ik hartje noedeltoestanden.
  • Vrijdag: Winters slaatje met oesterzwammen -> Na de Luikse salade 1 van mijn favorietjes, ook eens omgevormd tot veggie-gerecht met veggie spekjes (ge kunt dat natuurlijk ook gewoon weglaten, maar in mijn hoofd ben ik toch nog altijd een vleeseter. Ik vraag me af of dat ooit gaat veranderen). Ik gebruikte wel kookaardappelen en dat werkt natuurlijk wat minder goed dan vastkokende. Meer prut bij het bakken en zo. En we gebruiken natuurlijk geen duizend slasoorten maar gewoon een zakje hé. Het moet niet te zot zijn. Desalniettemin, lekker!
Weekmenu

Week 29/11/2014 – 5/12/2014

  • Zaterdag: Wok (groenten en stukjes) met bakrijst (V)
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Groentenhutsepot met quordon bleu (V)  -> Een pot voor ons, een pot kraamkost. Blijft lekker.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Zoetzure noedels (V) -> Ik deed er wat extra ei en gebakken cashewnoten bij. De scampi werden geschrapt. Valt het het op dat mijn geweten mij verrot schopt de laatste tijd? Eigenlijk is het nog niet puur vegetarisch, want er zit vissaus in. Maar we doen toch al wreed ons best vind ik. Mijn voornaamste reden voor het vegetarisch eten blijft immers toch ecologisch, maar als ik zie hoe we nog wekelijks smakelijk worden uitgelachen met die keuze, vrees ik dat het met die planeet redden toch niet helemaal goed zal komen.
  • Donderdag: Savooistoemp met spekjes en gepocheerd ei (V) -> Met de overschot van de savooi. Lekker!
  • Vrijdag: Vervolg (V)