Monthly Archives

februari 2015

Weekmenu

Week 21/2/2015 – 27/2/2015

  • Zaterdag: Vegetarische hete bliksem (V) -> Lekker, maar ik zou een dubbele hoeveelheid appelmoes gebruiken volgende keer.
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Shepherd’s Pie met linzen (V)
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Pasta met schorseneer, spinazie en kerstomaat (V) -> Lekker en leuk recept. Schorseneren waren de lievelingsgroenten van mijn broer, en ik herinner me dat ik ze niet lustte. Tijd voor een 2e kans dus. Mijn topfavoriet zullen ze nooit worden (heeft meer met textuur dan smaak te maken), maar de pasta heeft zeer gesmaakt!
  • Donderdag: Vervolg (V)
  • Vrijdag: Gegratineerd ovenschoteltje met gekookt ei, gestoofde spinazie, aardappeltjes en kaassaus (V) -> Impro met restjes, op dit gedacht. Lekker!
Weekmenu

14/2/2015 – 20/2/2015

  • Zaterdag: Home made pizza (V)
  • Zondag: Eten @ opa (V)
  • Maandag: Quesadilla’s met quacamole (quorn) en rucolaslaatje (V)
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Pasta met venkel, rucola en citroen (V) -> Nog eens eentje uit Veg! Heel lekker, al had ik heimwee naar Ottolenghi’s versie van vorige week. Het was de gebakken panko die het hem deed denk ik, en dat zou je evengoed hierover kunnen strooien. Ik had de venkel misschien ook wat te dunnetjes gesneden want het verdween wat in het geheel. En de echtgenoot stelde een venkel-veto en maakte voor zichzelf een apart sausje met wat overgebleven champignons, ook maar sneu. Maar ik begin de eenvoudige pasta met een simpel sausje weer enorm te appreciëren!
  • Donderdag: Zuiderse stamppot met gepocheerd eitje (V)
  • Vrijdag: Tabouleh met geroosterde tomaatjes en groenteballetjes (V)
Weekmenu

Week 8/2/2015 – 13/2/2015

  • Zaterdag: Hamburgers en rauwkost (V)
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Hutsepot van spruitjes en rookworst (V)
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Knapperige pappardelle van Ottolenghi (V) -> Toegegeven, ik koos dit uit zijn boek omdat het iets meer toegankelijk is dan zijn andere gerechten, met tahin en edamameboontjes en gort en tamarindewater. Het blijft voor mij het meest vervelende aan vegetarisch eten: wil je een beetje experimenteren dan volstaan de gewone Colruyt en buurtspar echt niet meer. En als jonge werkende moeder heb ik tijd noch goesting om hopen winkels aan te doen. Enfin. Ik verwachtte een gewone pasta in een lekker roomsausje, maar oooh! Dat was veel lekkerder dan dat! Ik haat doorgaans citroen in mijn eten maar ben nu helemaal om, en ik wil dat vandaag alweer maken! Hartjes voor Yotam. (Gemaakt met broccoli trouwens want broccoletti, daar hebben ze hier in Wetteren nog nooit van gehoord.)
  • Donderdag: Restjes
  • Vrijdag: Bubble and squeak met kerrie (Veg)
Weekmenu

Week 29/1/2015 – 6/2/2015

  • Zaterdag: Restjes gisteren
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Spaanse stoofschotel met ovenpatatjes -> Heel lekker, maar dat had ik al gezegd hé.
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Bloemkool in kaassaus, gekookte patatjes, schnitzel -> Hoe hard kan dat eens smaken zeg? Ik heb na het verlaten van het ouderlijk huis zeker 5 jaar geen gekookte patatjes meer gemaakt, om de overload van de voorbije jaren te compenseren. Maar nu kan ik dat echt weer appreciëren.
  • Donderdag: Penne met geroosterde bloemkool, peterselie en parmezaan -> Met de andere helft van de bloemkool. Ik vond dat zeer lekker, en eenvoudig! De echtgenoot vond de geroosterde bloemkool maar niets en suggereerde dat de bloemkool van gisteren ook goed als pastasaus zou passen. Kuch, ja.
  • Vrijdag: Restjes / diepvriesportie