Monthly Archives

maart 2015

Weekmenu

Week 21/3/2015 – 27/3/2015

  • Zaterdag: Pitabroodje met falafel (V) -> Ik maakte al eens falafel, maar dan gefrituurd. Zo in de oven werkte dat niet heel perfect, echt krokant kreeg ik ze niet. Maar het was wel lekker en natuurlijk gezonder. Nog niet ’s werelds grootste falafel-fan (nochtans eet ik heel graag kikkererwten), misschien heb ik het perfecte recept nog niet gevonden.
  • Zondag: Eten @ opa (V)
  • Maandag: Stacked roasted vegetable enchiladas (V)
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Penne met spinazie en champignons (V) -> Pancetta vervangen door champignons. Lekker. Ik had er wel een veggie spekblokje in kunnen verdragen, maar die zijn dus echt zomaar ineens spoorloos bij Colruyt en elders amper te vinden. AWOERT!
  • Donderdag: Vervolg (V)
  • Vrijdag: Bloemkool in kaassaus, gekookte patatjes en quordon bleu (V)
Weekmenu

Week 14/3/2015 – 20/3/2015

  • Zaterdag: Wok met bakrijst (V)
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Penne met gebrande paprika’s, feta en balsamico (V) -> Ik heb hier geloof ik nog nooit het woord ‘smaakbom’ in de mond genomen. Ik hou alleen maar van superlatieven als ze terecht zijn. Maar deze -> smaakbom! Ik was even bezorgd na het toevoegen van de balsamico dat het balsamicopasta in een balsamicosaus met een vleugje balsamico zou worden, maar na een dagje trekken viel dat geweldig goed mee. Een pasta met ballen, zeker voor herhaling vatbaar.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Vervolg (V)
  • Donderdag: Chilipepers gevuld met bonen (Veg!) met yoghurtsausje, rijst en slaatje (V) -> Het was de week van de geroosterde paprika, maar ik vind dat wel leutig om te doen en oh zo lekker. Een eenvoudig receptje, en het werd goed gesmaakt. Ik ben dol op de combinatie van zoiets met een yoghurtsausje, de echtgenoot vindt dat gruwelijk. Dus moet ik dat maar helemaal alleen opeten.
  • Vrijdag: Restjes/diepvriesportie (V)
Weekmenu

Week 7/3/2015 – 13/3/2015

  • Zaterdag: Hamburgers & rauwkost (V)
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Spaghetti Bolognese (V) -> Ik gebruikte eens quorngehakt. Ik had ergens het idee opgepikt dat dat heel droog zou zijn, maar dat viel erg goed mee. Voor herhaling vatbaar.
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Overvolle groententaart van Ottolenghi met slaatje (V) -> Ik was daar lyrisch over hé vorige keer. Dit keer wilde het ding maar niet garen, de bodem bleef wak en het viel veel meer dan vorige keer uit mekaar. Ik begin gelijk toch wel beseffen dat ik hier vaak klaag over dingen die niet willen garen… Toch écht wel tijd voor een nieuwe oven me dunkt. Binnen een maand of 2-3 komt dat goed. We hebben er ineens maar een nieuw huis rondom heen gebouwd ook. Soit, het blijft heerlijk lekker, maar maak het op een vrij dagje.
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Veggie nuggets, slaatje, puree en verse tartaarsaus (V) -> Ja, feitelijk dit hé maar dan zonder beest. De nuggets van Alpro soya zijn een aanrader!
Weekmenu

Week 28/2/2015 – 6/3/2015

  • Zaterdag: Restjes (V)
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Gebakken aardappelen met gehaktballetjes (V) -> Hmpf. Ja. Dat ging niet top. Ik maakte dit ooit al eens, vermoedelijk had ik toen hetzelfde probleem, maar is het lang genoeg geleden om dat vergeten te zijn. Die aardappeltjes, laat u maar niet wijsmaken dat ze garen. Dat doen ze namelijk niet. Ook niet na dubbel zoveel tijd in de oven. En tegen dan kunt ge met uw (veggie) balletjes al uw frustratie botvieren door ze tegen de muur te stuiteren. Maar enfin. Kook die krengen wat voor en dat zou een heel fijn gerechtje zijn. Ik kreeg het wel eetbaar, maar ik vrees dat onze wegen hierbij scheiden, beste recept.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Stoofpotje Mme Zsazsa met schnitzel (V)
  • Donderdag: Salade Nicoise zonder vis (Veg!) (V)
  • Vrijdag: Restjes (V)