Monthly Archives

december 2015

Uncategorized

Week 19/12/2015 – 25/12/2015

  • Zaterdag: Stoverij met frietjes -> 1e vegetarische poging, zoiets, maar we zijn er nog niet. 

Stoverij

  • Zondag: Diepvriespizza met extra beleg
  • Maandag: Spaghetti bolognese
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Tabouleh met groenteballetjes
  • Donderdag: KERSTAVOND: hoera voor de eerste keer dat ik kon koken én serveren in hetzelfde huis! (Vroeger gingen we met het eten naar de buren wegens plaatsgebrek) -> hapjes; paprikasoep met kruidenkaas; bourgondisch stoofpotje en coq au vin met dennenappeltjes, veenbessen, warm en koud witloof; tarte tatin met ijs. Dank voor alle hulp trouwens! Ik maakte ook nog eens zelf cadeautjes en ga nu een jaar geen koekjes of granola meer maken, alstublieft dankuwel. (Wedden dat ik straks alweer bezig ben? Werkpunt voor 2016: leren ontspannen en rusten.)
  • Vrijdag: Overschotjes

Kerst1 Kerst2 Kerst3 Kerst4

Uncategorized

Week 12/12/2015 – 18/12/2015

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Shepherd’s pie met linzen
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Gewokte rijst met groenten en spiegelei
  • Donderdag: Vervolg gisteren
  • Vrijdag: Alleen thuis: plantrekkerij

December is toch wat drukjes met oudercontacten ’s avonds en feestmenu’s die in mekaar moeten worden geflanst, dus er valt hier even wat minder te beleven. 

Uncategorized

Week 5/12/2015 – 11/12/2015

  • Zaterdag: De knollen uit de oven van I., provencaalse variant -> Ik deed al altijd de vaste combinatie patatjes – zoete aardappel – radijs – knolselder. Dit keer nam ik patatjes – zoete aardappel  – paprika rood en geel – courgette. Zelfde principe: kleine blokjes, ui en look erbij, kruiden, olijfolie en in de oven. Spiegelei en parmezaan er op. Dat is en blijft KEIlekker! (Al moet ik toegeven dat ik zoekende blijf betreffende het grillen van groenten in de oven… In realiteit laat ik alles er doorgaans meer dan dubbel zo lang in zitten dan in recepten en drijf ik tussendoor ook nog de temperatuur op. Ooit lukt het me perfect. Kuch.)
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Ribollita (Veg!) -> Bij zo’n recepten heb ik soms wat spijt dat ik ze koos, omdat ik net voor klaarmaken denk dat we dat niet zo lekker gaan vinden. Maar ik was mis. Het is echt wel heel erg lekker! En het geroosterde brood combineert er heerlijk mee. Hartjes voor hartverwarmend eten. 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Balletjes in seldersaus met puree -> Ik had al vaak gehoord hoe lekker dat was en dat ik dat eens moest maken, dus bij deze. Na het lezen van het recept dacht ik oei, dat is toch wel erg eenvoudig, hoe kan dat nu zo geweldig zijn. Maar ja hoor, iedereen had weer gelijk. 
  • Donderdag: Alleen thuis -> restje
  • Vrijdag: Pasta primavera van EllemiekevanSergio -> Ik kiepte er nog wat room over, maar lekker!

KnollenProv Ribollita BallekesSelder LentePasta

 

Uncategorized

Week 28/11/2015 – 4/12/2015

  • Zaterdag: Burgers en rauwkost
  • Zondag: Veggie vol au vent met frietjes
  • Maandag: Groentenhutsepot met Garden Gourmet worst
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Spruitjeskaasschotel -> Ik liet de noten weg, omdat ik graag dingen op voorhand maak of de volgende dag de rest opeet, en dan worden noten wak. In plaats van ham gebruikte ik veggie spekjes. Het is eigenlijk een soort stoemp, we vonden het heel lekker!
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Pasta met zongedroogde tomaatjes en paddenstoelen -> Dat maakte ik eerder al eens, eenvoudig maar echt een aanrader. Ik wilde er zo graag aan beginnen dat ik zelfs de basilicum vergat (en ik had verse staan), maar het was desondanks opnieuw heerlijk. 

Veggievol Hutsepot SpruitjesAH Pastapinterest