• Uncategorized

    Week 19/12/2015 – 25/12/2015

    Zaterdag: Stoverij met frietjes -> 1e vegetarische poging, zoiets, maar we zijn er nog niet.  Zondag: Diepvriespizza met extra beleg Maandag: Spaghetti bolognese Dinsdag: Vervolg Woensdag: Tabouleh met groenteballetjes Donderdag: KERSTAVOND: hoera voor de eerste keer dat ik kon koken én serveren in hetzelfde huis! (Vroeger gingen we met het eten naar de buren wegens plaatsgebrek) -> hapjes; paprikasoep met kruidenkaas; bourgondisch stoofpotje en coq au vin met dennenappeltjes, veenbessen, warm en koud witloof; tarte tatin met ijs. Dank voor alle hulp trouwens! Ik maakte ook nog eens zelf cadeautjes en ga nu een jaar geen koekjes of granola meer maken, alstublieft dankuwel. (Wedden dat ik straks alweer bezig ben? Werkpunt voor 2016:…

  • Uncategorized

    Week 12/12/2015 – 18/12/2015

    Zaterdag: Restjes Zondag: Frituur Maandag: Shepherd’s pie met linzen Dinsdag: Vervolg Woensdag: Gewokte rijst met groenten en spiegelei Donderdag: Vervolg gisteren Vrijdag: Alleen thuis: plantrekkerij December is toch wat drukjes met oudercontacten ’s avonds en feestmenu’s die in mekaar moeten worden geflanst, dus er valt hier even wat minder te beleven. 

  • Uncategorized

    Week 5/12/2015 – 11/12/2015

    Zaterdag: De knollen uit de oven van I., provencaalse variant -> Ik deed al altijd de vaste combinatie patatjes – zoete aardappel – radijs – knolselder. Dit keer nam ik patatjes – zoete aardappel  – paprika rood en geel – courgette. Zelfde principe: kleine blokjes, ui en look erbij, kruiden, olijfolie en in de oven. Spiegelei en parmezaan er op. Dat is en blijft KEIlekker! (Al moet ik toegeven dat ik zoekende blijf betreffende het grillen van groenten in de oven… In realiteit laat ik alles er doorgaans meer dan dubbel zo lang in zitten dan in recepten en drijf ik tussendoor ook nog de temperatuur op. Ooit lukt het me…

  • Uncategorized

    Week 28/11/2015 – 4/12/2015

    Zaterdag: Burgers en rauwkost Zondag: Veggie vol au vent met frietjes Maandag: Groentenhutsepot met Garden Gourmet worst Dinsdag: Vervolg gisteren Woensdag: Spruitjeskaasschotel -> Ik liet de noten weg, omdat ik graag dingen op voorhand maak of de volgende dag de rest opeet, en dan worden noten wak. In plaats van ham gebruikte ik veggie spekjes. Het is eigenlijk een soort stoemp, we vonden het heel lekker! Donderdag: Vervolg Vrijdag: Pasta met zongedroogde tomaatjes en paddenstoelen -> Dat maakte ik eerder al eens, eenvoudig maar echt een aanrader. Ik wilde er zo graag aan beginnen dat ik zelfs de basilicum vergat (en ik had verse staan), maar het was desondanks opnieuw heerlijk.