Monthly Archives

januari 2016

Uncategorized

Week 23/1/2016 – 29/1/2016

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Havermoutpizza (anders belegd) -> Een variant op de zelfrijzende bloem/yoghurt-deeg die ik toch eens moest proberen. Het is wel nog wat meer dan de eerder genoemde ‘anders’. Het werd bij ons vooral wat minder krokant bijvoorbeeld, al kan dat gelegen zijn aan het feit dat ik toch weer wat extra yoghurt bij het recept voegde omdat ik weinig weg kon met het droge deeg. Maar verder heeft ons dat eigenlijk gewoon heel erg gesmaakt en had ik totaal geen veel te vol gevoel nadien. Het blenden van de havermout was ook wel een openbaring, ik kom vast weer 100 jaar achter maar hoe cool, daar moet zoveel mee te doen zijn!
  • Maandag: Lasagna met pompoen en venkel (Veg!)
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Winters slaatje met oesterzwammen -> Dikke aanrader, komt hier vaak terug. Wij hebben deze week een ware queeste naar veggie spekjes volbracht. Albert Heyn blijkt die van de Vegetarische Slager uit het assortiment gehaald te hebben (awoe!) en de plaatselijke AH heeft al helemaal niets. In Gent (niet op de Korenmarkt, wel in Ghelamco, zucht) zijn die van Tivall gelukkig nog wel te krijgen en die zijn ook lekker. 
  • Donderdag: Groententaart met pompoen en slaatje -> Lekker, maar het zal eenmalig zijn, want de meneer wilde wegens de feta zelfs niet proeven. Hij doet daar gelukkig ook helemaal niet moeilijk over en legt dan gewoon allerlei andere dingen op zijn bord. Maar toch, beetje verloren moeite. 
  • Vrijdag: Vervolg gisteren

Havermoutpizza

Oesterzwamslaatje

Pompoentaart

Uncategorized

Week 16/12016 – 22/1/2016

  • Zaterdag: Rode kool, puree en quordon bleu -> Soms krijg ik daar zo ineens zin in. Pure nostalgie. In mijn hoofd hoorde er altijd fricandon bij maar kijk, dit was even lekker. Ik maak rode kool klaar met heeeel veel appeltjes erbij, dus het is eigenlijk half appelmoes – half rodekoolmoes. Mmmm. 
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Idem eergisteren
  • Dinsdag: Gevulde pitabroodjes en coleslaw -> Een tijd geleden had de meneer eens ergens het vegetarisch pitavlees van de slager meegepikt en dat lag in de diepvries te liggen. Er lag ook nog een halve witte kool in de frigo, dus hoppa. En wel: het is het 1e product waarvan ik vermoed dat een vleeseter niet zou merken dat het geen vlees is. De kipstukjes neigen ook al naar echt vlees, maar dit nog meer. We vonden het superlekker. 
  • Woensdag: Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaatjes -> Tgoh, dat sausje is echt wel lekker, maar het eindresultaat is nogal simpel voor zoveel kookprocessen. Het lijkt op pasta met een bokaaltje saus erover terwijl ge wel hebt staan grillen, ontvellen, stoven en blenden. Ik vermoed dat het daarom niet meer terug gaat komen. 
  • Donderdag: Idem eergisteren -> Tja er waren nog pitabroodjes over, nog coleslaw, nog yoghurtsaus… Het pitavlees vonden we nergens meer (en ja, we reden er voor om, nondedju) dus ging er dit keer shoarma van Tivall in. Ook wel heel ok. 
  • Vrijdag: Verrassingsbroodjes met gegrilde groenten en slaatje

RodeKool

Pita

PastaRicotta

Uncategorized

Week 9/1/2016 – 15/1/2016

  • Zaterdag: Stoofpotje zonder streken
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Herfstige groentefricassee met puree -> Ik deed daar nog wat veggie stukjes doorheen, heel erg lekker. Dat bladerdeegspulleke maakte ik niet, de echtgenoot eet dat toch niet zo graag. 
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Nasi met witte kool en eitje -> Een eenvoudige versie maar wel heel erg lekker. Ik deed er nog geroosterde cashewnoten bij. Dit was nu al het 2e gerecht met de witte kool, maar er bleef nog een halve over. Ze passeert later dus nog wel eens. 
  • Donderdag: Knapperige pappardelle Ottolenghi
  • Vrijdag: Restjes

Fricassee NasiWitteKool

 

Uncategorized

Week 2/1/2016 – 8/1/2016

  • Zaterdag: Falafel, pitabroodjes, rauwkost, yoghurtsausje
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Spaanse stoofschotel met gekookte patatjes
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Quinoasalade met kikkererwtenburger -> I know, erger kan het amper nog klinken hé? Maar serieus, hebt u deze salade nu al eens gemaakt? Doen! Zoooo lekker, ik beloof het! En de kikkererwtenburger, iets nieuws van Garden Gourmet, vond ik ook super. De meneer doet geen vreugdedansjes op avonden als deze, maar eet wel netjes zijn bord leeg. 
  • Donderdag: Vervolg gisteren
  • Vrijdag: One pot pasta