Monthly Archives

maart 2016

Uncategorized

Week 19/3/2016 – 25/3/2016

  • Zaterdag: Burgers en rauwkost
  • Zondag: Vervolg eergisteren
  • Maandag: Ribollita (Veg!) -> Hmm, fan! Het smaakte nog beter dan de 1e keer. Ik deed er deze keer geen boerenkool in (shht, ik weet hoe hip ze is die kool, maar eigenlijk ben ik er niet zot van) maar deze leuke dingetjes. Dat ging heel goed en paste perfect, een aanrader dus. 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Mie goreng zonder ayam -> Lekker, maar ik luisterde niet goed naar Jeroen en gooide wel veel te veel groenten in de wok, waardoor die uiteraard begonnen te koken ipv te bakken. Enfin, in het eindresultaat merkt ge daar toch niet veel van. De kip liet ik weg en ik gooide er wat gebakken cashewnootjes bij. 
  • Donderdag: Overvolle groententaart Ottolenghi -> Hmm, huiltje. De 1e keer dat ik deze maakte was dat een topper. De 2e keer geraakte ze maar niet uitgebakken en dit keer was het nog erger. Het werd een nat poeltje van deeg en groenten ipv een taart, wel nog eetbaar en lekker, maar toch. No comprendo. Het enige wat ik niet deed was voorbakken, maar dat kan bezwaarlijk zoveel gevolgen hebben denk ik dan. Wie hypotheses heeft over wat ik fout doe, gil eens aub. (Want het is pokkeveel werk om dan enigszins te zien mislukken.)
  • Vrijdag: Restjes
Uncategorized

Week 12/3/2016 – 18/3/2016

  • Zaterdag: ziek -> Wel hallookes, ik ben nu wel de koningin der verkoudheden, maar als u weet dat wij al een maand netflix hebben en ik dit nu voor het eerst heb uitgeprobeerd uit pure ‘ik kan alleen nog maar in de zetel liggen’ miserie, dan zegt dat genoeg. Bovendien had de echtgenoot het ook, en we weten allemaal dat hij een ergere versie had, dus we hebben ons zwaar geamuseerd deze week. 
  • Zondag: ziek
  • Maandag: terug een schampere kookpoging: rode kool met puree en quordon bleu
  • Dinsdag: Chili no carne met rijst en zure room -> Rap klaar, gezond, stevig, ik ben daar fan van. 
  • Woensdag: Een one pot pasta met restjes -> Ook hiervan echt wel zwaar fan aan het worden. Ik gooide gewoon wat samen dat nog in de frigo stond (rode ui, champignons, kerstomaatjes, passatta, groentebouillon, parmezaankorstje…), spaghetti erbij en het resultaat was heerlijk!
  • Donderdag: Vervolg eergisteren
  • Vrijdag: veggie vol au vent met rauwkost en frietjes
Uncategorized

Week 5/3/2016 – 11/3/2016

  • Zaterdag: Burgers en rauwkost
  • Zondag: Jarigenviering en frietjes
  • Maandag: Ovenschotel met groene kool en (veggie) spek -> Ik heb mij recentelijk voorgenomen om het mij nog wat moeilijker te maken nog wat ecologischer te gaan, en toch wat beter te letten op lokale seizoensproducten. Simpel vind ik dat niet eigenlijk. Ik heb een groentenkalender afgeprint en rond deze periode staan daar uiteraard veel kolen op, dus deze week stond in het teken van de kool. Toch al een beetje flink. 
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Zoete wintersalade en zoete aardappelkoekjes (beiden Ottolenghi – Plenty) met Ebly -> Zeer lekker, best veel gedoe. Gelukkig vind ik dat nog leutig. De koekjes waren geen topsucces, dat bleef slap en plakte aan de pan, het was een hele onderneming om er een krokant koekje van te maken. 
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Tagliatelle met kool, limoen en broodkruim -> Lekker, maar dat heb ik een beetje al stervend klaargemaakt en opgegeten, want inmiddels was een griep zich van mij meester aan het maken. 
Uncategorized

Week 27/2/2016 – 4/3/2016

  • Zaterdag: Zei ik al vervloekt? Met de restanten van de Ramen was ik dit van plan (met veggie stukjes). De groenten raakten de wok en begonnen instant te verbranden. Niet meer te eten. Zucht. We gooiden nog wat andere dingen samen die nog in de frigo lagen (paprika, sojascheuten, ajuin, ananas) en samen met de stukjes en de rijst werd dat nog wel een ok gerechtje. Maar echt, Ramen, NOOIT MEER.
  • Zondag: Frietjes.
  • Maandag: Lauwwarme pasta (veggie spekjes ipv kip)
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Zelfgemaakte groenteburgers met tabouleh -> Hmm, er is nog wat getweak nodig. De kindertjes begonnen enthousiast aan de burgers, maar lieten het na een paar hapjes liggen omwille van te harde stukjes. Ik stoofde alle groentjes wel aan, maar de steeltjes van de broccoli waren nog vrij hard. Het geheel bleef ook wat slap en viel wat uit mekaar, maar het lukte uiteindelijk wel en was goed eetbaar. 
  • Donderdag: Etentje met meisjes, de echtgenoot kreeg restjes
  • Vrijdag: Risoniotto (Veg!) met rucolaslaatje

Groentenburgers

Uncategorized

Week 20/2/2016 – 26/2/2016

  • Zaterdag: ? (vergeten, niet goed bezig)
  • Zondag: Frietjes
  • Maandag: Ovenschotel in laagjes: veggie gehakt, erwtjes/worteltjes, puree
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Spaghetti primavera van EllemiekevanSergio
  • Donderdag: Ramen -> Ugh. Ik weet niet of anderen soms ook dat gevoel hebben, maar soms lijkt een gerecht vervloekt. Ik wilde dat echt al lang eens maken, maar ge hebt er veel ongewone dingen voor nodig. Dus dacht ik goed, ik werk nu halftijds, dus ik heb tijd om eens speciaal daarvoor bijvoorbeeld een Bio Planet binnen te springen. Zo gezegd, zo gedaan. Toch bleef wat twijfel, want dat spul is allemaal keiduur en mogelijks vinden we dat niet eens lekker, soit. Ge begint dat te prepareren. De nog steeds compleet onzindelijke peuter stoort u met de mededeling dat er een cadeautje in de pamper ligt. Ge ververst ze en helpt ze recht. Ze roept AAW MIJN AAAARM en begint met passie te huilen, waarmee ze niet meer ophoudt. Ge begint te vrezen dat ge ergens iets hebt ontwricht. Ge kunt uw wederhelft niet bereiken. Ge begint scenario’s te construeren in uw hoofd. Ge sukkelt met 2 kleine kinderen te voet tot bij de huisarts. Die stuurt u naar spoed. Ge sukkelt tot in uw auto, maar realiseert u dat ge de ontwrichte peuter niet van u gaat kunnen pellen. De kleuter begint ook te huilen omdat hij niet naar het ziekenhuis wil en zijn zus huilt. Ge belt een hulplijn. Uiteindelijk komt alles goed (zondagsarmpje iemand?) maar de Ramen moeten uiteindelijk nog afgewerkt worden als ge allemaal naar huis zijt gesukkeld in de late uurtjes en het is dan ook nog eens niet echt lekker. Zo een avond dus. Vervloekt. 
  • Vrijdag: Restjes