Monthly Archives

mei 2016

Uncategorized

Week 21/5/2016 – 27/5/2016

  • Zaterdag: We hadden elk nog zo’n gevulde aardappel over, ik maakte er een quordon bleu en tomatenslaatje bij
  • Zondag: Noedels met groenten, cashewnoten en een spiegeleitje -> *We* proberen wat minder naar de frituur te gaan… De echtgenoot is immers voor de 3562e keer op dieet. Ik vond dat altijd wel zalig, zo het frietjes-en-niet-koken concept op zondagavond. Maar enfin. Noedels met wat diepvriesgroenten is bezwaarlijk veel werk te noemen dus ik overleef het wel weer enkele weken. 
  • Maandag: Macaroni met veggie hesp, kaas, tomaat en spinazie -> Ik vind dat echt een heel geslaagde variant op de Mac&cheese. Normaal gezien gebruikte ik de de hespblokjes van quorn, maar ze zijn ook alweer mysterieus uit de winkelrekken verdwenen. Ik had nog bacon van de vegetarische slager zitten in de diepvries, maar helaas vind ik dat niet zo lekker. Maar goed, het is er eens mee op. Sorry, slager. 
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Spinaziestoemp met GG worstjes
  • Donderdag: Pitabroodjes met pittige wortel en kikkererwt (Veg!) en slaatje -> Eenvoudig en lekker!
  • Vrijdag: Salade met quinoa en fetakaas en linzenburgers -> I know, het kan al gaan met al die linzen en kikkererwten en quinoa, morgen frieten met ballen in tomatensaus!
Weekmenu

Week 14/5/2016 – 20/5/2016

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Havermoutpizza -> Ik zocht eens een ander deegje op omdat ik dat met de yoghurt toch wel heel zwaar corvee vond, en kwam hier uit. Dat lukte heel goed, voor herhaling vatbaar!
  • Maandag: Seitanstoverij met frietjes en rauwkost -> Ik kocht een tijd geleden een blok seitan van Bertyn. Ik deed er eigenlijk hetzelfde mee als bij een gewone stoverij, alleen voegde ik nog worteltjes toe. Mijn ding is het helaas niet helemaal, echt stoofvlees kunt ge toch niet benaderen en de saus krijgt ook een ander smaakje… De huisgenoten waren enthousiaster. 
  • Dinsdag: Spaghetti
  • Woensdag: Vervolg gisteren
  • Donderdag: Vervolg stoverij
  • Vrijdag: Gevulde aardappel met ei, veggie spek en kaas –> Ik deed niet helemaal hetzelfde maar wel bijna, de (enkel groene hier) asperges kookte ik gewoon kort en bakte ik samen met de spekjes. Lekker wel!
Uncategorized

Week 30/4/2016 – 6/5/2016

  • Zaterdag: Burgers en rauwkost
  • Zondag: Frietjes
  • Maandag: Veggie enchiladas
  • Dinsdag: Wraps met groenten, veggie gehakt, kaas, zure room
  • Woensdag: Spirelli (met veggie stukjes en wat meer groenten, volkoren spirelli)
  • Donderdag: Gevulde courgettes met bulgur en groenteballetjes-> Ik zag dat een tijd geleden op TV en het zag er zo’n makkelijk gerechtje uit. KUCH. Het is eigenlijk pokkeveel werk en Jeroen houdt veel te veel van zijn zeef om goed te zijn. Daar had ik precies weer over gekeken. Enfin, ik moet wel bekennen: het was erg lekker. Kleine tip: als je geen bulgurfeest voor heel het dorp wil organiseren nadien, halveer deze hoeveelheid… Ik nam ook wat gewone kaas voor er bovenop om mijn huisgenoten niet te laten wegrennen van de tafel. En ja: ze vonden het ook lekker, extra punten!
  • Vrijdag: Vervolg woensdag