Monthly Archives

september 2016

Uncategorized

Week 17/9/2016 – 23/9/2016

  • Zaterdag: Bloemkool in kaassaus, gekookte patatjes en quordon bleu
  • Zondag: Frituur -> Laat ik een 6- en 3-jarige zo vaak frieten van de frituur eten of geef ik die soms restjes om ’s avonds eens in alle rust met de manmens een pak friet te verorberen? Ach, de grote vragen des levens. 
  • Maandag: Ovenschotel met groenten, linzen, abdijkaas en puree -> Ik had het nog niet expliciet vermeld, maar ik heb toch de stap gewaagd om de kroost voltijds boterhammen mee te geven en dagelijks voor het hele gezin te koken. Ik had het al in het snotje, maar ik vind dat best een pak(je) meer werk. Maar bon, so far so redelijk good. 
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Aziatische stukjes van GG met currysaus, rauwkost en basmatirijst -> Dat viel in de smaak. Ik had veel te veel maar plots was alles op. 
  • Donderdag: Speltspaghetti met geroosterde tomaatjes en slaatje -> Naar een recept van Mme Zsazsa: een hoop kerstomaatjes met kruiden en olie in de oven, die over uw spaghetti kappen en daar wat room door mengen. Parmezaan erop. Slaatje met rucola, pijnboompitjes en dressing erbij. Heel lekker. Al eet niemand hier graag warme tomaat. Sommige grillen moet ge al eens negeren. 
  • Vrijdag: Turks brood gevuld met groentjes, veggie gehakt, yoghurtsaus…
Uncategorized

Week 10/9/2016 – 16/9/2016

  • Zaterdag: Verjaardagsetentje voor opa bij de Indiër
  • Zondag: Groentefricassee (en wat veggie stukjes ook er in) met frietjes
  • Maandag: Romige risotto met babywortel en tuinbonen -> Receptje alweer uit Veg! (Topboek zeg). En wat hebben we geleerd vandaag? a) Ik vind nergens tuinbonen behalve in een hoekje in de diepvries van de Delhaize, b) Tuinbonen hebben wel wat kooktijd nodig, ze op het eind in uw risotto gooien volstaat daarvoor niet, c) Los daarvan was het top en d) Kindertjes eten graag risotto. De mogelijkheden! (Helaas lust kind 2 geen champignons).  
  • Dinsdag: Vervolg van de fricassee met puree
  • Woensdag: Spaghetti
  • Donderdag: Vervolg gisteren
  • Vrijdag: Nasi met witte kool en ei (Mensenlief hoe lang kunt ge verder met een witte kool?)
Uncategorized

Week 3/9/2016 – 9/9/2016

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Minestrone met stokbrood -> Nooit iets gehad met het concept maaltijdsoep (dat kwam bij ons thuis nooit op tafel), maar ik ben echt fan aan het worden. Ik vind deze zeer lekker en ook de huisgenoten morden niet. Opgepast, met 4 personen bedoelt Jeroen eigenlijk 14 personen. We aten er met vier twee dagen van en toen bleven er nog 3 emmertjes over… 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Gekookte patatjes, gestoofde prinsesseboontjes en een burger
  • Donderdag: Romige orechiette met romanesco en kikkererwten
  • Vrijdag: Restjes
Uncategorized

Week 27/8/2016 – 2/9/2016

  • Zaterdag: Speltpizza -> Topreceptje! Zeer krokante bodem en niet veel gedoe. Voor herhaling vatbaar. De kindertjes liet ik hun eigen pizza beleggen. 
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Spaghetti Meus (die met de tomaatjes, ajuin, pitjes, rucola…)
  • Dinsdag: Gebakken rijst met spiegelei/omelet (aangezien de kroost geen spiegelei lust)
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Eerste schooldag verdient puur kindjeseten: balletjes in tomatensaus met puree
  • Vrijdag: Mijn eerstgeborene werd 6 en dat vierden we met een BBQ!
Uncategorized

Week 20/8/2016 – 26/8/2016

  • Zaterdag: Frietjes met mosselen / vol au vent (opa op bezoek)
  • Zondag: Pita met vals vlees, rauwkost, yoghurtsausje
  • Maandag: Lasagna met slaatje
  • Dinsdag: Porotos granados met stokbrood -> Toen de inspiratie eens compleet zoek was, stopte ik de kindertjes een kookboek in handen (Veg!) en liet ik hen elk een gerecht kiezen. Zoon koos dit. Het was verbazend snel klaar (ok, met diepvriespompoenblokjes), gemakkelijk en lekker! De anderen waren iets minder enthousiast, maar het werd toch opgegeten. 
  • Woensdag: Vervolg eergisteren
  • Donderdag: Salade niçoise zonder vis -> De dochter koos dit, vooral omdat ze eitjes zag op de foto en ze daar gek op is. Handig daaraan is wel dat iedereen er wat kan uitvissen wat hij lust. (Uitvissen, hahaha). Ik blijf het heel lekker vinden zonder vissen. 
  • Vrijdag: Gebakken patatjes, rauwkost, witloofslaatje en burgers -> Ik gooi er elke week een “succes verzekerd en gezeur uitgesloten” gerechtje in.