Monthly Archives

oktober 2016

Uncategorized

Week 22/10/2016 – 28/10/2016

  • Zaterdag: Herfstrisotto -> Lekker! De jongste, ooit mijn alleseter, vond het maar niets. Maar ze lust niet zo veel meer, helaas. (Ze zou heel graag overleven op frieten en balletjes, maar ze mag niet van haar gemene moeder.)
  • Zondag: Speltpizza met beleg naar keuze
  • Maandag: Ovenpasta met pompoen -> Ook lekker, iedereen vond het wel ok. 
  • Dinsdag: Plantrekkerij -> De dag die de geschiedenis ingaat als die waarop ik voor mijn ogen mijn zoon tegen een wagen zag kwakken die hem aanreed op het zebrapad. Needless to say dat ik, eens thuis na gedoe met politie en ambulances, geen goesting meer had in de kook en dat we van plantrekkerij deden (denk restjes, boterhammen met choco, belegde broodjes en frieten. Aah.). Hij is wonderwel helemaal ok trouwens, het ventje heeft een top-engelbewaarder. Maar het was goed voor ene keer. 
  • Woensdag: Spaanse stoofschotel met puree
  • Donderdag: Noedels met groenten, cashewnoten en roerei
  • Vrijdag: Restjes
Uncategorized

Week 15/10/2016 – 21/10/2016

  • Zaterdag: Frituur
  • Zondag: Balletjes in tomatensaus met puree -> Alles was op en er was dikke ruzie om de laatste bal. 
  • Maandag: Spaghetti bolognese met seitangehakt
  • Dinsdag: Vervolg -> Tegenwoordig doe ik deel 2 de dag nadien in een ovenschotel en werk ik dat af met paneermeel en kaas. Zo is het toch een beetje anders dan de dag voordien. 
  • Woensdag: Spruitjeshutsepot met rookworst van Tivall
  • Donderdag: Vervolg
  • Vrijdag: Rode kool, puree en schnitzel -> En ja, het is gebeurd, we zijn beland bij het saaiste weekmenu ooit verschenen… Al hoorde ik hier in huis niemand klagen, er werd elke dag vlotjes en met smaak gegeten. Zelfs van de spruitjes. Dat blijft immers een topgerechtje. Hebt ge dat al gemaakt? Allez doen!
Uncategorized

Week 8/10/2016 – 14/10/2016

  • Zaterdag: Frietjes met veggie vol au vent en rauwkost
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Zoete, kleverige tomaten-uienschotel -> Het enthousiasme was zeer matig, daardoor konden we er 2 dagen van eten. Arme bloedjes van mij. (En ja ik weet het, behalve ikzelf lust niemand hier warme tomaat, maar ik blijf volharden. Ik gebruik dat te graag. Bovendien kunt ge daar best goed omheen eten altijd.)
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Broccolistoemp met quordon bleu
  • Donderdag: Tagliatelle met linzen, tomaatjes, spekjes en zure room -> Een recept van op een blikje begot. Maar het was Lekker! (Veggie) spekjes krokant bakken, blikje linzen toevoegen en even meebakken. Tagliatelle koken en ook toevoegen. Pot zure room overkiepen en ook een bakje gehalveerde kerstomaatjes (jup, daar ben ik weer). Alles eens goed doorwarmen en afkruiden.  
  • Vrijdag: Tabouleh met groenteballetjes
Uncategorized

Week 1/10/2016 – 7/10/2016

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Ovenschotel met quorngehakt, erwtjes & worteltjes, puree
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Gevulde paprika met linzen, volle rijst, prei en mozzarella + groentenburger -> Voor de kroost gewoon de vulling zonder de paprika. Het enthousiasme was desondanks maar matig. 
  • Donderdag: Quesadilla’s met guacamole en rauwkost -> De zoon bleek superfan, de dochter veel minder. 
  • Vrijdag: Farfalle met carbonara en doperwten (met spekjes van de Vegetarische slager) -> En om de week te eindigen toch eindelijk eens eentje waar iedereen met veel enthousiasme van at: de hele kom leeg! Onthouden dus die handel. Bovendien snel en gemakkelijk. 
Uncategorized

Week 24/9/2016 – 30/9/2016

  • Zaterdag: Veggie stoofvlees met wortel en frietjes
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Gegratineerde ovenschotel met volkoren spirelli, stukjes, groenten (ajuin, mais, erwtjes, wortel, courgette, tuinbonen), bechamelsausje
  • Dinsdag: Vervolg gisteren
  • Woensdag: Quinoasalade met geroosterde groenten en feta en linzenburgers
  • Donderdag: Spinaziestoemp met worstjes
  • Vrijdag: Jamie’s veggie enchiladas met rauwkost en zure room