Monthly Archives

januari 2017

Uncategorized

Week 21/1/2017 – 27/1/2017

  • Zaterdag: Noedels met groenten en een spiegeleitje
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Lasagna bolognese met seitangehakt en maïs/komkommerslaatje
  • Dinsdag: Puree, quordon bleu en rababer/appelcompote
  • Woensdag: Vervolg maandag
  • Donderdag: Gewokte rijst met een spiegelei -> Ja weeral met spiegelei en OOH dat mag niet als ge zwanger zijt! Excuus voor deel 1 van de zin: ik heb vreselijk gezwoegd op het (twee)weekmenu, dat gebeurt hier dus ook, met vertrouwde/eenvoudige kost tot gevolg. Excuus voor deel 2: tja. Ik heb dat wat bestudeerd omdat ik soms een beetje de kriebels krijg van alle bangmakerij tav zwangeren en zwangeren die bijgevolg overal alles weigeren “omdat dat niet mag!”, of u scheef aankijken omdat ge met uw dikke buik wel net een kerstomaat naar binnen hebt gewerkt. Rauw ei blijkt toch echt wel van een ander allooi dan rauwe groenten of vlees (ook al leest ge het overal anders). Kortom: dat heeft niets met listeria vandoen, wel met salmonella, wat ook niet wenselijk noch plezant is uiteraard, maar geen direct effect heeft op een foetus (itt toxoplasmose bijvoorbeeld). En ge weet wel: ieniemienie kans sowieso, dus ik eet dat wel, mea culpa. (En kerstomaten ook). *einde van de les* 
  • Vrijdag: Bloemkooltaart -> Ik vind die top (en de manmens vond het ook lekker), ze was ook heel goed gelukt. Ik heb de bloemkool dit keer wel wat voorgekookt en de temperatuur van de oven iets verlaagd (vorige keer was dat lekkere deegje binnen de paar minuten aangebrand). Helaas was de kroost niet enthousiast. Aangezien het redelijk piekt om iets waar ge veel werk aan gehad hebt bijna rechtstreeks van hun bord bij de kippen te gooien, zal het waarschijnlijk wel even duur voor ik me er nog eens waag.
Uncategorized

Week 14/1/2017 – 20/1/2017

  • Zaterdag: Home made pizza (deeg hier) met beleg naar keuze
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Welterusten pasta van Ellemieke (Volkoren penne, broccoli, prei, bloemkool, veggie spekjes, oudekaassausje)
  • Dinsdag: Stoemp met de rest van de bloemkool en broccoli (want ik gebuikte van elk de helft), zalm voor moeder en dochter, groentenburger voor vader en zoon
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Indische (veggie) gehaktballen met rijst en komkommer -> Ik scoor eigenlijk met elke vorm van ballen in tomatensaus merk ik, dus af en toe proberen we eens een variant. Lekker! En soms is veggie lekker lui, want in plaats van de kneden en te bakken, hoeft ge enkel een pakje open te trekken. Win win! 
  • Vrijdag: Pitabroodjes met pittige wortel en kikkererwt en yoghurtsausje -> Perfecte fast food die eigenlijk toch nog best gezond is. Iedereen lust dat hier bovendien, zeg nu zelf, alles smaakt beter als ge het in een pitabroodje moogt gooien. Hartjes. 
Uncategorized

Week 7/1/2017 – 13/1/2017

  • Zaterdag: Wraps met veggie gehakt en groenten, yoghurtsaus
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Bloemkoolgratin Meus met seitangehakt
  • Dinsdag: Tricolore spirelli met linzenbolognese van Mme Zsazsa -> Ik dreef de hoeveelheden groenten wat op en gebruikte een blik linzen, en zou het volgende keer misschien eerder over iets tagliatelle-achtig doen. Maar het was lekker. Iedereen was content.
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Veggie balletjes met pittige paprikasaus en ebly met mais -> De paprika werd fijngesneden ipv in grote stukken (anders krijg ik dat niet verkocht) en ik nam Ebly ipv rijst. Beide kinders zeiden geheel spontaan dat het respectievelijk ‘mmm lekker’ en ‘superlekker!’ was. En ik viel van mijn stoel. 
  • Vrijdag: Gebakken pladijsfiletjes (groentenburger voor de man), zure roomsausje, rauwkost, gebakken patatjes uit de airfryer
Uncategorized

Week 31/12/2016 – 6/1/2017

  • Zaterdag: Oudjaar: vispannetje/mosselen met frietjes
  • Zondag: Pizza en kaas met de familie, bij opa
  • Maandag: Vervolg van het vispannetje met puree voor ons, de man at wat diepvriesdingetjes
  • Dinsdag: Chachouka met stokbrood -> Dat viel beter in de smaak dan verwacht. Enkel de zoon wilde geen eitje, hij lust dat niet, maar verder geen gezeur en lege bordjes. Ik had dat ooit al eens gemaakt op de Ottolenghi wijze, maar deze (in de oven met die eitjes ipv op het vuur) lukte veel beter. Vorige keer kreeg ik ze eerst niet gaar en nadien waren ze te gaar. Nu perfect!
  • Woensdag: Tabouleh met geroosterde tomaatjes en groenteballetjes
  • Donderdag: Volkoren carbonara met erwtjes en broccoli (en veggie spekjes) -> Voltreffer zeg! Ze aten alsof ze nooit eten kregen. Komt dus zeker nog op tafel! 
  • Vrijdag: Wortelstoemp met veggie worstjes