• Uncategorized

    Week 18/3/2017 – 24/3/2017

    Zaterdag: Frietjes met vol au vent uit de diepvries / veggie schnitzel / rauwkost Zondag: Burgers en rauwkost Maandag: Een soort shepherd’s pie met groenten en linzen -> Iets op dit gedacht, maar ik dacht, waarom doen we dat niet eens met seizoensgroenten. Dat blijft immers toch een werkpuntje, ik vind dat koken volgens de seizoenen helaas blijkbaar echt niet gemakkelijk. Dus ik koos voor prei, wortel, selder, ajuin. Was wel ok, maar niemand was dolenthousiast (ik ook niet).  Dinsdag: Vervolg Woensdag: Quordon bleu met provencaalse saus, rauwkost en aardappelblokjes uit de AF -> Zoiets dus eigenlijk maar dan zonder de lap vlees. En de patatjes in de airfryer. Niet…

  • Uncategorized

    Week 11/3/2017 – 17/3/2017

    Zaterdag: Tabouleh met groenteballetjes en rauwkost Zondag: Frituur Maandag: Hete bliksem (ovenschotel laagjes seitan gehakt/ajuin, appelmoes, puree, kaas) Dinsdag: Spaghetti Jeroen (zonder spek) Woensdag: Restjes Donderdag: Slaatje met rucola, gebakken patatjes, zachtgekookt ei, veggie spekjes/ajuin-saus Vrijdag: Zelfgemaakte pita-broodjes met vulling van (veggie) schnitzel, maïs en rozijnen -> Ik maakte de broodjes met het magisch brooddeeg van de Hugh uit Veg! Niet moeilijk en lekker. Ook de vulling was zeer geslaagd. Voor herhaling vatbaar!

  • Uncategorized

    Week 4/3/2017 – 10/3/2017

    Zaterdag: Chili no carne met volle rijst -> Dat blijft een winner en de kinders eten dat echt vlot en graag. Ik zou meer van dit soort receptjes willen vinden eigenlijk, behoorlijk gezond en toch een kindervriend.   Zondag: Brunch in Gent – ’s avonds burgers met rauwkost Maandag: Veggie balletjes in tomatensaus met frietjes -> Mijn jongsteke werd maar liefst 4 en dat vierden (pun intended) we met haar lievelingseten! Ondanks het feit dat ik een flink naschools taartje had voorzien (lekkerrrrr!), werd er toch nog redelijk wat gegeten. Dinsdag: De rest van de chili met wat rauwkost en kaas in maïswraps -> Hmm, ik dacht iedereen doet dat zo,…

  • Uncategorized

    Week 25/2/2017 – 3/3/2017

    Zaterdag: Speltpizza met beleg naar keuze Zondag: Frituur Maandag: Macaroni Sofie Dumont (veggie spekjes) -> De dochter heeft een contraire periode geloof ik, want hoewel ik dit vaak maak en ze dat altijd superlekker vond, trok ze nu een vies gezicht en werkte ze het zelfs weer naar buiten. Kinders, altijd een genot om aan uw tafel te hebben. Enfin, het blijft een huisfavoriet hoor. Mmmm.  Dinsdag: Spinaziestoemp met veggie worstjes -> Ik kan precies nooit veel meer bedenken om met de overschot van de verse spinazie te doen, maar goed, allemansvriend ook natuurlijk. Woensdag: Restjes Donderdag: Veggie balletjes, knolselder/appelcompote en aardappelpartjes -> Hmm. Ik liet de knolselder/appelcompote een paar uur opstaan, want ik…