Monthly Archives

maart 2017

Uncategorized

Week 18/3/2017 – 24/3/2017

  • Zaterdag: Frietjes met vol au vent uit de diepvries / veggie schnitzel / rauwkost
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Een soort shepherd’s pie met groenten en linzen -> Iets op dit gedacht, maar ik dacht, waarom doen we dat niet eens met seizoensgroenten. Dat blijft immers toch een werkpuntje, ik vind dat koken volgens de seizoenen helaas blijkbaar echt niet gemakkelijk. Dus ik koos voor prei, wortel, selder, ajuin. Was wel ok, maar niemand was dolenthousiast (ik ook niet). 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Quordon bleu met provencaalse saus, rauwkost en aardappelblokjes uit de AF -> Zoiets dus eigenlijk maar dan zonder de lap vlees. En de patatjes in de airfryer. Niet mijn beste vriend, maar voor patatjes wel. Was een lekkere maaltijd! 
  • Donderdag: Broccoli-rijstschoteltje uit de oven -> Paar wijzigingen: volle rijst onderaan, een schaaltje veggie gehakt ipv echt en groenten- ipv kippenbouillon (en 1 broccoli vond ik wel volstaan). Echt heel lekker, eentje om te onthouden! (Dochter zag een paddestoel en liet alles staan, het arme schaap eigenlijk, die ondingen staan op haar zwarte lijst en moeder gooit dat overal in).  
  • Vrijdag: Cappelini met provencaalse saus -> Op woensdag had ik ineens een topidee en ik puzzelde wat met het weekmenu: ietwat meer van de saus maken (gewoon geen halve courgette en aubergine gebruiken maar hele, ook geen beschimmelende groenten dus in de frigo!) om later in de week een pastaatje van te maken. Zo’n goddelijk-huisvrouwmoment om te koesteren. Dat is natuurlijk net ‘gewone’ spaghetti, maar dan zonder die gruwelijke paddestoelen! Dochter haalde haar maandachterstand in en at ons arm, geslaagd dus. 
Uncategorized

Week 11/3/2017 – 17/3/2017

  • Zaterdag: Tabouleh met groenteballetjes en rauwkost
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Hete bliksem (ovenschotel laagjes seitan gehakt/ajuin, appelmoes, puree, kaas)
  • Dinsdag: Spaghetti Jeroen (zonder spek)
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Slaatje met rucola, gebakken patatjes, zachtgekookt ei, veggie spekjes/ajuin-saus
  • Vrijdag: Zelfgemaakte pita-broodjes met vulling van (veggie) schnitzel, maïs en rozijnen -> Ik maakte de broodjes met het magisch brooddeeg van de Hugh uit Veg! Niet moeilijk en lekker. Ook de vulling was zeer geslaagd. Voor herhaling vatbaar!
Uncategorized

Week 4/3/2017 – 10/3/2017

  • Zaterdag: Chili no carne met volle rijst -> Dat blijft een winner en de kinders eten dat echt vlot en graag. Ik zou meer van dit soort receptjes willen vinden eigenlijk, behoorlijk gezond en toch een kindervriend.  
  • Zondag: Brunch in Gent – ’s avonds burgers met rauwkost
  • Maandag: Veggie balletjes in tomatensaus met frietjes -> Mijn jongsteke werd maar liefst 4 en dat vierden (pun intended) we met haar lievelingseten! Ondanks het feit dat ik een flink naschools taartje had voorzien (lekkerrrrr!), werd er toch nog redelijk wat gegeten.
  • Dinsdag: De rest van de chili met wat rauwkost en kaas in maïswraps -> Hmm, ik dacht iedereen doet dat zo, dus dat moet ik maar eens proberen, maar ik heb het liever gewoon met rijst. Ik vind het geheel toch wat te slap voor tussen een wrap, die heb ik liever wat steviger.
  • Woensdag: Volkoren farfalle carbonara met erwtjes en veggie spekjes -> In de m&m taart zat nogal wat eiwit, dus met de eigeeltjes maakte ik dit. Ik vond het zelf wat teveel “ei”smaak daardoor, maar bon. De dochter lustte ineens geen strikjespasta meer, dus at enkel erwtjes en vleesjes. This too shall pass. 
  • Donderdag: Uientaart op z’n kop en slaatje van bietjes, beiden uit Veg! -> Gewaagd experiment. Iedereen at wat, dat vond ik best al een succes. Ik vond het zelf niet helemaal top eigenlijk. De bietjes had ik lekkerder gevonden zonder de dressing vermoed ik, en het taartje, tja, dat zag er bij mij niet zo geweldig uit als in het boek en vond ik wel ok, maar nu niet waaw. Of misschien had ik dit keer een kieskeurige week? 
  • Vrijdag: Bloemkool in witte saus, gekookte patatjes en veggie boomstammetjes (AH) –> Die waren even lastig te bakken als echte en leken er eigenlijk best goed op, niet slecht! 
Uncategorized

Week 25/2/2017 – 3/3/2017

  • Zaterdag: Speltpizza met beleg naar keuze
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Macaroni Sofie Dumont (veggie spekjes) -> De dochter heeft een contraire periode geloof ik, want hoewel ik dit vaak maak en ze dat altijd superlekker vond, trok ze nu een vies gezicht en werkte ze het zelfs weer naar buiten. Kinders, altijd een genot om aan uw tafel te hebben. Enfin, het blijft een huisfavoriet hoor. Mmmm. 
  • Dinsdag: Spinaziestoemp met veggie worstjes -> Ik kan precies nooit veel meer bedenken om met de overschot van de verse spinazie te doen, maar goed, allemansvriend ook natuurlijk.
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Veggie balletjes, knolselder/appelcompote en aardappelpartjes -> Hmm. Ik liet de knolselder/appelcompote een paar uur opstaan, want ik heb tijd enzo (gun mij het gestoef, binnen een half jaar weet ik vermoedelijk niet meer waar mijn hoofd staat) en knolselder is toch zo rap niet gaar eigenlijk. Ik maakte mij een beetje zorgen over de smaak, maar eens het op mijn bord lag, vond ik het wel dik ok. De kinders spotten uiteraard onmiddellijk dat er iets aan de handje was met hun lekkere appelmoes en stelden het duidelijk niet op prijs, want het bleef liggen… We onthouden: moeder, doe gewoon normaal.
  • Vrijdag: Pita met falafel, rauwkost, yoghurtsausje -> Ze waren een beetje slapper dan gewoonlijk en daardoor wat lastig om te bakken, maar ik had ook wel wat geknoeid met de verhoudingen. Ik maak ze ook altijd van tevoren en laat ze enkele uren rusten/steviger worden in de koelkast, maar dat mocht vandaag niet zo baten. Blijft lekker wel. Wie houdt van droge, stevige falafel moet misschien wel een ander recept proberen, want deze zijn heel smeuïg.