Monthly Archives

april 2017

Uncategorized

Week 15/4/2017 – 21/4/2017

  • Zaterdag: Restjes -> Ik at nog iets apart na een “als dat zo blijft gaat ge insuline moeten spuiten” boodschap. Een afgewogen portie patatjes gebakken met een hele bak champignons, tomaten en 2 spiegeleitjes. Safe maaltje weet ik al inmiddels, maar echt apart koken en eten voor een paar weken is toch niet het streefdoel.  
  • Zondag: Frituur -> Ik zat nog steeds een beetje in het “ik moet nu toch niet alles laten” en at netjes een afgebakend klein pakje met 1 garnaalkroket om het eens uit te proberen. Mislukt experiment, veel te hoge waarde nadien en de ochtend nadien nog steeds. *schrapt frituur voor de komende weken*
  • Maandag: Ik weet het echt niet meer, stel u dat voor -> Ik nam deze dag ook mijn weekmenu in de hand, herbegon alles dan maar compleet en stelde nieuwe boodschappenlijstjes samen. Niet zagen maar doen vrouw. 
  • Dinsdag: Gestoofde bloemkool, gekookte patatjes, veggie balletjes / kipfilet, roomsausje -> Zeer goed gegeten, geen hoge waarden. Patatjes afwegen, de rest minder streng. Het is een beetje meer werk (zeker als uw kippen tijdens het koken een ontsnappingspoginkje ten berde brengen en zich in het veld naast uw huis bevinden), maar smaakte goed. We zijn vertrokken. Voor mij terug een beetje vlees en vis hier en daar, want laten dat nu net de dingen zijn die ik wel mag eten. Diabetes en veggie gaan niet zo goed samen blijkbaar (peulvruchten bevatten bv blijkbaar keiveel koolhydraten)… 
  • Woensdag: Lasagna van zoete aardappel, courgette, aubergine -> Low carb dus zou weinig problemen mogen geven, en dat klopte. Ik woog niets af en at tot ik genoeg had, zonder troubles. Nadeel: de kroost gruwelde. Zuchtje. Ik vond het wel heel lekker eigenlijk. 
  •  Donderdag: Vervolg -> Dussss hadden we veel over voor vandaag, voor de kroost haalde ik wat restjes uit de diepvries. Een beetje gedoe zal niet te mijden zijn, vrees ik. 
  • Vrijdag: Curry met kokosmelk, groenten (prei, tomaatjes, ajuin, appel) en veggie stukjes met bloemkoolrijst -> Ook low carb, ging ook goed. Werd beter gesmaakt door iedereen. 
Uncategorized

Week 8/4/2017 – 14/4/2017

  • Zaterdag: Airfryer patatjes, appel/rabarbercompote, quordon bleu
  • Zondag: Burgers en rauwkost
  • Maandag: Macaroni met erwtjes uit Veg! -> Lekker zonder meer, maar ik had na alle lyrische beschrijvingen van anderen iets meer verwacht. Dochter lustte het niet, ze is nochtans terug in haar goede doen qua eten. Het is ook erg ‘groen’ natuurlijk, dat kan er iets mee te maken hebben gehad. 
  • Dinsdag: Gratin van bloemkool, patatjes en kaassaus met schnitzel
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Pitabroodjes met pittige wortel en kikkererwt uit Veg! -> Deze dag kreeg ik uitleg rond mijn nieuwe leuke diagnose ‘zwangerschapsdiabetes’. Mijn waarden waren torenhoog na dit avondeten, waardoor ik ineens leerde dat het toch echt wel allemaal een pak minder koolhydraatrijk zal moeten (en dus niet enkel suikerarm) . Toegegeven, ik heb wat gezucht en gevloekt, maar lang rest me niet meer dus we herpakken ons en herschrijven de weekmenu die eigenlijk al klaar was voor de komende 2 weken… (en doen wat anders met alles wat al in de frigo zit, zware uitdaging voor het autistische trekje!). 
  • Vrijdag: Plantrekkerij -> We gingen een hele dag naar Plopsa en ik had eigenlijk – voor de uitleg gisteren – al een pastaatje  klaargemaakt met tomatensaus en kikkererwt (fout fout fout!). Voor mij ging dat feestje ging dus maar niet door. We aten precies allemaal zo wat anders deze avond.
Uncategorized

Week 1/4/2017 – 7/4/2017

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Brunch hier – avond frituur
  • Maandag: Spaghetti Bolognese
  • Dinsdag: Puntpaprika gevuld met quinoasalade en wortel/maïsrondo -> Ik zag het somber in, want op voorhand werd er gezeurd en werden de neuzen met passie opgetrokken. Maar uiteindelijk viel dat zeer goed mee! Door de quinoa nog eens in de oven te gratineren wordt die wat droger, en dat viel hier in de smaak. Iedereen at er met smaak van (voor de man liet ik de feta weg), terwijl ik eigenlijk de enige quinoaliefhebber ben. De paprika bleef wel grotendeels liggen. De rest van de vulling aten we nadien in de week zelfs ’s middags op dezelfde manier (zonder paprika) en ze smulden er van. De rondo is iets nieuws van Colruyt. Iedereen was precies wel enthousiast, ik weet het niet zo goed. 
  • Woensdag: Vervolg eergisteren
  • Donderdag: Groentenbiryani (Veg!) -> Hmm. Een leuk recept en ik kan me voorstellen dat het heel lekker kan zijn, maar met Lieve De Vreselijke Rijstkoker werd dat toch maar matig. Ik weet niet wat het is, maar rijst verwordt in mijn handen helaas quasi altijd tot een soort plakkerige rijstpap, gelijk wat ik doe. En dat maakte het geheel toch wat minder smakelijk vermoed ik.  
  • Vrijdag: Vervolg gisteren
Uncategorized

Week 25/3/2017 – 31/3/2017

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Macaroni met kaas, veggie spekjes en prei -> Dochter lustte het niet (meer). What’s new. 
  • Dinsdag: Vervolg gisteren -> Dochter at dan maar een boterham. 
  • Woensdag: Quesadilla’s (quorn) met guacamole en rauwkost -> Dochter lustte het vroeger niet en nu wel. Waardoor nu iedereen het lust, juij! De guacamole is enkel voor mij, maar dat vind ik niet erg. 
  • Donderdag: Stoemp op z’n Italiaans met spiegeleitjes -> De veldsla liet ik achterwege want groene slappe blaadjes doorheen de stoemp, dat zou hier niemand appreciëren. Ik deed er wel nog wat lente ui doorheen. Het was lekker en iedereen lustte het, stel u voor. (Voor de zoon zonder eitjes natuurlijk want die wil dat onder geen enkele vorm, te gemakkelijk moet het nu ook niet worden.) 
  • Vrijdag: Tomatensoep met kikkererwten en brood -> Voor liefhebbers van soepen à la ribollita en minestrone: een winner. Hier was dat een succes dus. Ik deed er nog gegrild zuurdesembrood bij. (Dat vond ik hier niet dus ik bakte er maar zelf één. Met een mix van de Aveve, we zijn nu ook weer niet te ijverig!)