Monthly Archives

mei 2017

Uncategorized

Week 20/5/2017 – 26/5/2017

  • Zaterdag: Kip met AF frietjes en coleslaw (yes, again…)
  • Zondag: Verjaardagsfeestje bij E met taart en broodjes / avondrestjes van de voorbije dagen thuis voor mij
  • Maandag: Zalm/veggieburger, gekookte patatjes, spinazie met room
  • Dinsdag: Ovenplaat met groenten (paprika, courgette, wortel, ajuin), patatjes, veggie balletjes, feta (kipfilet voor mij)
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Chili no carne met rijst (patatjes, worst, witloof voor mij, nadat ik even opzocht hoeveel koolhydraten bonen en maïs eigenlijk bevatten, zucht)
  • Vrijdag: Vervolg gisteren (en toen werd het spannend…)
Uncategorized

Week 13/5/2017 – 19/5/2017

  • Zaterdag: Frittata met wintergroenten en rauwkost -> Dat is voor mij nu wel een aangename ontdekking van deze periode eigenlijk. Gemakkelijk, leuk om te maken en lekker! En ideaal om een hoop eitjes weg te werken als de kippen overactief zijn. 
  • Zondag: Braadkip (veggieburger voor de man), rijst (voor mij patatjes), coleslaw -> Ik at zelfs mijn 150g patatjes niet op omdat ik te druk bezig was met het beest. Echt, ik mag dan inmiddels al zeer goed kunnen leven met het vegetarisme, zet mij voor een braadkip en ik word een oermens. Ik zou het ding helemaal opeten. Doorgaans koop ik uit schuldgevoel dure kiekens waarvan ik hoop dat ze toch ietwat dartel en gelukkig waren, maar vandaag was het er eentje van een kraam. Sorry kip.
  • Maandag: Lasagna bolognese met veggie gehakt en zoete aardappel -> Ik maakte dat geheel gelijk anders, maar ipv pastavellen kookte ik enkele zoete aardappels, sneed die in dunne schijfjes en gebruikte dat tussen de laagjes saus. Geslaagd! En eindelijk nog eens iets dat 2 dagen mee ging, wat een verademing! 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: ’s Middags spaghetti bij zus (slaatje voor mij, de kinders waren wel dolgelukkig met nog eens een bord spaghetti, de arme schapen). Wij aten ’s avonds nog patatjes – ‘vlees’ – rode kool uit de diepvries
  • Donderdag: Gekookte patatjes, bloemkool uit de oven, veggie balletjes / kippenworstje
  • Vrijdag: Chachouka (met brood / patatjes)
Uncategorized

Week 6/5/2017 – 12/5/2017

  • Zaterdag: Verse AF frietjes, kippenworstjes, rauwkost allerhande
  • Zondag: Restjes/idem gisteren
  • Maandag: Knollen uit de oven met spiegelei -> ideale kost, ook nu, hartjes. 
  • Dinsdag: Curry endimi met bloemkoolrijst -> is hier ook een vaste waarde aan het worden, ik voeg nog wat extra room en groentebouillon toe. De bloemkoolrijst wordt ook wel gesmaakt hier: cutteren in de keukenmachine en even opwokken met wat look, ui, peper en zout. 
  • Woensdag: Zalm, patatjes, spinazie in room -> Zalm in de airfryer gegooid, was zeer lekker. Ik ga toch nog vriendjes worden met het ding. Helaas rookte het dit keer ook het hele huis onder, dus dat bekoelde de prille vriendschap al enigszins. Spinazie met room uit de diepvries, want mijn inspiratie qua vlees/vis – patatten – groenten varianten is finaal op. 
  • Donderdag: Broccoli-prei-ovenschotel met gekookte patatjes bij -> Lekker schoteltje. Ik smolt parmezaan in de room, want schimmelkaas is zowat 1 van de enige dingen op mijn zwarte lijst. 
  • Vrijdag: Verse AF frietjes, elk zijn vleesje, rauwkost -> Jup alweer ‘friet’, enfin het valt bezwaarlijk friet te noemen als je ze helemaal vers maakt, maar gewoon een variant op het saaie gekookte patatje. 
Uncategorized

Week 29/4/2017 – 5/5/2017

  • Zaterdag: Opa op bezoek: AF frietjes, gebraden kip / veggie burger voor de man, rauwkost en champignonsaus
  • Zondag: Eten @ andere opa (ik neem dan een dozeke met een slaatje mee, heul sociaal!) – ’s avonds een restje
  • Maandag: Volkoren wraps met (veggie)schnitzel en tomatensalade (voor mij restjes kip, gepaneerde dingen = no go) -> Eerste keer zelf wraps gemaakt om overbodige rommel (suiker) te vermijden. Mits toch wel redelijk wat meer bloem dan het recept omschrijft, lukte dat best goed! Ik at er 2 en deed volkoren omdat dat veiliger zou moeten zijn, maar werd toch afgestraft met te hoge waarden. Niets broodachtigs meer voor mij dus de komende weken (?). 
  • Dinsdag: Stacked roasted vegetable enchiladas met rauwkost -> Doel was de resterende wraps hiervoor te gebruiken, maar dat durfde ik dus niet meer. Ik maakte deze schotel bijgevolg enkel met de groenten en de kaas. Voor mezelf netjes 150g patatjes erbij, de anderen aten de wraps op. Mijn waarden blijven helaas kantje boord en ik begin een beetje te vrezen voor doemscenario’s. Bovendien is het allemaal veel meer werk, veel meer afwas, veel minder restjes, veel minder makkelijke gerechtjes, veel minder kokenvoortweedagen. Dus sta ik hier heel hoogzwanger dagelijks de ziel uit mijn lijf te koken. Ben ik het al beu? Jaaa ik ben het al beu!  #eindezeurpietmodus #sorry 
  • Woensdag: Patatjes, gratin van bloemkool/broccoli en room, veggie balletjes voor de rest/kippenworstje voor mij
  • Donderdag: Restjes
  • Vrijdag: Roodbaarsfilet in de oven (veggieburger voor de man), gratin van lentegroenten (courgette, wortel, prei en erwtjes), puree/gekookte aardappeltjes
Uncategorized

Week 22/4/2017 – 28/4/2017

  • Zaterdag: Deze tabouleh, groenteballetjes, seldergratin uit Veg!, rauwkost -> Ik word nu wel de queen van niet-bij-mekaar-passende gerechtjes, maar ok. Zo iets extra met groenten en room en kaas, vermageren is immers niet de bedoeling niet waar is voor mij altijd handig. Ik vond de gratin lekker maar mocht hem ongeveer alleen opeten, kidsproof is hij niet. 
  • Zondag: Eten bij opa
  • Maandag: Vervolg eergisteren -> Vandaag at ik er kipfilet bij. Het spijt me planeet, maar ik ga de komende weken veel zondigen. Vleesvervangers bevatten namelijk ook veel koolhydraten en vlees/vis qua geen, tja… 
  • Dinsdag: Rode kool, gekookte patatjes en worstjes (veggie/kip voor mij)
  • Woensdag: Frittata van wintergroenten uit Veg! met rauwkost -> Ideale kost! En lekker!
  • Donderdag: Aubergine parmigiana uit Veg! -> Ook ideale kost, ook lekker, maar de rest lust het niet. Maar goed dat wist ik, ze aten wat restjes van gisteren terwijl ik alweer bijna heel de schotel op at.  
  • Vrijdag: Gratin van zoete aardappel en prei met ‘vleesje’ -> Ook dit viel helaas niet in de smaak bij de jeugd. Wij vonden het wel ok. Ik vermoed dat ze de grote borden spaghetti en ovenschotels met puree beginnen missen.