Monthly Archives

juni 2017

Uncategorized

Week 17/6/2017 – 23/6/2017

  • Zaterdag: braadkip met kroketjes en appelmoes -> Oh kip, het spijt me zo, maar ge zijt te lekker. Wanneer de echtgenoot van huis is, zult ge al eens verorberd worden. 
  • Zondag: frituur
  • Maandag: spaghetti bolognese
  • Dinsdag: vervolg
  • Woensdag: pizza bij opa (4j geleden dat mijn mama stierf)
  • Donderdag: salade nicoise zonder ei
  • Vrijdag: ovenschotel met volle rijst, broccoli, veggie gehakt, saus -> Ik verplichtte mezelf bij baby 3 om eens wat meer hulp te aanvaarden en schakelde kraamhulp in. De dag voordien wilde ik de boel nog afbellen omdat het ‘allemaal wel lukt’, maar nadat ze de was plooide, eten, soep maakte en oprecht vroeg hoe ze me nog kon helpen, was ik al een beetje week vanbinnen. Een beetje zorg in tijden van bleitbabietjes kan nooit geen kwaad. Repeat 1000x, Berckmoes.
Uncategorized

Week 10/6/2017 – 16/6/2017

  • Zaterdag: Vervolg gisteren
  • Zondag: opa
  • Maandag: Pitabroodjes met pittige wortel en kikkererwt -> Een favorietje uit Veg! normaal gezien, maar het viel mij wat tegen. De broodjes (weer gekocht ipv zelfgemaakt, we zijn niet zot met zo’n 3e in huis) smaakten niet, en het kind huilde weer de hele avond. Nu huilt het kind best vaak (ik heb daar dus geen chance mee, en ik ga het geen 4e keer meer proberen) maar opnieuw daagde het mij: niet enkel gerookt paprikapoeder in het eten, maar ook nog eens gewoon paprikapoeder in de yoghurtsaus. Good busy, moeder. 
  • Dinsdag: Penne met broccoli, spinazie en spekjes -> De 2 grote kinders waren DOLenthousiast bij al dat groen in het eten en aten met lange tanden. Spekjes waren nu bovendien ook niet meer te vinden in de enige winkel waar ze nog waren. Universum, wel een kléin beetje meewerken bitte, ik heb een bleitbaby. 
  • Woensdag: Spinaziestoemp met worstjes -> Zelfde groen hoor en dat lusten ze dus wel, maar enfin.
  • Donderdag: Restjes
  • Vrijdag: Tabouleh met rauwkost en groentenballetjes
Uncategorized

Week 3/6/2017 – 9/6/2017

  • Zaterdag: Ik had zelf voor de bevalling al wat kraamkost bereid en ingevroren en diepte vandaag eentje op: balletjes in tomatensaus met puree
  • Zondag: Frituur! -> Ik was dolenthousiast op voorhand, maar kreeg het totaal niet op en at nadien nog een kom fruitsla. Lap, mijn lijf is vast belachelijk gezond geworden (of heeft een fruittekort, want dat mocht ook amper met die diabetes). 
  • Maandag: Lauwwarme pastasalade (zonder kip) -> Hmm ja. Het verse kindje kronkelde en bleitte heel de avond en er begon mij iets te dagen van paprika’s en borsten en mijn kinders die daar als baby niet zo goed tegen kunnen. Enfin, mogelijks had het er niets mee te maken, maar ik durfde de rest dus toch niet meer opeten (bleitbaby’s dienen immers ten allen tijden vermeden te worden). Zodoende kookte ik woensdag weer iets apart voor mezelf, en ik denken dat ik daar vanaf was!
  • Dinsdag: Wraps met veggiegehakt en groenten, rauwkost, zure room
  • Woensdag: Vervolg eergisteren (patatjes, worstje en rauwkost voor mij)
  • Donderdag: Quiche met gerookte zalm (half) en broccoli
  • Vrijdag: Gratin van bloemkool, patatjes en kaassaus met veggie schnitzel
Uncategorized

Week 27/5/2017 – 2/6/2017

  • Zaterdag: Ons dessertdochtertje Indi werd geboren! Het schattige scheetje verdient eigenlijk wel een postje, ik maak er werk van. For diner: ziekenhuiskost. -> Ik ben niet moeilijk of veeleisend en dat soort dingen, maar wat een trieste en vooral ongezonde bedoening is dat toch vaak. Witte boterhammen met confituur als ontbijt, boule de berlin als dessertje na een vettig middagmaal met enkel een zielig hoopje blikchampignons als groente… Ik kon trouwens een vegetarisch menu krijgen en kreeg dat ook elke dag (elke dag dezelfde slappe groenteburger, maar ok, intentie was goed!), maar het voorgerecht was daarbij duidelijk de dans ontsnapt. Een keer scampi, een keer paté en een keer quiche met spek. Hilarisch. Anyways: ziekenhuisfood wat gezonder en appetijtelijker maken: gat in de markt, Jamie’s van deze wereld! 
  • Zondag: Ziekenhuiskost
  • Maandag: Ziekenhuiskost
  • Dinsdag: Kraamkost van opa (koude schotel) / restjes patat in de oven gezwierd / vlees(vervangers) die nog in de frigo lagen
  • Woensdag: Broccolistoemp met groenteballetjes
  • Donderdag: Penne met groenten die ik opdiepte uit de frigo en net niet beschimmeld waren (paddenstoel, courgette, paprika, ui) in getomateerd roomsausje
  • Vrijdag: Rest van de stoemp van gisteren met quordon bleu’s -> verwacht u misschien best aan een aantal weken (maanden jaren??) simpele kost, al ben ik al geweldig fier dat er iets op tafel stond deze week!