Monthly Archives

juli 2017

Uncategorized

Week 22/7/2017 – 28/7/2017

  • Zaterdag: Spinaziestoemp met veggie worstjes -> Ik liet het koemelkensojagedoe weer achter mij, wegens voor mij geen duidelijke link met baby’s stemming. Al blijf ik er onzeker over, het moet daarvoor de 3e zijn zeg. Goede dagen en slechte dagen, duidelijk vaak last van iets, maar of dat nu reflux of krampen zijn, het zal mij weer een mysterie wezen. We weten gelukkig al dat het passeert en dat het binnen 4j hier ook kleurplaten zit te bedelen. 
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Quesadilla met kaas/paprika/bonen – feta/spinazie
  • Dinsdag: Lasagna bolognese (laatste keer kraamhulp)
  • Woensdag: Vervolg
  • Donderdag: Risotto met worteltjes en tuinbonen -> Goed, kan iemand mij vertellen hoe ge (diepvries)tuinboontjes hoort te behandelen? Vorige keer gooide ik ze zo in de risotto, wat geen goed plan was. Dit keer kookte ik ze zoals de verpakking zei, maar de buitenkant werd een soort grauwe imitatierubber waardoor ik het de kroost niet kwalijk kon nemen dat ze er vakkundig werden uitgevist. 
  • Vrijdag: Puree met krieken en veggie balletjes
Uncategorized

Week 15/7/2017 – 21/7/2017

  • Zaterdag: Rest minestrone met Turks brood
  • Zondag: Frietjes met mossels voor de man, eitjes in zalmsaus voor ons -> Nostalgie met een gerechtje van mijn mama. Ik leerde vandaag dat bechamel ook lukt met kokosolie en rijstmelk. En dat mijn kindertjes niet zo’n grote fan zijn van dit gerecht als hun moeder.  
  • Maandag: Quiche met broccoli, prei en gerookte zalm -> Ik leerde vandaag dat bladerdeeg, waarvan u zeker net als ik dacht dat het vol boter zit, doorgaans geen milligram boter bevat. Stel u dat voor zeg. Koemelkblablaproof dus. Ik gebruikte kokosroom en wat extra eigelen, en eigenlijk werd het mijn meest geslaagde quiche sinds lang. 
  • Dinsdag: Gewokte rijst met groenten en spiegelei 
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Gehakt parmentier maar dan veggie -> Gemaakt door de kraamhulp, van wie we bijna afscheid moeten nemen. Quorngehakt is zo wat het enige veggie dink dat geen melk en soja bevat, dus gebruikten we dat. Vandaag dronk ik ook koffie met een goeie geut koemelk, om te testen wat daar het effect van zou zijn. De spanning!
  • Vrijdag: Turks brood met falafel, rauwkost, yoghurtsausje -> Falafel is ook safe en Turks brood ook, het yoghurtsausje was een nieuwe provocatie. 
Uncategorized

Week 8/7/2017 – 14/7/2017

  • Zaterdag: Restjes
  • Zondag: BBQ bij opa
  • Maandag: Linguini met linzenbolognese -> Vorige keer deed ik dat met spirelli maar dit was een betere combinatie. Er kwam bij ondergetekende een zwaar rouwproces aan te pas omdat ik geen kilo kaas bovenop mocht strooien, maar ik moet toegeven dat het zo ook wel lekker was. In dat koemelkeiwitvrij dieet geloof ik inmiddels alsmaar minder, dus na de obligate 3 weken uittesten, vermoed ik dat ik me opnieuw tegoed zal doen aan de producten der koebeest (en ik heb geleerd dat veganisme nog een PAK minder evident is dan vegetarisme, chapeau voor wie het kan opbrengen).  
  • Dinsdag: Kindjes waren een dagje op stap en aten pizza, wij de rest van gisteren -> Dank trouwens aan de hulplijnen die handjes toesteken door mijn kroost eens te entertainen, wij zijn dat niet gewoon en ik had dat niet verwacht, het is deugddoend fijn!  Hier en daar valt ook wel eens wat tegen, maar dankzij jullie allemaal heb ik mijn geloof in de mensheid wat nieuw lezen ingeblazen deze week. 
  • Woensdag: Een potje uit de tuin (winkel) met (vals) vlezeke
  • Donderdag: Minestrone met stokbrood -> Toch nog iets koemelkvrij gevonden dat geschikt is om voorhand te bereiden (dank lieve kraamhulp die ook mijn bedjes ververste en de eeuwige adoratie van mijn kinderen verwierf door coolere trampolinespelletjes te bedenken dan ik ooit zou kunnen). 
  • Vrijdag: Spelen en eten op verplaatsing bij E.
Uncategorized

Week 1/7/2017 – 7/7/2017

  • Zaterdag: Pizza (basic diepvries + wat extra beleg) -> Men zou bijna gaan denken dat ik het geestig vind om te doen, maar op deze dag begon ik een nieuw dieet: eentje zonder koemelk en soja. Ik ben eigenlijk helemaal niet overtuigd van het nut, maar kronkelende bleitkindjes doen rare dingen met een mens. Ikzelf at dus iets anders vandaag. En fabriceerde ingewikkelde weekmenuten en boodschappenlijstjes, nadat ik allergenenlijsten bestudeerde. 
  • Zondag: Frituur (onze kindertjes aten voor het eerst mee)
  • Maandag: Ovenschotel met gehakt, verse appelmoes, puree -> Aah, die eerste volle vakantiedag fulltime alleen thuis met 3 kinders. Die dag dat ik het blijkbaar ergens ooit ook een puik plan had gevonden om daar een dergelijke ovenschotel bij te maken, in 2 versies dan nog (eentje met veggiegehakt en eentje met kippengehakt, want de veggieversie zit helaas vol soja). HAHAHAHA. Dat was een leuke dag. Kuch. 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Wortelsalade met couscous en honingdressing + falafel (Colruyt).
  • Donderdag: Koude pastasalade met maïs (en tonijn voor mij en dochter) -> De kraamhulp maakte dit. Ik dacht me de dagen voorheen een ongeluk over wat a) ietwat op voorhand klaar te maken valt, b) in de smaak zou vallen bij alle huisgenoten en c) geen koemelk of soja bevat. Dit was de uitkomst na veel hersenpijniging. Het viel trouwens niét in de smaak bij de kinders. En ik heb inmiddels goesting om een dikke ijscrème met 5 bollen en slagroom achterover te slaan omdat diëten *** is en er momenteel teveel aan is en ik er toch niet in geloof. Wat ik mogelijks ook zal doen 1 dezer, ik voel het. Verder alles okeetjes! 
  • Vrijdag: Broccolistoemp met zalm