Nino

Doopsuiker

In kliniek 1 hadden wij onze doopsuiker uitgestald, maar na een dag moesten we al naar kliniek 2. Zo zat ik een dag na mijn bevalling al aangekleed in de auto met al mijn koffers om Gent te doorkruisen. Met de schrik van mijn leven, want mijn kind legde dezelfde tocht af in een couveuse met de ambulance. De doopsuiker gooiden we mee in de auto. In kliniek 2 werd ze niet meer uitgestald omdat we daar andere zorgen hadden. Het was ook een tweepersoonskamer en veel bezoek verwachtten we niet meer, toch niet om de geboorte te vieren. Wel om ons te steunen, maar daar horen vrolijke dingen als doopsuikertjes niet meer bij.

Zodoende ging de hele boel enkele dagen later mee naar huis, waar ik het toch nog maar uitstalde in de woonkamer. Voorlopig is de baby hier ook niet natuurlijk en kan niemand hem bezoeken, waardoor het een beetje zielig is geworden. Maar weet ge wat, zegt u anders eens een keertje dat het leuk gedaan is, en dan ben ik ook al content. Lieg desnoods een beetje, soms moet dat eens kunnen. Ik heb wat getwijfeld om het hier te posten omdat iedereen het dan ziet natuurlijk, maar aangezien ik nog niet weet wanneer de zoon thuis zal komen en mensen dus op bezoek gaan komen, doe ik het toch maar…

Op Twitter sprak een tijdje geleden deze waarzegster: “Alleez jong, en ik maar hopen dat gij al uw kinnekessuikeraffaires eigenhandig ging gehaakt hebben. Ik zat me er zelfs al in te verkneukelen hoe ge daarop ging gevloekt hebben eens bezig..”. En ja hoor, ze had feitelijk gelijk, al heb ik dat toen maar niet meteen bevestigd. Het moet wel gezegd: ze had haar zoon ingezet om mijn zetels te doorzoeken en daarin een bolleke wol te vinden dat ik klaarblijkelijk niet had opgeruimd. Gemeen.

Maar dus. Zo dacht ik op een goede dag in het begin der zwangerschap: “Weete wat, zou ik dat eens niet zelf maken, die doopsuikers? Ik vind dat nu toevallig toch wijs, amigurumi haken! Hoe handig!”.

Een maand later beklaagde ik het mij al gigantisch hard en heb ik uit protest tegen mijzelf en mijn stomme ideeën gestaakt, door er een hele tijd geen meer te produceren. Tot ik in paniek en daarop weer in gang schoot en ze uiteindelijk toch zijn afgeraakt, want zo gaat dat meestal bij mij. Mijn moeder hielp trouwens, zij fabriceerde de uiltjes en de lieveheersbeesten. Ikzelf de octopusjes en de eendjes. Ze werden nadien door mij allemaal nog voorzien van een sleutelhangerring en een kaartje. In totaal hebben we er een flinke 100. Een paardenwerk, ik zeg het u.

En dan moesten we natuurlijk nog een beetje een hip presentatiestuk hebben, nietwaar. Ook wat dat betreft liet ik mijn oog vallen op iets wat amper nog te krijgen bleek, namelijk een gefiguurzaagde houten boom. Maar wij zijn heel hardnekkige mensen, wat betekent dat we er toch via vele omwegen zijn aangeraakt. Check it out.

En tot slot hoort er bij het concept doopsuiker natuurlijk ook nog iets om te knabbelen. Eerst wilde ik zakjes snoepjes/boontjes aan de amigurumi vastmaken, maar ik zag niet direct hoe ik dat praktisch zou kunnen oplossen. Toen begonnen lief en ik wat te brainstormen en kwamen we uiteindelijk terecht bij het idee van de Chupa Chup – boom (ge weet wel, gelijk in uw plaatselijke nachtwinkel). Toen ik lief voor het eerst zag, had hij een chupa chup in zijn bevallige mondje namelijk, dus dat leek ons toepasselijk. Na opnieuw wat zoeken slaagden wij in onze zoveelste missie en kunnen er nu naar hartelust lekstokjes verdeeld worden. En zo kwam het allemaal toch nog goed.

42 Reacties

 • moeferkoe

  Ik vind het prachtig, die amigurumi. Die chuppachups, het spijt mij zeer, maar ge gaat er nog op vloeken, vrees ik. 😀 Wij schaften ons bij Léon dezelfde molen aan en ik vrees dat wij binnen twintig jaar nog altijd lekstokken gaan hebben. Maar de kinderen zijn er wel zot van.
  Als ge lolly’s tekort hebt, laat maar weten, wij kunnen u gerust depaneren, gratis en voor niks 😉

 • Marijke_

  Supermooi en een schitterend concept! Oh, ik wou dat ik dat ook kon, maar mijn mama heeft me na de introductieles “iedereen kan bloemetjes haken” nooit meer in de buurt van een haakpendingesspul gelaten.

 • An

  Dat is echt wel super origineel! Knap dat je er zoveel tijd in hebt gestoken! Zitten er ook lolly’s met appelsmaak in? Die wil ik anders wel helpen opmaken^^.

 • Tess

  Fantastisch Lieve, zo mooi en origineel! Terecht dat je er zo trots op bent, maar er zal wel nog genoeg bezoek komen voor Nino die je doopsuikers kunnen bewonderen en oprecht onder de indruk zullen zijn.

  En zoals An al zei, mocht je de Chupachups niet opkrijgen, nom nom nom. 😉

 • binnie

  hoi lieve

  ik vind het ongelooflijk mooi en superorigineel.. en dit komt uit de grond van mijn hart (en is dus niet om bestwil gelogen). Neen lieve, echt superknap hoe jullie dit zelf gemaakt hebben en dan nog wel 100 keer.
  x veel sterkte in deze moeilijke periode… alles komt wel goed. x

 • Judith

  Wow wat een handigheid en originaliteit! Echt supercute. (Echt waar!)
  Sterkte he, jij thuis en Nino in het ziekenhuis, het moet hartverscheurend zijn. Ik hoop dat je toch vaak bij hem kan zijn!

 • Saar

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah neeeeee….
  Nu ik dacht dat gij dat niet gedaan had…

  Boehoehoe :’-( (daar gaan mijn hormonen weer)

  Maar ze zijn wel wreed schoon.

  *snik*

 • Tamara

  Echt prachtig jong! En wat moet dat inderdaad een wérk geweest zijn, chapeau! Je mag zeker en vast trots zijn.

  En ik mag er eentje uitkiezen, wat een gelukzak ben ik! 🙂

  Ik heb al gekozen trouwens: een octopusje! Kleur maakt niet uit 🙂 Superschattig. En ik *hartje* sleutelhangers! Mijn huidige was net versleten aan het raken. Ideaal gewoon. U made my day :))

 • Saar

  Waw, ze zijn super mooi en dat meen ik echt hoor!
  Zo origineel zeg. Ik kan gewoon niet kiezen. Ofwel het lieveheersbeestje of het uiltje.

 • Wendy

  Amaai Lieve, ze zijn echt schoon zenne!!!! En het was voor mij een moeilijke keuze om te kiezen, dus ik neem maar een eendje!!!!

 • evalou

  ze zijn geweldig, en ’t is niet om u een blaaske wijs te maken. goed idee ook trouwens, van die chupachuplekstokken en bijhorende boom! Het staat in mijn top 5!

 • Telrunya

  W A U W !
  Echt enorm prachtig, de octopus is mijn favoriet 🙂 Respect trouwens om dat allemaal zelf te doen. En het geheel ziet er zeer cool uit, met die boom. Geweldig!

 • Maantje

  WOW! Respect! Ik wil er gewoon nog niet aan dénken hoeveel uren frustratie en wanhoop dat gekost moet hebben .. maar het resultaat is gewoonweg fantastisch! Jullie mogen oprecht fier zijn op jullie creaties, hoor!!

  En oh my God, Lieve, jullie en wij lijken zo op elkaar. Op dezelfde manier leren kennen, en in de periode dat mijn husband en ikke elkaar voor het eerst ontmoetten, tsjokkelde ik zowat altijd en overal met … lolly’s rond! 😀 Dat idee vind ik dus uiteraard ook meteen formidabel.

  Oh, nog één ding: ik weet niet hoeveel schattige kinders jullie plannen, maar weet dit: bij nummer één knutselde ons ma alles zelf in elkaar, bij nummer twee ook, bij nummer drie ook, maar daar zag je dat ze al wat minder tijd en/of goesting had in vergelijking, bij nummer vier is het ook nog zelfgemaakt, maar uhm… very basic en simpel, en bij nummer vijf hebben ze maar gewoon iets gekocht! 😀

  Er wordt vanaf nu ook een écht kaarsje gebrand voor de zoon, hier. Zodat hij kan komen zien wie al die schone doopsuikerdingskes allemaal komt wegkapen …

 • Mandy

  Wauw! Amai, respect.. Zoveel werk en vooral zooo origineel.. Ik heb al veel doopsuikerkens gezien maar dit is veruit de origineelste en leukste!

  Sterk werk! Echt waar.. Wat kleine Nino betreft, volhouden kleine man! Als hij het karakter van zijn mama heeft kan het niet lang meer duren voor hij thuis is en kan genieten van zijn gezin en de doopsuikerkens natuurlijk 😉

 • sanne

  Wauw!! Supercalifragilistic expialidoces!
  Echt super origineel doopsuiker!
  (mag ik je vragen of je die ontwerpjes kan doorsturen? Of vanwaar je die hebt? Ben ook pogingen aant doen voor amigurimi als bezigheidstherapie)

  Ik duim mee dat Nino snel naar huis mag!
  Liefs,
  Sanne

 • Katleen

  I want, I want, I want! Het lieveheersbeestje. Of nee, de octopus. Neenee, de uil. Of toch de eend. Ze zijn allemaal zo tof dat ik niet zou kunnen kiezen…

 • Stephanie

  Ik vind het ongelofelijk mooi en origineel! Schitterend…
  Ik hoop dat kleine Nino spoedig mee naar huis kan.
  Groetjes,
  Stephanie

 • charlotte

  Wat een originele doopsuikers, echt prachtig!
  Wij zelf zijn ook al een tijdje op zoek naar deze houten boom, maar zoals je zei is hij moeilijk te verkrijgen, kan je mij misschien zeggen waar e hem gehaald hebt?
  groetjes

 • Sofie

  Prachtige doopsuiker! Zou ik mogen weten waar je die houten boom hebt gevonden (of dat je die van jou eventueel kwijt wil tegen een prijsje?) ?
  Groetjes en alvast bedankt!

 • danique

  Wauww, wat mooi! Ik ben al een hele poos op zoek naar een originele doopsuiker om zelf te maken. Als je me verder zou kunnen helpen met een patroon of een boek om zelf sleutelhangertjes te maken zou ik je heel dankbaar zijn. Ze zijn echt super!

  Liefs.

 • Annelies

  Hey,
  Ben al heel de tijd op zoek naar een origineel idee. Dit is echt supermooi. Zou je misschien kunnen laten weten waar je de boom en de patronen vandaan hebt?

  Liefs

 • Kaat

  Hallo !

  Ik heb een beetje dezelfde vragen als Annelies ! Het zag er allemaal super uit !! En zo origineel !
  Zou je me kunnen helpen aan de patronen ??

  Zou super zijn !!

 • Van Brussel Linda

  Dag Lieve
  Wat een prachtige sleutelhangers! hopelijk gaat het prima met je kleine spruit ( al een kleuter ondertussen). Zelf wordt ik oma in juni en heb me het boekje amigurumi & mini’s aangeschaft. Ben momenteel bezig met een paar figuurtjes maar jou uiltje en octopusje vind ik geweldig. Zou je me kunnen laten weten waar ik het patroon hiervan vind?
  Alvast bedankt, Linda