le nouveau bébé est arrivé

Nanou!

 photo Nanou1_zpsb6201bbe.jpg

Voorlopige feitjes:

 • Geboren op 6/3/2013 omstreeks een uur of 6 ’s ochtends.
 • Weegt 2.945kg en meet 48cm.
 • Probleemloos de uitgang gevonden!
 • Al kan ik wel melden dat de woorden ‘Bel Brigitte maar af!’ de ergste ter wereld zijn, als Brigitte de anesthesiste is die uw epidurale zou zetten.
 • Dat Brigitte hare pree heeft gemist omdat ik binnen kwam met 2cm ontsluiting, waarop ik 20 minuten later in allerijl naar het verloskwartier werd gerold. Mijn water brak ergens onderweg. Alle aanwezige vroedvrouwen stonden langs de zijlijn om dat rappe (en huilende en tierende) geval eens te bekijken. Ik vertel er u ongetwijfeld ooit meer over, al valt over zo’n bevalling eigenlijk niet veel te vertellen…
 • Behalve dat BEVALLEN NIET LEUK IS. Merde toch. Maar dat ik enorm blij ben dat het voorbij is, want BEVALLEN IS NIET LEUK.
 • Het lief vond het raar dat ik een miljoen keer ‘neeeen!’ brulde en smeekte om mij te helpen (dat deden ze toch, en het kind moest er toch uit?). Het lief denkt dus dat ge rationeel nadenkt over wat ge er uitflapt tijdens weeënstormen en persingen. Dat mannen bevallingen nooit zouden overleven, zeg ik. Grmbl.
 • Verblijven op de materniteit is dan weer niet rustgevend, want als de poetsvrouw de vloer niet komt schuren dan is het de kinesiste die u komt laten sporten of de gynaecoloog die u komt controleren of de kinderartse die het kind komt checken of de Kind&Gezin verpleegster of de vrijwilligster van de bibliotheek of de mevrouw die het menu voor morgen komt voorlezen of de vroedvrouw om u te verzorgen of…
 • Al bijna een chance dat de vorige ervaring zo slecht was, het doet mij nu genieten en minimaliseert de ergernis aan deze dingen. Ik heb gewoon een verse mooie baby, ze is gewoon OK, ik mag ze voeden en verzorgen en bij mij houden en doopsuikertjes uitzetten… JEEJ!
 • De naam lijkt te hard op Nino en neen, dat is niet ‘bewust’ (integendeel, ik vind dat eerder niet zo tof), maar het was de naam die we beiden echt de mooiste vonden. Ach ja, ze moeten niet met elkander trouwen niet waar. (Echt liefst niet, eigenlijk.)
 • De rest vertel ik u later, want het kindeke pruttelt en wenst ongetwijfeld weer aan een geweldig onderbroken nacht te beginnen. Ah, sweet memories. Al heb ik zo al een voorgevoel dat er niet veel geblog meer zal inzitten de komende tijden… U ziet mij wel terug verschijnen!

15 Reacties

 • Mandy

  Eerst en vooral nog eens proficiat!
  Natuurlijk zouden mannen bevallingen niet overleven, het verbaast me zelfs dat ik het twee keer overleefd heb.
  Ik riep naar het schijnt “och nee, ze komt.. Ze komt..” Tijdens mijn persweeën (toen ik nog niet doorhad dat het persweeën waren” en daarna toen ze op mijn borst lag “amai, amaiamai, amai” 🙂

 • An

  Hoera en van mij ook nog eens dikke proficiat! Het ziet er een pateeke uit.

  For my own sake ga ik puntje 6 efkes vergeten ;-).

 • Bieke

  Proficiat!
  Bij mij was de anesthesiste ook niet nodig, plots van 2cm ontsluiting naar 9cm gegaan… en dan is bevallen idd niet leuk!
  Bedenk maar dat je goed mag gaan shoppen met het geld dat je hebt uitgespaard zonder epidurale… dat zeg ik na 2,5 jaar ook nog altidj tegen mijzelf 😉

  Ik ben blij dat ondanks de pijn de bevalling toch goed is verlopen, geniet nu maar van jullie dochtertje.

 • TheMiss

  Proficiat met Nanou!
  Ik durfde er hier niks van zetten om dat ik dacht “misschien wordt ze ingeleid”, maar dinsdag heb ik voor het allereerst in mijn leven gedacht “hé, is dat geen blogster?”. En dat was dus zo. Jij met je man en Nino in het ziekenhuis. Maar ik durfde niks te komen zeggen. 🙂

 • Lieve

  Moh! Ik was toen supermisselijk, dacht een buikgriepje te hebben en moest van de verlosafdeling gezien de voorgeschiedenis efjes aan de monitor komen hangen. Toen was er dus nog niets maar ’s nachts na 5u stond ik er terug… Ik zou het ook niet durven trouwens, wel grappig 🙂

 • Sofinesse

  Een hele dikke proficiat! En ik heb iets gelijkaardigs meegemaakt, op een halfuur tijd naar volledige ontsluiting. I know how it feels! En ook zonder epidurale. Ik dacht dat ik doodging, maar bij mannen zou het ook echt zo zijn denk ik :-). Ik denk nog kinderen, cool. Maar moet ik echt nog eens bevallen :)?

  Geniet ervan. Of vloek af en toe eens goed, het zal er waarschijnlijk wel een beetje vanaf hangen 🙂

  x