koken met Lieve

Pasta met courgette en tomaten-mascarponesaus.

Op vraag van Ilse! Althans, ik hoop maar dat ze dat bedoelde. Het is alleszins erg lekker, dus een aanrader voor iedereen. Hier komt de obligatoire mottige foto!

 photo foto-27_zps0a1d1d9d.jpg

Nodig:

  • 2 courgettes in dobbelsteentjes van een goeie centimeter
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 800g tomatenblokjes (blik)
  • 6 zongedroogde tomaatjes (ik neem altijd half-gedroogde), in stukjes (tip: schaar!)
  • 225 ml groentebouillon (ik geloof nooit dat het zo nauw steekt hoor)
  • gedroogde oregano
  • rigatoni of penne (werkt prima met volkoren). Het boek zegt 280g, maar ik neem voor die hoeveelheid saus 400-500g. Dan is er wel euh, veel.
  • 125g mascarpone
  • peper, zout, olijfolie
  • basilicum

Doen:

Verwarm de oven op 200°. Meng de courgetteblokjes met wat olijfolie en spreid ze uit in een laag in een ovenschaal. Rooster ze in de oven tot ze zacht zijn en wat bruin zien.

Verhit olie in een pot. Stoof ui en look tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten, zongedroogde tomaatjes, bouillon en oregano toe. Laat sudderen tot het vocht een stuk inkookt.

Kook de pasta.

Roer de mascarpone door de saus als de dikte u aanstaat. Kruid met peper en zout. Proef. Voeg de pasta en courgetteblokjes toe. Meng goed en serveer met basilicumblaadjes bovenop. (Ik gooi er ook nog parmezaan en geroosterde pijnboompitjes op.) Smakelijk!

Eén reactie