Weekmenu

Week 3/1/2015 – 9/1/2015

  • Zaterdag:  Opa A op bezoek: gebakken patatjes, steak/veggieburger, komkommer en witloofslaatje
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Stacked roasted vegetable enchiladas -> Zij had mij al eeuwen gezegd dat ik dat eens moest maken, maar om 1 of andere reden gooide ik het altijd weer uit het weekmenu. Het leek teveel werk en ik was niet overtuigd dat het lekker zou zijn. Ik was mis! Het is wél heel lekker, en het is ook nog een heel leuk om te maken. En eigenlijk net totaal niet veel werk. En perfect op voorhand te bereiden. Enkel de koriander heb ik weggelaten. Ideale kandidaat dus voor mijn zondagvoormiddagkooksessie! 9/10
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Spinaziestoemp met veggie worstjes en mosterd -> Verse stoemp met de rest van de zak spinazie. Mmm.
  • Donderdag: Restje/diepvriesportie
  • Vrijdag: Bloemkooltaart -> Oempf. Vooraleerst had ik dat recept bij het plannen niet goed gelezen. Het blijkt namelijk toch nogal veel werk voor zo na een werkdag, als ge nog 2 kindertjes in bed moet krijgen ook. Daarom ben ik dus zo fan van op voorhand koken… Maar goed, bij deze was dat niet echt een optie. Het deegje liet ik bovendien aanbranden (dood aan mijn oven!), dus daar begon ik opnieuw aan. De peuter was ziekig en hangerig, dus ik stoofde bloemkool en uien met 10 kilo op mijn arm. Toen de koters in bed lagen stelde ik de boel samen. Het was vervolgens ook helemaal niet gaar na 20 minuten, maar goed, een aperitiefje meer daar ben ik niet op tegen. Enfin, ik geef wel toe: het eindresultaat mocht er zijn. Zeer lekker.