Uncategorized

Week 5/12/2015 – 11/12/2015

  • Zaterdag: De knollen uit de oven van I., provencaalse variant -> Ik deed al altijd de vaste combinatie patatjes – zoete aardappel – radijs – knolselder. Dit keer nam ik patatjes – zoete aardappel  – paprika rood en geel – courgette. Zelfde principe: kleine blokjes, ui en look erbij, kruiden, olijfolie en in de oven. Spiegelei en parmezaan er op. Dat is en blijft KEIlekker! (Al moet ik toegeven dat ik zoekende blijf betreffende het grillen van groenten in de oven… In realiteit laat ik alles er doorgaans meer dan dubbel zo lang in zitten dan in recepten en drijf ik tussendoor ook nog de temperatuur op. Ooit lukt het me perfect. Kuch.)
  • Zondag: Frituur
  • Maandag: Ribollita (Veg!) -> Bij zo’n recepten heb ik soms wat spijt dat ik ze koos, omdat ik net voor klaarmaken denk dat we dat niet zo lekker gaan vinden. Maar ik was mis. Het is echt wel heel erg lekker! En het geroosterde brood combineert er heerlijk mee. Hartjes voor hartverwarmend eten. 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Balletjes in seldersaus met puree -> Ik had al vaak gehoord hoe lekker dat was en dat ik dat eens moest maken, dus bij deze. Na het lezen van het recept dacht ik oei, dat is toch wel erg eenvoudig, hoe kan dat nu zo geweldig zijn. Maar ja hoor, iedereen had weer gelijk. 
  • Donderdag: Alleen thuis -> restje
  • Vrijdag: Pasta primavera van EllemiekevanSergio -> Ik kiepte er nog wat room over, maar lekker!

KnollenProv Ribollita BallekesSelder LentePasta