koken met Lieve

Garnalen met pittige tomaten

Weer uit dit boekje. Een receptje dat ik meestal bovenhaal als a) we moeilijk weer frieten kunnen halen omdat we dat net gedaan hebben en b) ik nog geen zin heb om boodschappen te gaan doen. Dit omdat ik meestal alles hiervoor in huis heb en altijd wel een zakje scampi’s in de diepvriezer heb zitten. De zongedroogde tomatenpuree, dat is het minst evident te vinden, ik heb eens een tube op de kop kunnen tikken gewoon in de plaatselijke GB. Maar echt onontbeerlijk is het niet, met gewone tomatenpuree lukt het even goed.

Nodig:

– 2 el olie

– 1 ui, fijn gesnipperd

– 2 teentjes look, geperst

– 1 tl komijnzaad (gewoon bij de kruiden in de supermarkt)

– 1 el rietsuiker

– 400g tomatenblokjes uit blik

– 1 el zongedroogde tomatenpuree

– 1 el gehakte verse basilicum

– 450g gepelde reuzengarnalen

– peper en zout

Doen:

Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak ui en knoflook tot ze zacht zijn. Roer er het komijnzaad door en roerbak nog een minuutje.

Voeg suiker, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 10 minuutjes pruttelen.

Voeg dan basilicum, garnalen, peper en zout toe en laat het geheel op een iets hoger vuur in enkele minuten gaar koken.

Eet met rijst, pasta, brood, een extra slaatje…