Weekmenu

Week 12/7/2014 – 18/7/2014

 • Zaterdag: burgers (V) -> Ge kunt dat bezwaarlijk koken noemen, maar wij zetten dat al eens graag op het menu op zaterdag. In de vleestijd kwam daar nog wat gehaktkneedwerk aan te pas, maar dat moet nu ook al niet meer. Ha! Veggie hamburgers bakken, hamburgerbroodje beetje grillen, wat rauwkost, een sausje naar keuze en een plakje kaas ertussen en hup, klaar. De hamburgers van Garden Gourmet zijn heel goed, die van Vivera ook recentelijk goed bevonden, en die van Damhert lijken zo wat meer op gemengd dan rundsgehakt. Ook erg lekker. 8/10.
 • Zondag: Eten @ opa
 • Maandag: Spaanse stoofschotel met patatjes (V) -> Awel, jummers! Lijkt op chili no carne. Ik gebruikte de helft van het chilipoeder en onze muiltjes stonden al wat in brand, maar wij zijn niet veel gewoon. Quornpensen opgediept uit mijn diepvries (het smaakt echt beter dan het klinkt, beloofd), ooit gevonden in een plaatselijke Delhaize. Die enorme verspreiding van eetbaar vegetarisch spul blijft wel geweldig vervelend. Maar soit: aanrader! 8,5/10.
 • Dinsdag: Vervolg (V)
 • Woensdag: Vis & groentjes in papillot met puree ->  Met de vis (dit keer heek) en de groentjes (dit keer wortel, prei en courgette) die u zelf wenst. Ik raad net zoals MissAiesj wel wat voorbereidend stoofwerk aan, ik geloof nooit dat dat anders goed komt. Hier moet het ook wat langer in de oven, maar mijn oven is dan ook terminaal. Eenvoudig, lekker. 7,5/10.
 • Donderdag: Wok van prei, rode ui, champignon, stukjes + bakrijst (V) -> Een huisrecept geworden. Bakje kastanjechampignons in kwartjes, 2 preien en 2 rode uien in halve ringen. Veggie stukjes bruin bakken in uw wok, groenten erbij, wat look, en verder wokken. Afkruiden en overgieten met ketjap manis. Bakrijst erbij en klaar. Ik eet dat graag. 8/10.
 • Vrijdag: Restjes

4 Reacties

 • Upje

  Wat bedoelt ge precies met ‘die enorme verspreiding van eetbaar vegetarisch spul’? ‘k Ben efkes ni mee! Voor de rest ziet dat er hier wel allemaal superlekker uit!

 • Lieve

  Aja, wel gewoon dat ge naar 10 winkels moet lopen omdat er overal wel iets ligt van elk merk. Colruyt heeft hier wel wat maar niet de lekkerste dingen. Delhaize, Carrefour… hebben soms meer, maar dan weer wel in dorp A en niet in dorp B. Ambetant 😉