Over mij

Me

Lieve, aka ninfita, aka ninfje, wegens veelvuldig vergeleken met een elfje omwille van bleke huid, smal gezicht en grote oren. Affiniteit voor de Spaanse taal gecombineerd met puberale fantasie transformeerden elfje ooit in ninfita. Afgekort ninfje. We zijn dat een beetje ontgroeid, maar er tegelijk mee vergroeid.

33-something.

Ooit afgestudeerd als klinisch psychologe aan de UGent. Werkzaam in de boeiende en vermoeiende sociale sector.

Inmiddels gesetteld in de Oost Vlaamse velden met wederhelft, kindertjes en zwarte kat Billie.

Op 02/09/2010 niet zo vlotjes moeder geworden van Mister Nino. Op 6/3/2013 veel vlotter het koddigste meisje Miss Nanou ter wereld gebracht. Geboeid door zaken als dragen, borstvoeden, cosleepen, natuurlijk en onvoorwaardelijk ouderschap, maar eveneens een beetje allergisch aan mommywars, gewoon wat lui, meestal een ploeter- en soms een monstermoeder.

Heel erg grote fan van eerlijk bloggen, echte foto’s, toegeven dat de 1000e omgekiepte beker melk uw stoppen soms doet doorslaan en ge soms uitglijdt over de restjes middageten-van-gisteren op uw vloer.

Een passie voor eten en koken, maar geen inspirationeel wonder. Ik volg alleen recepten en kookboeken.

Ooit gestart met naaien, maar ik kan de machine inmiddels doorheen de stoflaag niet meer terug vinden.

Sedert eind 2013 eten wij 99,9% vegetarisch. De grootste zonden schuilen in de blok parmezaan en de sneetjes jonge kaas. Aanvankelijk was dit een folietje van de wederhelft, inmiddels sta ik helemaal achter deze manier van eten. En vreemd genoeg kost het zo goed als geen moeite.

Eeuwig weekmenuter. Eeuwig 365’er.

Heeft kindjes zonder oma’s, aangezien we die beiden veel te vroeg (en hard) moesten zien gaan.

Zot van reizen, al heb ik wat dat betreft nog lang niet genoeg op mijn palmares staan. Droombestemming: Australië. Het Australië van Ramsay street en Summer Bay. Ook zot van flauwe soaps, zoals u merkt.

Blogster van het eerste uur. Ik blogde reeds toen daar nog amper media voor bestonden. Ik ging van redbox naar blogspot om te eindigen in donkere afgesloten lagen van het www, daartoe gedwongen door een privé leven dat anno 2005 iets teveel begon te lijken op een slecht Flairartikel. Of een seizoen van Thuis meets Familie featuring Days of our Lives. Gelukkig wordt een mens volwassen.