Weekmenu

Week 24/1/2015 – 30/1/2015

  • Zaterdag: Ovenaardappelen met feta en quordon bleu (V) -> Met de rest van de feta van Ottolenghi’s taart. Blijft toch zo simpel en lekker. Hier moet dat wel dubbel zo lang in de oven wil ik het echt gaar en een beetje geroosterd. Mmm.
  • Zondag: Eten @ opa (V)
  • Maandag: Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree (V) -> Ik had al eens gezegd hoe lekker dat is hé. Dit keer heb ik er wel 2 pakjes seitangehakt in gedaan. Mmmm.
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Puree, verse rode kool, veggie fricandon (V) -> Veggie fricandon? Jaha. Ik had in de Carrefour dicht bij het werk dit zien liggen. Tijd om dat uit te proberen dus. Het kneden viel al een beetje tegen. Ik voegde bij 2 pakjes (een halve kilo dus in totaal) 2 eieren toe en kruiden, en nog wat melk in een poging om een mooie bol te maken. Uiteindelijk is dat gelukt, maar het is wel kruimelig en droog. Enfin, eens gebakken leek de textuur echt heel goed op een vleesbroodje. De smaak, dat is een ander paar mouwen. We waren het er beiden over eens dat ge hiermee alleszins de rasechte vleeseters niét zult overtuigen. Jammer, maar zo gedoopt in de rode kool en de puree vond ik het goed te pruimen. Misschien eens dat van de Vegetarische slager proberen, maar het is echt niet vlot te vinden.
  • Donderdag: Vervolg (V)
  • Vrijdag: Thai cashew coconut rice with ginger peanut sauce + groentenburger (V) -> Met de rest van de rode kool. Wat waren we efficiënt zeg deze week. Lekker, maar echt helemaal wild was ik er niet van.