Uncategorized,  Weekmenu

Week 28/5/2016 – 3/6/2016

  • Zaterdag: Black bean burgers en rauwkost -> Ik probeer zo niet té veel ‘vleesvervangers uit een pakje’ op het menu te zetten, omdat ik ook wel weet dat die vaak niet al te gezond zijn. Omdat het morgen ook al balletjes waren, wilde ik vandaag nog eens de burger zelf proberen maken. De smaak vond ik echt heel ok, maar de textuur niet zo. Het was nogal zacht en slappig en dat is toch niet wat men wenst zo tussen een broodje. Ik vond intussen al iemand die daar precies nogal obsessief een oplossing voor heeft proberen zoeken, misschien ooit wel eens proberen. 
  • Zondag: Balletjes GG in tomatensaus met frietjes
  • Maandag: Gevulde paprika’s (rijst, linzen, prei…) met groenteburger en yoghurtsausje
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: Orechiette met broccoli en kikkererwten -> Ik loop al weken romanesco te zoeken, maar dat zal vast niet in het seizoen zijn en ik wilde dat echt eens maken, dus het werd dan toch maar met broccoli (waar ik niet zo zot van ben, vandaar de lange zoektocht). Lekker en leuk receptje!
  • Donderdag: Er was genoeg voor nog een keertje
  • Vrijdag: Yoghurt-platbrood met gort en paddenstoelen -> Dit wilde ik ook al zeker een jaar eens maken. Ik vond toen de gort nergens, reed er uiteindelijk speciaal voor naar de Bio planet en eens dat in mijn kast lag, verdween de nood om het dringend dringend te maken (aah, the human mind). Ik had het er precies beter bij gelaten, want we vonden het niet lekker. Zucht. De ragout was niet lekker, en het platbrood erg vettig. Het ligt zeker aan ons, doch niet voor herhaling vatbaar. (En wat hebben we geleerd vandaag Lieve? Na de Ramen en de Ragout, concluderen we dat het  gemeenschappelijk en uitgesproken ingrediënt gedroogd eekhoorntjesbrood is, en dat ge dat niet lust vrouw.)

BlackBean

Orechiette

Platbrood

Reacties uitgeschakeld voor Week 28/5/2016 – 3/6/2016