Weekmenu

Week 15/11/2014 – 21/11/2014

  • Zaterdag: Diepvriesportie chili no carne met gekookte patatjes en een schnitzel (V) -> Ja dat klinkt wat raar, maar door de zeer late thuiskomst van de echtgenoot was de voor hem ontdooide chili niet opgegeten geraakt. Vandaag dus maar als ‘groente’ gebruikt voor 2. Dat smaakte zo ook heel goed eigenlijk.
  • Zondag: Eten @ opa
  • Maandag: Vegetarische Shepherd’s Pie met linzen (V) -> Ik heb wel het 1 en ander aangepast. De wortelblokjes heb ik wat voorgekookt. Nu mag Peter Goossens himself mij nog bedreigen met kletsen op mijn blote poep, ik gooi géén rauwe wortels meer in schotels die geen uren mogen pruttelen. Ik gebruikte ook linzen uit blik en ongeveer *kuch* 4x zoveel patatten. Daarmee was mijn ovenschotel mooi afgedekt. 300g patatjes voor 4 personen, dat zal toch echt niet in Baele-Berckmoesland zijn. Enfin soit, het eindresultaat was wel heel lekker! Denk ik, wat de Moeder Der Verkoudheden heeft zich weer van mij meester gemaakt en mijn smaak was deze week nihil. Mijn kindertjes hebben er van gesmuld (van iets met linzen, uhu!).
  • Dinsdag: Vervolg (V)
  • Woensdag: Knollen uit de oven met spiegelei (V) -> Ja alweer. De dag nadat ik het vorige keer maakte, kreeg ik een echte verse rode biet van een copain van onze pa. Nu wilde ik daar altijd al eens rode biet indoen, dus het stond deze week weer op het programma. Ik moet wel bekennen dat het een beetje tegenviel. De biet bleef maar te hard en daardoor niet zo lekker. Het blijft zoeken naar de perfecte mix. Zoete aardappel, gewone aardappel en radijs zijn al immer presente winners.
  • Donderdag: Tarte tatin met witloof en bataat & slaatje (V) -> Daar had ik al zoveel goeds over gehoord. En wel, dat was eens iets leuks om te maken! Ik smaakte er alweer niets van, maar ik at er ook de dag nadien van en kon toen met vlagen smaken dat het ook enorm lekker was. De echtgenoot lust geen witloof en dat wist ik eigenlijk wel, maar ik wist niet dat het met zoveel passie was. Hij vond het dus maar niets.
  • Vrijdag: Restjes/diepvriesportie (V)
Reacties uitgeschakeld voor Week 15/11/2014 – 21/11/2014