handenarbeid,  overpeinzingen

Over dat vlees.

Menslief, wat heb ik al veel blogjes in mijn hoofd gehad. Ze zijn er alleen nog niet uitgekomen. Zelfs als ge werkloos zijt is dat druk: 2 kindertjes, 2 huisdieren, een manmens en een huishouden. (Niemand een halftijdse kracht nodig feitelijk? Roep!) Blogjes over die kindjes, die manmens, dat huishouden. Blogjes over mijn mama, over verdriet, over hoe beu ik citroenen ben en TOCH GEEN LIMONADE LUST!

 photo Lemons_zpse79142d1.jpg

Blogjes over waarom ik niet blog op die momentjes dat ik letterlijk mijn handen vrij heb. (Geen paniek, het kwam met veel gevloek.)

 photo Jacob_zpsa46c0947.jpg

Blogjes over hoe dat gaat met dit, en misschien moet ik daar op deze World Vegetarian Day maar eens mee beginnen. (Het is ook wereldborstvoedingsweek, dat weet ik omdat ik gisteren bij Kind&Gezin een magneet in de vorm van een borst kreeg. Nadat de verpleegster na heel hard het hoofd breken ontdekt had waarom mijn dochter afweek op de ‘standaard’curve. Maar aangezien ik mijn leven nog niet beu ben, ga ik daar maar niet over bloggen.)

Wel, dat gaat hier best heel OK, dat minderen met vlees. Het bleek een klik in mijn hoofd die vlot is gemaakt. Er komt nog vaak vlees op ons bord, maar toch een pak minder. Ideaal en perfect is dat dus allemaal niet, maar aangezien we dat proberen los te laten doen we van hoera, toch eigenlijk al niet slecht bezig! ’s Middags eet ik quasi nooit vlees meer bij mijn boterhammen, maar des te meer alle mogelijke soorten kaas, smeerkaas, dingen met eitjes, samen met verse soep of wat rauwkost. Het minst moeilijke deel, voor mij persoonlijk. Qua warme maaltijd streef ik naar 2 dagen per week veggie, 1 dag vis, wat het vlees toch al flink beperkt. Een echt gratuit stuk vlees als cordon bleu doe ik niet meer, want de veggie variant van quorn is bijvoorbeeld gewoon even lekker. Ik ben eigenlijk echt wel enthousiast over vleesvervangers.

Dat ik nog altijd niet geloof dat dit allemaal echt veel zoden aan de dijk gaat brengen, dat is ook een beetje waar. Dat het hippe internet met gezonde voeding en vegetarisme bezig is en kan zijn, is een geweldig goede zaak. Maar vaak was ik in vele gezinnen al enorm blij dat de moedertjes een worst van Denaldi bakten voor hun kroost met een vers gekookt patatje bij en een bokaal groenten. Veel te veel mensen hebben niet de kennis, de tijd, de energie, de goesting en het budget om met zulke zaken bezig te zijn. We kunnen dat wreed en lui en onverantwoord vinden, maar daar schreef ik al eens dit over.

Het lijkt misschien een gemakkelijk excuus, maar ik blijf er van overtuigd dat er daarom beleidsmatig dingen gaat moeten veranderen. (Helaas ben ik er ook van overtuigd dat ook dat niet gaat gebeuren, maar we gaan niet te pessimistisch doen.) Dat mensen er van langs krijgen omdat ze waarlijks nog een stukje tonijn durven eten (GIJ PERSOONLIJK ZULT VERANTWOORDELIJK ZIJN VOOR HET UITSTERVEN, LOSER!), terwijl onze Peppe op Njam lustig aan de slag gaat met 10 blikken tonijn en iedereen aanspoort om dat veel te eten wegens zo lekker en gezond, tja… Maar enfin, tot zover mijn boomopzetting, ik ben daar ook allemaal niet zo passioneel in, daar heb ik geen tijd voor. Ik ben te druk bezig om het gemakkelijke excuus niet aan te grijpen en toch minstens een beetje mijn best te doen. En met mijn kindertjes, huisdieren, manmens, huishouden en citroenen, dat ook.

Reacties uitgeschakeld voor Over dat vlees.