handenarbeid,  Weekmenu

Week 15/6 – 21/6

Een dag te laat of wat? Jawel, en mijn kindertjes hebben daar zelfs niets mee te maken. Het pogen tot het maken van een rokje uit dat befaamde boek van die befaamde mevrouw wel. Ik had er een hele dag voor uitgetrokken: zoon op school, dochter hopelijk wat flink in de wipper of het park (en ze deed dat goed), geen wachtende wasmanden en eten dat al klaar was. Ideaal, dacht ik. Ik ging voor iets ‘eenvoudigs’: de A lijn met beleg en voering, met driekwart jaar les achter de kiezen zou dat toch moeten lukken dacht ik zo. Zelfs complete leken zouden het moeten kunnen volgens de beschrijving.

Nu weet ik niet of dat normaal is, dat ge vervolgens na een dag vloeken en zuchten en hersenpijniging en bijna uw zoon van school vergeten halen zin hebt om u weer uit te schrijven uit de volgende naailesmodule. En postzegels wilt gaan verzamelen als hobby. Het zou kunnen zijn, maar dat stond toch niet in het boek. Er zijn nu een paar opties natuurlijk. Misschien is het boek een ietsiepietsie te optimistisch, of misschien ligt het aan mij. Aangezien ik over het boek alleen maar lovende kritieken lees, stevenen we dus af op een deuk in het zelfvertrouwen. ’s Avonds heb ik wel al geconcludeerd dat ik vermoedelijk een beleg aan een beleg proberen zetten heb, dus die fout zou ik volgende keer al kunnen vermijden. Dat de uitleg van de rits mij ietwat huilerig maakt, daar denken we voorlopig nog niet aan.

Bon, we gaan nog wat weekmenuten, want dat kan ik wel een beetje goed. Snik. Als ik ooit een boek ‘weekmenuten voor beginners’ uitbreng, dan ga ik wat liever zijn voor de beginners in kwestie. Beloofd.

Reacties uitgeschakeld voor Week 15/6 – 21/6