koken met Lieve

Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos

You know the drill: eenvoudig, lekker. Ook dit receptje past in die omschrijving. Zet alles mooi klaar op voorhand en het staat op tafel in een handomdraai. Ingrediënten zijn makkelijk in huis te halen en te houden, met de overgebleven kokosmelk kan je bijvoorbeeld enkele dagen later dit nog maken. Ik haalde de mosterd hier.

Nodig (voor een drietal porties):

4 kipfilets, in reepjes/blokjes gesneden

1 appel, in kleine blokjes gesneden

2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes gesneden

1 uitje, fijn gehakt

boter

peper en zout

2 koffielepels kerriepoeder

scheutje droge witte wijn

scheutje kokosmelk

1 eetlepel Batida de Coco (likeur)

1 eetlepel honing

2 dl room (bv. Alpro Soya, neem maar het hele brikje)

Doen:

1. Bak de kipreepjes bruin aan in wat boter en laat ze garen. Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan.

2. Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er de kerrie door. Blus met wijn, kokosmelk, honing en Batida de Coco.

3. Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng flink op smaak met peper en zout.

Lekker met Basmatirijst bijvoorbeeld. Smakelijk!

Reacties uitgeschakeld voor Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos