koken met Lieve

Over eten enzo

Ik was een grote fan van de ter ziele gegane site Kokeneten. Ik weet niet precies wat er mee is misgegaan, maar veel activiteit valt er niet meer te bespeuren. De gedachte “Toeme, dit zou nog eens iets voor kokeneten geweest zijn”, passeerde al vaak, en wat beter dan een eigen blogue om wat receptjes met jullie te delen nietwaar. Ik hou van redelijk eenvoudig, weinig afwas, lekker. Gezond met mate, ge moogt nooit overdrijven in 1 of andere richting vind ik. Foto’s vind ik ook een must, anders begin ik quasi nooit aan een receptje. Wegens een laptop-switch ben ik de meeste foto’s die ik al bijeen had gesprokkeld kwijt, dus jullie zullen moeten wachten tot ik alles weer eens gemaakt heb, voor het hier kan verschijnen.

Eentje dat ik wel nog staan had, was dit: Kalkoenlapjes met mozzarella uit het Colruytboek “Smakelijk 1”. Het voldoet aan al mijn eisen: gemakkelijk, alles in ene pot, echt tamelijk gezond en om de vingers bij af te likken. Eigenlijk staat het in het boek als Varkenslapjes met mozzarella, maar ik vind een kalkoenlapje lekkerder. Ge moogt uw vlees zelf kiezen in feite: het werkt met varken, gevogelte of kalfsvlees.

Nodig:

–       4 vleeslapjes (ik neem er 3 voor 2 personen)

–       800g tomaten in stukjes (= 2 blikken)

–       1 bolletje mozzarella

–       een halve groene + een halve rode paprika

–       2 teentjes look

–       een handje gemalen parmezaan

–       olijfolie

–       kappertjes (ik laat deze er uit wegens geen liefhebber)

–       1 klontje suiker (of wat losse rietsuiker)

–       een kop bloem

–       Kruiden: basilicum, oregano, paprikapoeder, peper en zout

Bereiding:

Maak eerst de saus. Laat de olijfolie in een kookpot of grote pan warmen en voeg de versnipperde (of geperste) teentjes look toe. Voor deze beginnen te verkleuren, voeg de blikken tomatenblokjes toe. Kruid met paprikapoeder, oregano, basilicum, peper en zout. Doe er ook de suiker bij. Ook de kappertjes mogen toegevoegd worden. Laat het geheel 20 minuten zonder deksel pruttelen.

Wentel intussen het vlees door de bloem. Bak dit aan beide zijden goudbruin (enkele minuten volstaan). Kruid met peper en zout.

Giet vervolgens 1/3 van de saus onderaan in een brede ovenschotel. Schik er de kalkoen (of…) lapjes op. Overgiet met de rest van de saus. Snij de halve paprika’s in ringen en de mozzarella in schijfjes. (Ik neem 6 ringen in totaal, aangezien 1 bolletje mozzarella in 6 schijfjes kan gesneden worden). Druk de ringen in de saus en vul ze met een schijfje mozzarella.

Laat gedurende 30 minuten bakken in de oven op 180 graden. Het boek raadt aan er tagliatelle bij te serveren, ik vind het lekkerder met stokbrood (doppen maar!). Een slaatje kan er ook nog bij indien gewenst.

Et voila, eerste receptje is een feit, smakelijk aan wie het wil uitproberen!

Reacties uitgeschakeld voor Over eten enzo