le nouveau bébé est arrivé

22+

Per 2 weken een postje schrijven dat gaan we niet doen (zoveel valt er bij een zwangerschap immers ook weer niet te melden), maar ik neem wel net als vorige keer zo vaak een foto. Het schetst toch altijd een leuk beeld van de evolutie van zo’n buikkindeken.

18 weken
Photobucket

20 weken
Photobucket

22 weken
Photobucket

(En daarmee zijn mijn outfits ongeveer op hoor, voor u denkt dat ik hier de hippe treze met veel kleedsels wil uithangen.)

De structurele echo hebben we ook achter de rug en was prima. Ik werd dankzij ongevraagd aan mijn buik pampelende stagiaires herinnerd aan hoe ‘object’ ge wordt als zwangere/bevallen deerne en kijk er alweer hélemaal naar uit, naar dat kraamgedoe. Pampers (en dan bedoel ik niet enkel voor de baby), vroedvrouwen die uw boezem kneden en richten, vragen naar uw toitletbelevenissen… Het was al ver in mijn herinneringen verzonken, maar het komt stilaan terug. Joy.

Af en toe slaat ook de schrik me om het hart, als in: hoe gaan we een herhaling van het vorige scenario vermijden, ik wil niet bevallen en KUNNEN ZE DAT KIND DAAR DEZE KEER NIET GEWOON UITHALEN??, maar ik doe mijn best om mijn kalmte te bewaren. En dat lukt serieus goed, maar ik meen mij ook te herinneren dat weeën zo wat remmingen en kalmtebewaringen – euhm – wegnemen. Dat wordt nog een leuke bedoening binnen een maand of 4.

Verder ben ik nog steeds geweldig moe (en dat met een doorslapend kind, het doet mij wel eens héél voorzichtig denken WAAR ZIJT GE NU WEER AAN BEGONNEN JONG??), gaat het nog steeds ontzettend veel te snel (hoe komt dat zeg, dat verschil met zwangerschap 1 die voorbij leek te kruipen?), heb ik keihard de milt als ik tegelijk zit en eet (hé! dat hoort anders wel nogal samen!) en vorderen we stilaan qua doopsuiker en kaartideetjes en al dat anders leuks. Ik kocht ook de eerste 2 bodietjes in maatje 50 (nope, ik ben zo geen zwangere die al zwijmelend een halve kleerkast voor de mini vult tegen de geboorte) en was ik vooral licht in shock over hoe klein die ook weer zijn. En daar zwom onze eersteling in, stel u voor…

Een naam is er nog niet, voel u nog steeds vrij om suggesties te doen trouwens. Ik weet dat reageren niet meer zo handig is door readers en smartphones en al, maar ik heb uw hulp nodig, snif.

Reacties uitgeschakeld voor 22+