Nino

3 maanden Nino

En wat zegt dat?

 • Zoon benadert stilaan het dubbele van zijn geboortegewicht. Dat ziet en voelt ge. We hebben nu een flinke brok baby in plaats van een teer klein poppetje. Het maatje 50 is nu officieel te klein, de 56 net iets te klein en de 62 net te groot. Maar aangezien net te klein hem op een Tiroler doet lijken, gaan we meestal voor net te groot.
 • Ik vind het een zeer speciaal geval, maar dat zal elke moeder wel vinden. Hij lijkt nu al vol deugnieterij te zitten en is enorm geïntrigeerd door de omgeving. De lusters en staanlampen vindt hij dikke pret, maar ook moeder en vader zijn wel te pruimen. Lachen en kraaien kan hij als de beste en ja, ik moet het toegeven, ik vind dat heerlijk.
 • Hij groeit nog steeds louter op basis van boobiemelk, die nog steeds (argl) om de 2 uur wordt aangevoerd. Volgens mij zou hij het langer kunnen uithouden, op voorwaarde dat hij genoeg zou drinken. Maar na het lessen van de grootste dorst is hij nu vaak zo afgeleid, dat echt drinken er niet meer aan te pas komt. Overal is er wel iets waar hij dringend naar moet kijken (een lampje! een orchidee! de muur!). Dat is dus alweer een vers ‘probleem’ dat ge bij een boreling absoluut niet hebt. Tips zijn welkom.
 • Het plan van de structuur heb ik voorlopig laten varen. Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken. Let’s go with the flow, laat ik daar nu net redelijk goed in zijn.
 • Eindelijk ging ik ook eens op nacontrole bij de vrouwendokter, alwaar ik werd goedgekeurd. Er werden ook minder leutige dingen gezegd, maar er werd mij op het hart gedrukt geen schuldgevoel te kweken. Ik doe mijn best.
 • En kijk, moeder heeft eens van fotosessie gedaan!

15 reacties

 • Sara

  Hij groeit echt wel goed, zo te zien! En hij is megacute! Die portie moedermelk elke twee uur doen hem duidelijk deugd. 🙂

  Jammer dat er bij de gyn ook minder leutig nieuws was, maar daar mag je inderdaad geen schuldgevoel over kweken. Wat het ook is, als de gyn het moet constateren, dan kun jij er niets aan doen!

  Dikke knuffel voor Nino en de mama! x

 • tina

  prachtig mooi ventje hebben jullie echt waar zo een schoon bazeken 🙂 geniet er maar van hoor want je zult het zelf al ondervinden ze worden ooo zo vlug groot :))

 • Maantje

  Seg, op het vliegtuig heb ik een mama gezien met een babietje. (Alé seg :D) En die had één of ander soort doek om eigenlijk zo’n beetje over het kindje te hangen als ze borstvoeding gaf, dus net om te zorgen dat het niet afgeleid werd. Dat hing daar gewoon los over, hé, ’t is nu niet dat daarin gevangen zat ofzo. Misschien is zoiets een idee?

 • piglet

  Zo’n koddie! Mja, heel herkenbaar allemaal. Om de twee uur, dat vond Bas ook het leukste. En daar is weinig of niets aan te doen. Je kan natuurlijk proberen het zo prikkel-arm mogelijk te maken zodat hij beter drinkt, maar da’s voor jou ook saai natuurlijk. ’s Nachts deed ik dat wel, want anders kon hij minutenlang naar de nachtlamp zitten staren (of naar de zon die door het raam kwam om fucking 5uur ’s morgens) met mijn tepel in zijn mond. De kleine profiteur.
  En structuur heeft er hier ook nooit ingezeten. Hij drinkt als hij honger heeft en de ene keer is dat vlugger dan de andere keer.
  In één van je vorige posts las ik iets over doorslapen en hoe hij dat saboteert als je teveel stoeft? Ha! Deed Bas ook! Had ik het net op facebook gezet, de volgende dag was hij daar weer om de drie uur… monster. Ik heb uiteindelijk gezwegen tot hij veertien dagen lang doorsliep en toen is het wél gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *