Nino

Kijk, dat verstaat mij al zeg.

Vreemd hoe dat allemaal loopt… Dan zijt ge zwanger, loopt dat onverwachts allemaal niet zo vlot verder en zijn er zoveel mensen die met u meeleven. En dan zit ge met een boel onduidelijke medische zaken, die ge zelf niet altijd zo goed verstaat. En wilt ge wel antwoorden als mensen vragen wat er aan de hand is, maar is dat natuurlijk niet zo evident. Wegens nogal privé, maar ook allemaal onvoorspelbaar.

Laat ons zeggen: de zoon doet het zeer goed. Hij heeft het moeilijk gehad, bij de zwangerschap of tijdens de geboorte, en dat zou misschien wat gevolgen kunnen hebben. Op motorisch vlak. Of misschien ook niet. Het is zeer onvoorspelbaar allemaal en we gaan er ons daarom niet op focussen, wat dat is al iets te veel gebeurd in zijn eerste levensweek. En ik zou na al dit gedoe graag eindelijk eens een beetje blij zijn met mijn zoon. Opgevolgd zal hij hoe dan ook worden, maar verder bekijken we het ‘nu’ en zijn evolutie. En die is prima.

Zoals u ziet, is hij wel al geniaal en begrijpt hij wat ik zeg.

Zoals u ook ziet, geeuwt hij de pannen van het dak. Ik krijg er vreselijk de slappe lach van, maar dat is nu nog niet zo handig. Kch en al, voor de goede verstaander.

Ik weet niet hoe dat met u zit, maar ik vind hem redelijk very cool.

15 reacties

 • Lies

  Ooh zo’n schattig beesje.
  Woow en fascinerend zeg hoe erg dat ventje op u trekt. Ik ken u langs geen kanten en uwe vent nog veel minder dus ik kan niet echt oordelen hoe goed hij op zijn papa trekt, maar het is wél al zeker dat hij veel van u wegheeft…

 • Telrunya

  Tzal wel zijn dat je nu gewoon mag genieten van je zoon en je niet te veel moet opjagen in de toekomst, dat verandert toch niets he.
  En wat een cute filmpje zeg 🙂 Zeer schoon, schattig, lief en slim kindje!

 • Maantje

  Weet ge, Lieve, ik ken zoveel kindjes met wat probleempjes op motorisch vlak. Maar denkt ge nu dat ge iets aan die kindjes ziet? Maar neejet. Dat zijn even schattige bollekes, dutskes, monstertjes als hun leeftijdsgenootjes. Alleen al in mijn zeer naaste omgeving (als in: van de soort waarvan wij de kids dus op regelmatige basis te zien krijgen) zijn er drie waar een motorisch ietsje aan is. Maar eerlijk waar, ze doen dat allemaal goed. Juist zoals jullie prachtzoon dat gaat doen.

  En verder denk ik dat het een superplan is om nu eindelijk gewoon te gaan genieten van dat kleine wondertje dat hij toch wel is. Wat er in de toekomst zal zijn, dat merk je dan wel weer, en dan is het nog tijd genoeg om je af te vragen hoe, wat, waar, wanneer en eventueel zelfs waarom. Maar misschien – hopelijk – draait het ook allemaal best mooi uit. Ook daar heb ik al verscheidene voorbeelden van in mijn vriendenkring: kindjes die het zelfs nooit zouden halen zogezegd en een jaar later volkomen gezond verklaard kunnen worden, andere waar bij de geboorte geen hartslag was en consoorten en waar dus voor zware schade werd gevreesd, maar nope, kerngezond anderhalf jaar later. Etc etc.

  En die overlevingsmodus … ik hoop dat je hem niet meer echt nodig hebt, en dat het vanaf nu gewoon écht goed begint te gaan. Met jullie drietjes!

  Dikke zoen,

 • sara

  Lieve

  Ik weet heel goed hoe je soms op automatische piloot gaat, gewoon omdat het moet, je moet er nu eenmaal door. Maar ik weet ook dat moederliefde immens is en alles overwint.

  Je zoontje is prachtig. En een vechtertje, net als z’n mama. Hij komt er wel in het leven, daar twijfel ik niet aan. Dus geniet inderdaad maar van hem, dat hebben jullie alledrie verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *