Nino

Twee maanden Nino

Gaat dat hier nu heel de tijd over die baby gaan? Mja, mogelijks toch efkes, u moet mij dat vergeven. Receptjes, daar moet u alleszins nog even op wachten. Ik ben eigenlijk al zeer trots op het feit dat ik er in slaag minstens 5 dagen op de 7 een maaltijd op tafel te toveren (voor de andere 2 dagen verdienen de frituur en de plaatselijke pizzaman een eervolle vermelding). Dat het meestal iets is in de trant van gekookte patatjes met appelmoes uit een pot met een gebakken hamburgerke, dat nemen we er bij. Nu telt dat niet, kraamtijd, weet u wel.

2 maand Nino dus. En wat zegt ons dat?

Een overschrijding van de kaap van 4 kilo. Hij komt toch zeker zo’n 300gram per week bij. Een lage start dus aan 2.535kg geboortewicht, maar dat is niet zo erg, want hij volgt perfect zijn curve en dat is belangrijker. Dat ik daarvoor om de 2u mijn pamboobs moet bovenhalen vind ik persoonlijk wat minder aangenaam (nu ook ’s nachts, aarg!), maar soit. Het mag dan vaak gezegd worden dat borstvoeding zoveel gemakkelijker is, zo zeker ben ik daar niet van. Behoorlijk intensief, dat is het. Truth may be told.

Huilen doet hij niet vaak, ‘neuten’ wel. Meneer is regelmatig eens slecht gezind en dan merken we het wel. Het Kind heeft karakter.

Bijzonder leuk vind ik dat er nu meer interactie ontstaat: kijken en vooral ‘babbelen’. Hij experimenteert er op los met zijn stemgeluid en dat is geweldig. Moeder en vader zijn wel redelijk fun, maar de lichtjes aan het plafond voorlopig nog veel meer. Het is hem vergeven, want het zijn natuurlijk leuke lichtjes, aja.

Ik heb geprobeerd om wat mooie foto’s te nemen, maar het resultaat is maar matig. Het zijn namelijk belachelijk donkere dagen en wij hebben een donkere woonkamer. Ook had hij een veel schoner pakje aan, maar net voor de foto’s werden nogmaals de grenzen der pamper verkend. De pamper verloor. Maar kom, het model maakt veel goed natuurlijk (en dan heb ik het over de Zoon, niet over de moeder).

’t Is een schoontje, toch?

En nu moet u mij excuseren, want het Kind eet zijn handjes op. En u weet wat dat betekent.

Reacties uitgeschakeld voor Twee maanden Nino