Uncategorized

Week 9/7/2016 – 15/7/2016

  • Zaterdag: Burgers en rauwkost
  • Zondag: Balletjes in tomatensaus en frietjes -> Gelieve te noteren dat mijn kroost de hele vakantie mee-eet en dat dit wel enige weerslag heeft op de weekmenuten… Lees: meer kindjeseten, minder restjes/eten dat 2 dagen meegaat, meer iklustdatniet! en meer gezweet bij moeder. Ze aten tot nu toe warm op school maar omdat ik dagelijks een variant op bechamelsaus met vleesbrokken erin en chocomousse toe er net een klein tikje over vind, ga ik dat vanaf september wat terugschroeven. Het is nu alvast een goede oefenperiode. We blijven wel gaan voor veggie. (Behalve dan de salami op hun boterhammen.) En bechamelsaus. Woeps. 
  • Maandag: Lasagna met 5 groenten en slaatje -> Ik weet niet wat dat is, maar gerechten waar anderen lyrisch over zijn, vallen bij mij vaak tegen. Ik vond het eigenlijk niet zo geslaagd. De kinders gruwelden, wij aten het op maar er werden geen culinaire orgasmes genoteerd. 
  • Dinsdag: Gekookte patatjes, verse appelmoes en quordon bleu -> Iedereen extatisch. Waarom toch meer moeite doen. 
  • Woensdag: Prinsessenboontjes, ei, patatjes en zoetemelksaus -> De zoon lustte wel de boontjes en patatten maar niet het ei, de dochter wel het ei en de patatten maar niet de boontjes, en een restje balletjes in tomatensaus maakte iedereen weer gelukkig. Ik zou trouwens zweren dat ik dat receptje hier eens blogde, maar ik vind het niet meer terug. 
  • Donderdag: Restjes
  • Vrijdag: Emincé van vals vlees, appeltjes en kokos en rijst -> Zeker kindproof, dacht ik, maar dat was buiten de zoon gerekend. Die lust ineens geen currysaus meer, dat weten we dan ook weer. Zal ik vanaf september juichen en jubelen omdat ze weer dagelijks buitenshuis bechamelsaus met chocomousse kunnen eten? Spannend!
Reacties uitgeschakeld voor Week 9/7/2016 – 15/7/2016