Weekmenu

Week 12/1/13 – 18/1/13

Weet u nog, die keer dat ik zei dat er voorlopig geen gemakkelijke huisklassiekers meer op tafel zouden komen? Dat was grappig hé. Ik neem er weer ruimschoots mijn toevlucht toe, in deze tijden van dikke buiken, zieke mama’s, werkverslaafde huisgenoten en peutertjes die energie vergen. Toch nog altijd beter dan naar de McDonalds om de hoek slenteren, denk ik dan. Soms vraag ik mij toch af of dat bij u ook zo is, dat u uit de miljarden gerechtjes die er bestaan toch altijd weer dezelfde lijkt te kiezen. Ik ben bij tijden waarlijks jaloers op weekmenuutjes zoals de hare, vol speciale gerechtjes en nieuwe probeersels. Haar maandmenu’s mogen we niet meer lezen en zij doet er ook al niet meer aan (maar gelukkig wel nog aan lekkere receptjes), dus ik zoek nog volop andere inspiratiebronnen. Moest u weet hebben van blogs waar toch nog weekmenuten op verschijnen, geef gerust een gilletje. Ik weet dat het al lang niet hip meer is, maar ik lees ze graag.

 • Zaterdag: Vriendjes op bezoek, ik twijfel nog… Mogelijks stoofvlees met verse frietjes en witloofslaatje, voor het gemak. En omdat het lekker is.
 • Zondag: Plantrekkerij.
 • Maandag: Pasta Jeroen
 • Dinsdag: Wortelstoemp met kippenworst
 • Woensdag: Vervolg eergisteren
 • Donderdag: Gebakken griet met hutsepot en vinaigrette met spekjes
 • Vrijdag: Frikandelletjes met krieken en puree

4 reacties

 • Anne

  Ik zet mijn weekmenu ook nog elke week op mijn blog. Met de nodige vertraging (de laatste week van 2012 staat er nu), en ik ben er ook zo eentje die heel vaak teruggrijpt naar de makkelijke thuisklassiekers. Ook omdat mijn kinders die graag eten.

 • Anneleen

  Als het een troost kan zijn: ik vind jouw weekmenu’s doorgaans behoorlijk spectaculair en niet-alledaags, met al die verwijzingen naar recepten allerhande. Mijn menu’s bestaan enkel uit dingen die ik zo uit het hoofd kan maken, in de stijl van ‘men neme wat ingrediënten (liefst uit de diepvries, klaar voor gebruik) en men gooie die bij elkaar’…

  Verder vind ik niks mis met makkelijke huisklassiekers, die smaken vaak zó goed. Je bent streng voor jezelf hoor: stoofvlees met verse frietjes, ‘voor het gemak’?? Dat is voor mij eerder een maaltijd wanneer ik eens tijd en zin heb om me uit te sloven 😀

  (En dat allemaal hier zonder dikke buiken, zieke mama’s, werkverslaafde huisgenoten…Dus respect hoor, dat je dat allemaal bolwerkt!)

 • Upje

  Het is te zeggen, ik ben ook altijd stevig onder de indruk van wat gij allemaal op tafel tovert, hoor! Als gij dat persé wilt, kan ik nog altijd wel eens speciaal voor u op mijn blog schrijven wat er hier op tafel komt, maar dat zal nog veel beperkter zijn dan uw gamma. En dan moet ge beloven over de ‘stuk taart uit de winkel meegegrabbeld’ en ‘uit eten met vriendin’-dagen kunt overlezen, want die zijn nogal talrijk. 😛

 • Nike

  Tja, wij zijn misschien geen hipsters, maar we zijn wel verschrikkelijk goed georganiseerde huisvrouwen 😉 Echt, sinds ik met die weekmenu’s werk, spaar ik minstens een halve dag per week uit aan piekeren over het avondeten, boodschappen doen, discussiëren met de mannelijke helft van dit huishouden (in overwicht, helaas). Staar je niet blind op de variatie in mijn weekmenu’s: het mag dan wel elke week iets anders zijn, het zijn echt allemaal poepsimpele gerechtjes. Bovendien nemen de gebroedertjes dat experimenteren niet in dank af. De neus wordt hier geregeld opgetrokken. Ander nadeel: ik ben al behoorlijk wat kilo’s bijgekomen de laatste maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *