Weekmenu

Week 29/12/12 – 4/1/13

Kom we gaan eerlijk zijn, tijdens feestdagen doen we natuurlijk niet écht aan weekmenuten. Ge moet immers af en toe hier en daar verschijnen om te eten, ge komt meer dan u lief is in winkels en alles verloopt wat minder geroutineerd. Ik vind dat niet erg.

Bovendien blijk ik a) een zeer slechte inschatter van hoeveelheden, b) in het bezit van een familie mini-etertjes of c) de maker van een niet lekker kerstmenu, want ik bleek van alles niet dubbel maar 3 keer teveel te hebben. We aten daarom veel everzwijn deze week en de rest van het beestje vloog in de diepvries, alsook enkele dozen bereidde veenbessen en een massa kroketten. Met het witloof maakte ik hesperolletjes (aja, perfect excuus) en de eerste lading witloof daarvoor liet ik aanbranden, dus van die overschotten zijn we ook ineens af. Voor volgende week zien we wel weer: misschien eten we wat everzwijn uit de diepvries, burps.

Oh trouwens, de kaaskroketten van meneer Meus LUKKEN NIET. Ik heb 3 dagen geprobeerd om toch iets met het te slappe mengsel aan te vangen, maar driekwart is alsnog op de mesthoop gevlogen. Dat na afkoelen, proberen snijden, paneren, eens enkele afbakken, diepvriezen, weer proberen snijden, weer paneren, weer testen… U wil niet weten hoezeer ik op die krengen heb gevloekt. Ik kan daar dus niet zo wreed goed tegen en ging maar wat speuren op het interweb, en las op zijn FB pagina dat ik niet de enige bleek. Ik vond bovendien bij mevrouw Dumont van de VTM een identiek recept terug, ook alweer met reacties onder van mensen die er niet zo happy mee waren. Ik begin mijn vertrouwen in de TV koks te verliezen jongens, waar gaat dat met de wereld naartoe! Om maar te zeggen: volgens ons moeder lukt het recept uit het boek van de Boerinnenbond wel, als u het ook eens wil proberen, zoek bij hen uw heil…

  • Zaterdag: Cordon bleu, appelmoes, ovenpatatjes
  • Zondag: Plantrekkerij
  • Maandag: Weinig plannen, misschien onze grillplaat eens bovenhalen voor het bakken van enige vlezekens?
  • Dinsdag: Nieuwjaren met familie @ Colmar (de niet-afgebrande)
  • Woensdag: Savooistoemp met worst
  • Donderdag: we zien nog
  • Vrijdag: we zien nog
Reacties uitgeschakeld voor Week 29/12/12 – 4/1/13