Weekmenu

Weekmenu 28/5 – 3/6

We zijn een beetje op de sukkel. Allez, niet echt, want er wordt nog steeds veel en vers gekookt. Maar de planning is niet wat ze geweest is. U moet weten: vroeger had ik zelden overschotjes, wegens een lief dat thuis at ’s middags en dan netjes alles wegwerkte. Door een jobwissel is dat echter niet meer zo en eten wij veel meer overschotjes ’s avonds de dag nadien. Zomaar eten weggooien omdat uw planning anders niet klopt, is immers een beetje not done, toch. Zodoende keert er al eens een eerder gepland gerecht terug in de volgende week… (Pas op, wij zijn flinke eters, maar ik kook uit gewoonte altijd redelijk grote porties. Ooit zal dat weer van pas komen, nu zijn we natuurlijk maar met 2 ‘echte’ eters.) Het tabblaadje ‘weekmenu’ wordt nog steeds correct onderhouden met wat we dan wel echt op tafel hebben getoverd.

De tajine werd trouwens uitgesteld omdat ik 1) geen recept vind volledig naar mijn goesting en 2) geen ras el hanout vind. Recepten en tips zijn heel erg welkom, maar jullie reageren hier nooit (bleit).

 • Zaterdag: verse vol au vent met frietjes
 • Zondag: vervolg gisteren
 • Maandag: Caesar salade met kip
 • Dinsdag: vervolg gisteren
 • Woensdag: pasta pesto en gebakken scampi
 • Donderdag: vleesbroodje, verse appelmoes, puree
 • Vrijdag: tajine met kip en groentjes + couscous/aardappelen (Misschien wel genetische gemanipuleerde, als ik er hier nog wat vind langs de straat!)

8 reacties

 • jessie

  ras el hanout was dat zoiets kaas achtig??? Heb dat ook eens zitten zoeken. Als dat zoiets kaas achtig is dan heb ik dat vervangen door….euhm hoe noemt dat nu weer??? Zo een kei lekkere geitenkaas die ge kunt vinden in den delhaize…ik denk even in stilte na….

  En as said: ik reageer niet op weekmenuten omdat dat een héél ver van mijn bed show is 🙂

 • Lies

  Ik heb die ras el hanout ook wel al vervangen door gewoon een aantal van die kruiden bij elkaar te kappen.
  (zie Wikipedia) Piment, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma heb ik gewoon allemaal in de kast liggen. En het geheel smaakte prima hoor.

 • karen

  Voor Caesar Salade met Kip: gebruik jij romeinse sla zoals beschreven? of gewone? Want wij hebben hier massa romeinse sla in den hof maar eten er niet van : veel te bitter. Of in combinatie met al die ingredienten , toch lekker? je mag er altijd komen plukken… 😉

 • Maanmama

  Ik vroeg mij al dikwijls af, hoe strikt zo’n weekmenu plannig was. Hier dikwijls ook veel te grote porties of soms gewoon geen zin in wat er in de frigo ligt. Ik kook volgens de goesting van de dag.. gelukkig is er dan ook een delhaize vlak naast mijn werk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *