Weekmenu 28/5 – 3/6
We zijn een beetje op de sukkel. Allez, niet echt, want er wordt nog steeds veel en vers gekookt. Maar de planning is niet wat ze geweest is. U moet weten: vroeger had ik zelden overschotjes, wegens een lief dat thuis at ’s middags en dan netjes alles wegwerkte. Door een jobwissel is dat echter niet meer zo en eten wij veel meer overschotjes ’s avonds de dag nadien. Zomaar eten weggooien omdat uw planning anders niet klopt, is immers een beetje not done, toch. Zodoende keert er al eens een eerder gepland gerecht terug in de volgende week… (Pas op, wij zijn flinke eters, maar ik kook uit gewoonte altijd redelijk grote porties. Ooit zal dat weer van pas komen, nu zijn we natuurlijk maar met 2 ‘echte’ eters.) Het tabblaadje ‘weekmenu’ wordt nog steeds correct onderhouden met wat we dan wel echt op tafel hebben getoverd.
De tajine werd trouwens uitgesteld omdat ik 1) geen recept vind volledig naar mijn goesting en 2) geen ras el hanout vind. Recepten en tips zijn heel erg welkom, maar jullie reageren hier nooit (bleit).
- Zaterdag: verse vol au vent met frietjes
- Zondag: vervolg gisteren
- Maandag: Caesar salade met kip
- Dinsdag: vervolg gisteren
- Woensdag: pasta pesto en gebakken scampi
- Donderdag: vleesbroodje, verse appelmoes, puree
- Vrijdag: tajine met kip en groentjes + couscous/aardappelen (Misschien wel genetische gemanipuleerde, als ik er hier nog wat vind langs de straat!)